Parametri: Ne znam nikad nisu mereni sem temperature 28c
Podloga: Kvarcni kamen 2mm do 3mm
Dekoracija: Kamenje doneeno iz Republike Srpske
Prihrana u podlozi: Nema, dodaje se CO2 odokativna metoda
Prihrana u vodu: Nema
Filtracija: Atman EF4, zamena 50% vode jednom nedeljno
Ova postavka je stara oko 3 godine, u početku nije bila zamiljena ovako ali zbog moje tvrdoglavosti najvećim delom a neto i zbog povremenog manjka zainteresovanoti oko akvaristike u zadnje vreme dobio se ovakav akvarijum koji ne zahteva preterano puno vremena za odravanje.
Izvinjavam se za loe slike a poto sam dobijao tu i tamo dobronamerne pritube zato ne okačim slike akvarijuma danas sam ga na brzinu uslikao malim aparatom ali postaviću bolje slike samo dok navatam druagara da ga slika sa boljim aparatom, do tad ovo a neki su imai priliku uivo da ga vide.
Kao to sam i napisao nije trebalo ovako da izgleda ali zbog nemogućnosti stabilnog dravanja nekih biljaka bez dodavanje hemije dolo se do ove postavke koja ne zahteva mnogo ulaganja truda oko samog odravanja.
Cryptocoryne crispatula var. balansae nema stalno ovu boju listova u početku je lepa smeđa boja ali kako raste tako menja boju listova barem ja nisam za ove 3 godine uspeo da je odrim na toj smeđoj boji jer bi lično meni bilo interesantno da imam kontrast u bojama kod te biljke.
Kamenje je doneeno iz republike srpske carinici na prelazu Rača su me bledo gledali kada su videli da u gepeku nosim dva kamena koja po komadu imaju oko 30 kg moda i malo vie, mislili su da ih zajebavam kada sam im rekao da nosim za potrebe akvarijuma.
Da to je bilo u naletu inspiracije počelo je kao zajednička ideja da uradimo nano akvarijume desetoprsti i ja jer su nas poneli radovi drugih akvarista na netu, ta postavka je bila u funkciji oko 6 meseci do početka godinjeg odmora i nakon odsustva od 15 dana sve je propalo i tada je rasformiran .