14.06.2026 08:23
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Zavicajac
Moke
Pozdrav svima opet ja sa novim postavom pa evo par rjeci par slika...

bara: 200x45x45
svjetlo: 2x150wat, MH diy boja 6500
Hranjiva Podloga: florabella
Dekoracija: Sumski kamenjar ima ga u svim sumama i brdskim djelovima kako Bosne tako i Srbije, Hrvatske itd..
Pijesak zavrsni sloj: Manado u mixu sa rjecnim prepranim iste granulacije, mjeso sam ga zbog toga sto me manado nervira pravo, pa sam ga nekako sa ovim otezao i puno je laksi za raditi..
Filter: Ex-1200+Diy kanister sa atman glavom 2000 lit/H
CO2 : flasa 5KG otapanje Difuser bazzoka.
Biljke: Riccija,Tenelus,Eleocharis mini i pervula, Mikrosorum wind.Pogestemon helf. i octopus,Hidrocotila i nesto malo Starogine, i kontam malo jawe navrtit samo sad ne znam gdje bih je, mozda u procjepe izmedju stijena ali otom potom..
Ribe: Neonkice nekih 40 -tak komada i nesto red shery kozica sa nesto Ancitursa..pa vidjecemo sta cu jos dodati ili oduzeti...sad koja slika..
Moke attached the following images:
cv_medium.jpg imag0898_medium.jpg

Edited by Moke on 17.01.2013 18:14

biobiofizicar
Ovo vec sada deluje mocno i obecavajuce.
Zasto te Manado nervira?
Pitam jer imam jednu giga kesetinu Manada i bas sam hteo da ga trpam u sledecu postavku.

Moke
biobiofizicar wrote:

Zasto te Manado nervira?
Pitam jer imam jednu giga kesetinu Manada i bas sam hteo da ga trpam u sledecu postavku.

ma lagan... sve je super dok pikas biljkice itd..nakon sipanja vode sve ode u K. koncentrise vazduh, pa sve leti na sve strane.. bilje se vadi samo od sebe pogotovo u koliko je Glossa i Cuba u pitanju...

biobiofizicar
Hvala na odgovoru. Pretpostavio sam da su ovo problemi koji te muce, posebno ako se ide na suvu sadnju, pa naknadno nalivanje vode. Ipak imam utisak da kada se Manado predhodno natopi vodom i kada voda vremenom istisne vazduh iz supljina da on postane nesto tezi i prihvatljiviji i manje pokretan kao podloga.
Da li sam u pravu ili ne po tvom iskustvu? Da li je posle nekog vremena provedenog u akvarijumu postao stabilnija i nabijenija podloga ili sitnokorenaste biljke i dalje lako beze iz podloge i isplivavaju?

krcko
http://www.mojbil...ad_id=3242, ovde smo se raspitivali, pa i uverili da Manado ne bi trebalo da pravi probleme. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Moke
Moke wrote:

biobiofizicar wrote:

Zasto te Manado nervira?

ma lagan... sve je super dok pikas biljkice itd..nakon sipanja vode sve ode u K. koncentrise vazduh, pa sve leti na sve strane.. bilje se vadi samo od sebe pogotovo u koliko je Glossa i Cuba u pitanju...

naravno nakvasiti, da bi bilo puno lakse snjim raditi, medjutim posto mi volimo malo cetkom to razvuci, oko stijena grana itd..kada je mokar to je nemoguca misija..

marko_pa
biobiofizicar wrote:

Hvala na odgovoru. Pretpostavio sam da su ovo problemi koji te muce, posebno ako se ide na suvu sadnju, pa naknadno nalivanje vode. Ipak imam utisak da kada se Manado predhodno natopi vodom i kada voda vremenom istisne vazduh iz supljina da on postane nesto tezi i prihvatljiviji i manje pokretan kao podloga.
Da li sam u pravu ili ne po tvom iskustvu? Da li je posle nekog vremena provedenog u akvarijumu postao stabilnija i nabijenija podloga ili sitnokorenaste biljke i dalje lako beze iz podloge i isplivavaju?

Pozdrav svima!
Kao naj efikasniji nacin za "isterivanje" vazduha iz "vazdusastih" podloga kao sto je aquaclay ili ovaj manado
pokazalo se nalivanje kljucale vode preko. I najkrupnije hydroton kugle se zakucaju za dno kao da imaju tonu.

Moke
Up date Cool
Moke attached the following image:
zavicajac_mjesec_i_po.jpg

biobiofizicar
Lepo se popunjava. Zeza li te odrzavanje riccie?

Moke
Moke wrote:

Up date Cool

Ma nepravi probleme...sem sto sam imao koncaste alge i nesto bradate, to me malo usporilo ostalo top forma..Thumb up

Biohazard
Mangupski Moksone. Jos malo i popunio je Smile

Moke
Up date finalna
Moke attached the following image:
finalna_02_velika.jpg

Edited by Moke on 17.05.2013 12:17

Mandic
Shock fantastično! ApplauseApplauseApplause

Vlada991
Prelepo... Koliko riccie. Shock ApplauseThumb up

biobiofizicar
Odlican!!!
Hidrocotila je za nijansu prerasla srednji plan.

Moke
Vlada991 wrote:

Prelepo... Koliko riccie. Shock ApplauseThumb up

ima je za izvoza..Frown

Moke
biobiofizicar wrote:

Odlican!!!
Hidrocotila je za nijansu prerasla srednji plan.

Slazem se za srednji plan to si definitivno u pravu, razmisljao sam da je rasjecem po sredini sa dvije jos stijene, al tako gubim glavni kamen na vrhu, i ode mi fokusna tacka na dvije strane, zbog duzine tanka, pa sam je pustio neka divlja o njenu glavu...Cool

HORUS
Prelepo!!! Kapiram da oni koji se bave akvaskejpom moraju da imaju dobro oko, i smisao za estetiku. Meni moji algari opleve riciju sa panjeva i kamenja. Ne ostane ni trunčica. Sad

Moke
HORUS wrote:

Prelepo!!! Kapiram da oni koji se bave akvaskejpom moraju da imaju dobro oko, i smisao za estetiku. Meni moji algari opleve riciju sa panjeva i kamenja. Ne ostane ni trunčica. Sad

Ja ne koristim nista sem malih Ancitrusa..tako da nemam tih problema..

bobi
mok fantastik

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,717 jedinstvenih poseta