14.06.2026 08:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Mukica
Baia
Dugo sam clan ovog foruma i poprilicno eksploatisem male oglase pa me pomalo sramota. Zato bih zeleo da sa Vama podelim jedan od svojih akvarijuma koji formiran pre par sati uz pomoc mog drugara, komsije i naseg kolege Aquamaniak-a.
U pitanju je akvarijum dimenzija. 64*30*32cm(d**v). Filter spoljasnji pregradni, dvokomorni 15*40*32cm. Rasvetu cine 4 T8 neonke od 18W. Dve po 6500K i dve silvanije grolux. Jos uvek ne znam kakv cu fotoperiod uspostaviti ali cu ga svakako morati smanjiti na 6-8h dnevno. U podlogu sam stavio samo osmokot na dno i preko njega sljunak granulacije do 3mm (jako zgodan za sadjenje a ima prirodnu boju). CO2 dodajem intenzitetom 1-2 m/s, ne gasim ga nocu. U pocetku ne planiram nikakvu prihranu preko vode. I evo par slika:

Prvo cu prikazati kako je izgledao pre rasformiranja:

s9.postimage.org/nuq16eljz/image.jpg

s14.postimage.org/fd3ibc8o1/image.jpg

s2.postimage.org/z2awdnoix/image.jpg

A evo i malo mojih ljubimaca.

s1.postimage.org/pue95e8mn/DSC01216.jpg

s1.postimage.org/3xwbirktr/DSC01218.jpg

s7.postimage.org/vvkrr96wr/DSC01222.jpg

Baia
A sad evo i novog stanja, nadam se da ce vam se svideti vise od predhodnogSmile Hard ne postoji iz dva razloga. Prvi je to sto je ovo akvarijum predvidjen za mrest furukata a drugi je to sto nisam imao nista da stavim kao hardSmile))) Ali bice!!!

s9.postimage.org/sslzahh27/DSC01263.jpg

s1.postimage.org/65n2k0s33/DSC01264.jpg

s9.postimage.org/rio5vfna7/DSC01265.jpg

s14.postimage.org/fnjajf469/DSC01267.jpg

s14.postimage.org/fnjajf469/DSC01267.jpg

s9.postimage.org/ct7x4oae7/DSC01268.jpg

s7.postimage.org/v59yl2h4r/DSC01269.jpg

Aquamaniac
Posto su Baji u ovom trenutku zanimljivije ribice i njihovo razmnozavanje,a meni uvek biljke,nabrojacu vrste koje su zasadjene:
1. Heteranthera zosterifolia,
2. Sagittaria subulata,
3. Marsilea hirsuta,
4. Flame moss,
5. Rotala rotundifolia,
6. Eleocharis acicularis,
7. Pogostemon helferi
8. HC,
9. Staurogyne sp.,
10. HM

Zamisao je da ide pad od Heteranthere do Eleocharisa,pa od njega da se uzdize HM.
Inace,u prostoriji u kojoj se nalazi ovaj akvarijum su jos tri mresna i jedan biljni akvarijum od preko 300l...iza svakog ozenjenog akvariste stoji zena koja ga razume Wink.

biobiofizicar
Znaci livadica po kojoj se igraju ribice....Wink
Daj da vidimo i taj od preko 300 kila...

Baia
Realno nema tu sta mnogo da se vidi. Cak mi je i voda mutnjikava jer sam do skoro vodio borbu sa algama, pre par dana su konacno izgubile i sada se bilje polako oporavlja ali voda i dalje ima onu mlecnu belinu. No i to ce proci. Evo jedne fotkice cisto da vidite kako to izgleda kod mene u mom predsoblju u koje cu se pored akvarijuma uskoro i sam preseliti kad me zena izbaci.

s14.postimage.org/hey0pex7l/DSC01281.jpg

pedja
svaka cast za predanost hobiju Applause mene moja zena jos uvek ne razume dovoljno,posto imam jedan akvarijum u kuci i jedan u kancelariji Cry
salu na stranu ...ako mislis da mrestis furcate u novom akvarijumu,verovatno ces morati da sklonis ramireze iz njega.siguran sam da nece odoleti a da ne smazu podmladakThrough wall
pozdrav

Biohazard
Naredao si ih momacki, svaka cast Thumb up A zene ko zene shvatice te kada popunis predsoblje i pocnes se siriti po sobama Smile

alem85
Zena te tolerise, blago tebi :-) ja imam jedan tank, a rasadnik ne doalzi u obzir ccc

Baia
Sve sam ja to visestruko morao da odradim, podmitim i otplacivacu taj kredit, koliko vidim, dok god se budem bavio akvaristikom.

pedja wrote:ako mislis da mrestis furcate u novom akvarijumu,verovatno ces morati da sklonis ramireze iz njega.siguran sam da nece odoleti a da ne smazu podmladakThrough wall
pozdrav

Moram da te demantujem, uspesno ih razmnozavam uz prisustvo ramireza, malci su jako brzi i sve sto im treba je neki zbunic na povrsini u koji mogu da smugnu jer su izrazito povrsinke ribe u periodu nakon izleganja. toj svrsi meni je sluzila Stargras koja je neposredno pre rasformiranja bila do samog vrha i zauzimala dobar deo leve strane akvarijuma uz prelivnu cev. Zato je u novoj postavci ona ostala na istom mestu i samo se ceka da izraste do vrha i da se po dnu formira tepih kako bi ikra bila bezbedna od roditelja i ramova.

pedja
pedja wrote:ako mislis da mrestis furcate u novom akvarijumu,verovatno ces morati da sklonis ramireze iz njega.siguran sam da nece odoleti a da ne smazu podmladakThrough wall
pozdrav

Baia:
Moram da te demantujem, uspesno ih razmnozavam uz prisustvo ramireza, malci su jako brzi i sve sto im treba je neki zbunic na povrsini u koji mogu da smugnu jer su izrazito povrsinke ribe u periodu nakon izleganja. toj svrsi meni je sluzila Stargras koja je neposredno pre rasformiranja bila do samog vrha i zauzimala dobar deo leve strane akvarijuma uz prelivnu cev. Zato je u novoj postavci ona ostala na istom mestu i samo se ceka da izraste do vrha i da se po dnu formira tepih kako bi ikra bila bezbedna od roditelja i ramova.

o.k.ako je tako ,onda super.jesi li i do sad ikad mrestio furcate?da li su zahtevne po pitanju parametara vode ili su lagane za mrest?
Edited by biobiofizicar on 06.01.2013 09:55

Baia
Nisu zahtevne, mreste se identicno kao i galaksi ili zebrice. Zapravo bitana je samo dobra matica i da ima prilagodjen akvarijum sa dosta zbunastog bilja i sto vise plutajuceg da mladj moze da se steka. Nisam ih do sada mrestio ovo mi je prvi put, zapravo kad krenu svaki dan nadjes po par malaca. Mozda malo treba kombinovati ukoliko zelis veci broj prezivelih ali za to treba neka mrezica na dnu ili sta vec preporucuju po netu.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,649 jedinstvenih poseta