14.06.2026 11:57
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 3

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Silence of Nature
dushan92
Evo i mog aq-a i njegovo trenutno stanje Through wall
*75x40x30=90l...
*podloga je treset,floradepot,malo obicnog peska,pa aqua clay.
*osvtetljenje je 1 stedljiva + 1 neonka(aquarelle) ali umesto neonke stavljam jos 1 stedljivu.
*prihranjivanje 1.5ml dnevno Easy carbo,7.5ml nedeljno pro fito.Poceo sam pre 6-7 dana da prihranjujem biljke.

Eh,sada sam spreman na kritike,komentare,predloge itd čGrin
dushan92 attached the following image:
1_92.jpg

dushan92
2
dushan92 attached the following image:
2_58.jpg

paleoglodit
Cao Dusane. Mislim da ima jako malo bilja. Ja to ne bih prihranjivao za sada.Ustvari kad je formiran aqč

dushan92
Slazem se sa tobom da ima jako malo bilja...Ali bice,bice,naravnoGrin
Aq je formiran pre nekih 40 dana.Ali od biljaka nisam imao nista pa nisam palio svetlo u aq 2 nedelje.Tako da je opceo da zivi od skoro...imam mali problem sa biljkama,,jer nemam gde da ih kupim,ali nema veze,polako jedna po jedna i bice pravi biljni akvarijum.Za koji dan pocecu sa ubacivanjem Co2 iz boce,za koji ce mi Zika pomoci da nabudzim Grin

daweed
Poz Dusane, malo mi je ovaj panj predebeo za ovaj aq ali kad dodju biljke bice drugacije... Sto se tice CO2 iz boce, samo napred, kad bi hteo Zika i meni u tome da pomogne Smile, ali dodaj jos malo bilja....

http://daweedaqua.tk
paleoglodit
dushan92 je napisao:
....Za koji dan pocecu sa ubacivanjem Co2 iz boce,za koji ce mi Zika pomoci da nabudzim Grin

E pa to je ok sa Zikom,bocom i Easy Carbom ,ali ne zuri se sa djubrivima.

grujanic87
Za pocetak je rano za komentare.Ali sto se mene tice te grane su mi ok,samo jos na par mesta da vezes mahovinu i bice super.Nego da te biljke malo pregrupises.Ja bi sve zbunaste biljke stavljao u desni ugao iza panja a levo od panja u zadnjem planu ne bih stavljao neke velike biljke...najvise blyxu a ispred nje do stakla glosu ili hc...To je moje vidjenje i neki moji saveti.Ne zuri sa djubrenjem ako biljke nisu jos krenule bice belaja.

Kum 1229
Kako god hoces ali ti imas toliko malo biljaka u akvarijumu da ne bi trebalo ni da pomislis na co2. Ili ubaci jos 10 puta vise bilja nego sada sto imas (i onda ubaci co2) ili nemoj uopste da ga ubacujes...

paleoglodit
Kume ja mislim da CO2 moze dodavati odmah ali ne i djubrivo.
Edited by paleoglodit on 06.08.2009 18:50

dushan92
Da prestanem sa djubrenjem ččč
I koliko vidim,jos,jos biljka treba čA gde ih naci AngryAngryAngryč

paleoglodit
Pa znas slobodno dodaj CO2. To ti je preventiva za alge i ne skodi ali sa djubrenjem sacekaj dok ti se ove biljke barem ne utrostruce.

dexter
Slobodno ti cepaj CO2 od njega ne moze da skodi,a sto se tice dodavanja hemije,nastavi sa carbom i kreni samo sa Kalijumom naravno ako ga imas.

Ostavi mi adresu na PP pa cu ti poslati sve sto budem mogao od bilja.Pozdrav.
Edited by dexter on 06.08.2009 19:06

www.aquaplants.org
kgakva
dexter1974 a gde uzeti kalijum treba i meni i jel ima neki gotov proizvod ili mora diy miksGrin

http://www.svetakvaristike.com/
dexter
Kupis K2SO4 i sam smuckas,a njega mozes da kupis OVDE kao i sve druge potrebne hemikalije koje su ti potrebne za dodavanje Makro elemenata.
Edited by dexter on 06.08.2009 19:16

www.aquaplants.org
kgakva
nece da mi otvori ovaj link prijavljuje mi virus ako mozes napisi mi na pp cenu itd da nekvarim temu dusanuThumb up

http://www.svetakvaristike.com/
paleoglodit
Da prijavljuje ovo This web site at www.vetprom-hemik... has been reported as an attack site and has been blocked based on your security preferences. Ma ne kvaris ti temu Dusanu. I njemu bi bilo korisno to....nego je sajt problem Cool
Edited by paleoglodit on 06.08.2009 21:00

Dusan79
dexter1974 je napisao:
Kupis K2SO4 i sam smuckas,a njega mozes da kupis OVDE kao i sve druge potrebne hemikalije koje su ti potrebne za dodavanje Makro elemenata.

Jedno UPOZORENJE!!! Ovaj link ima virus koji se aktivira kako se otvori link, tako da ko nema dobru zastitu, neka ga i ne otvara!!!! Red card

dushan92
Da li neko ima neki predlog koji biljku bih mogao posaditi skroz desno u uglu umesto Hygrophile PolyspermečPocela je da pusta korencice na sredini,sto me je jako razocaraloSadThrough wall

ZoSo
Grin Meni samo mahovina ne puta korenčiće na sredini,zamisli sada da zbog toga razbucam ceo aq. !!č Ma ako je biljka zdrava,i napreduje ne diraj nita i uivaj.......Thumb up

kojot
dushan92 je napisao:
Da li neko ima neki predlog koji biljku bih mogao posaditi skroz desno u uglu umesto Hygrophile PolyspermečPocela je da pusta korencice na sredini,sto me je jako razocaraloSadThrough wall

to su adventivni korencici i kada biljka nema dovoljno hrane u podlozi ona je trazi putem njih u vodi.Tako da ne diraj biljku ni slucajno ako je ovo jedini razlog.No no

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,062 jedinstvenih poseta