Jedna od meni najlepih tetri. Nisam je do sada drao jer bi voleo da joj obezbedim akvarijum odgovarajućih dimenzija (minimum 100-120cm duine), ali jednog dana nadam se da će i ona doći na red...
Kod nas je koliko znam ne tako retko ima u prodaji i nije problem da se nabavi, ali je jako slabo zastupljena u akvarijumima. Na forumu se ne sećam da je neko predstavio akvarijum i da je imao ovu ribu...
Evo par slika preuzetih sa sa aquariumfish.net i koji video sa Youtuba...
Izuzetno lepa jatna riba, posebno muzjaci, ali nije bas malena i gledao sam je u velikom akvarijumu od par metara - prelepo....
Ipak moze biti mali problem sto je kozica terminator, sto se vidi i po njenom "pirana" zubalu....
Ma meni je toliko lepa da bi je hranio ako treba i sa Crystal red shrimpovima
Ukoliko bi je drzao batalio bi neke biljke, drzao bi Bolbitis, Anubie i nesto jednostavnije od biljaka, a na kozice bi izgleda mogao da zaboravim u tom akvarijumu...
Bili smo pre koji dan kod Rainforesta kući pa smo zinuli u akvarijum i gledali samo ribe u onom njegovom akvarijumu, izgleda da smo na ribe malo zaboravili?
Bili smo pre koji dan kod Rainforesta kući pa smo zinuli u akvarijum i gledali samo ribe u onom njegovom akvarijumu, izgleda da smo na ribe malo zaboravili?
Ima tu istine... Ma da ja uvek imam i akvarijume posvecene dominantno ribama, ali dugooo nisam menjao i obnavljao riblji fond.
Sve vise naginjem nekom scaperskom minimalizmu sa niskim travnjakom i prepunim akvarijumom sarenih riba. Uzeleo sam se posle ovoliko salate u staklima....
Cak su mi i zivorotke ponovo postale simpa i sve sam blizi da skockam jedno staklo - kao onomad pre cetrdesetak godina kada sam bio klinja....
Poneko je i dalje posvećen vie ribama . Ovih, jo ih zovu i Kraljevske, zbog repa u obliku krune, sam imao jato od desetak komada, ali u pogrenom akvarijumu i, u pogreno vreme. Bile su u akvarijumu sa Melanotaenia Boesemani i Glossolepis Incisus, a, tu je teko da opstane bilo ta. Pozdrav
Prva stvar koja mi pada na pamet u vezi ove ribe je da Zivku FengShui-u treba da nadomestim jato tako da ih opet bude 9, jer ih ima samo 4 Zato su sad na brzougojavanju
Elem, kod Radomira u 320 cm je bilo jato Kongo tetri i odatle imam i par dobrih fotki, verovatno su negde po srb sajtovima. Sto s mene tice i nisam posebno fasciniran ovim zubatim tetrama. Koji je razlog, nemam pojma. Verovatno taj sto za velike akvarijume imaju nedostiznu konkurenciju u Puntius denisonii-ima da nikad ne bih pomislio da im dam prednos'.