14.06.2026 07:06
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Ribe
 Print Thread
Congo tetra
zander
Phenacogrammus interruptus - Congo tetra

Jedna od meni najlepih tetri. Nisam je do sada drao jer bi voleo da joj obezbedim akvarijum odgovarajućih dimenzija (minimum 100-120cm duine), ali jednog dana nadam se da će i ona doći na red... Smile

Kod nas je koliko znam ne tako retko ima u prodaji i nije problem da se nabavi, ali je jako slabo zastupljena u akvarijumima. Na forumu se ne sećam da je neko predstavio akvarijum i da je imao ovu ribu...

Evo par slika preuzetih sa sa aquariumfish.net i koji video sa Youtuba... Wink

www.aquariumfish.net/images_01/congo_tetra_121104a2_w0480.jpg

www.aquariumfish.net/images_01/congo_tetra_110519b2_w0480.jpg

YouTube Video

YouTube Video

biobiofizicar
Izuzetno lepa jatna riba, posebno muzjaci, ali nije bas malena i gledao sam je u velikom akvarijumu od par metara - prelepo....
Ipak moze biti mali problem sto je kozica terminator, sto se vidi i po njenom "pirana" zubalu....

zander
Ma meni je toliko lepa da bi je hranio ako treba i sa Crystal red shrimpovima Wink
Ukoliko bi je drzao batalio bi neke biljke, drzao bi Bolbitis, Anubie i nesto jednostavnije od biljaka, a na kozice bi izgleda mogao da zaboravim u tom akvarijumu...

Bili smo pre koji dan kod Rainforesta kući pa smo zinuli u akvarijum i gledali samo ribe u onom njegovom akvarijumu, izgleda da smo na ribe malo zaboravili? Thinking

Biohazard
Prelijepe ribe ali su i povelke Smile

biobiofizicar
zander wrote:

Bili smo pre koji dan kod Rainforesta kući pa smo zinuli u akvarijum i gledali samo ribe u onom njegovom akvarijumu, izgleda da smo na ribe malo zaboravili? Thinking

Ima tu istine... Ma da ja uvek imam i akvarijume posvecene dominantno ribama, ali dugooo nisam menjao i obnavljao riblji fond.
Sve vise naginjem nekom scaperskom minimalizmu sa niskim travnjakom i prepunim akvarijumom sarenih riba. Uzeleo sam se posle ovoliko salate u staklima....Wink

Cak su mi i zivorotke ponovo postale simpa i sve sam blizi da skockam jedno staklo - kao onomad pre cetrdesetak godina kada sam bio klinja....Grin

krcko
Poneko je i dalje posvećen vie ribama Wink. Ovih, jo ih zovu i Kraljevske, zbog repa u obliku krune, sam imao jato od desetak komada, ali u pogrenom akvarijumu i, u pogreno vreme. Bile su u akvarijumu sa Melanotaenia Boesemani i Glossolepis Incisus, a, tu je teko da opstane bilo ta. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Coa
Prva stvar koja mi pada na pamet u vezi ove ribe je da Zivku FengShui-u treba da nadomestim jato tako da ih opet bude 9, jer ih ima samo 4 SmileSmileSmile Zato su sad na brzougojavanju Smile

Elem, kod Radomira u 320 cm je bilo jato Kongo tetri i odatle imam i par dobrih fotki, verovatno su negde po srb sajtovima. Sto s mene tice i nisam posebno fasciniran ovim zubatim tetrama. Koji je razlog, nemam pojma. Verovatno taj sto za velike akvarijume imaju nedostiznu konkurenciju u Puntius denisonii-ima da nikad ne bih pomislio da im dam prednos'.

zander
Evo ga i taj akvarijum sa Congo tetrama
YouTube Video

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,481 jedinstvenih poseta