14.06.2026 04:50
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Jo jedna umica
Marinjo
Nakon tri meseca da predstavim jos jedan aq koji sam formirao u junu ove godine. Aq je dimenzija 150x50x60 (DxSxV), ili oko 450 litara.
Sto se tice generalija, instalirao sam dva kanister filtere Atman F-3, dva grejaca od po 200w, osvetljenje je podeseno automatski na tajmer i u 10h se pale tri neonke od po 36w koje rade do 00h, dok se u 14h pale jos tri stedne sijalice od po 26w i rade do 20h.
Ispod podloge od crnog peska sam stavljao odstajalu, natopljenu ''Carobnu'' zemlju za cvece i mrezicu. Od biljaka Limpophile, Microsorumi, Sagatarija,Pogestemon Oktopus,Cryptocoryne,Echinodorus...od ribica 50 Razbora, 30 Paracheirodon axelrodi, 30 Hemigrammus rhodostomus, 3 Skalara, 5 Lisica, 5 albino Amonijera, 5 Corydoras panda ..i ja mislim da je to to Wink
Slicice
Marinjo attached the following images:
imag0349.jpg imag0001-1.jpg

lp
Lijepo i zdravo, ja bi ti predloio da napravi prolaz po sredini, i tamo proiri sagitariju...pa kao dva otoka biljaka lijevo i desno da ima. Tako bi dobio malo na dubini i bolje bi izgledalo.

Oovaj desni kamen, bijeli, sakrije onda u budući desni grm, među biljke. Malo stri ovako drugačije boje od ostalih. Wink

www.hraquascape.org
krcko
Applause dobra kada, jedino me buni zato dva puta ista tema, ovde gde piem i ovde
http://www.mojbil...post_45764 Pozdrav

http://www.adsrs.org/
biobiofizicar
kako napreduje ovaj aq?

Marinjo
I nakon desetak meseci od formiranja, nove slicice. Akvarijum je u stabilnom stanju, nije bilo nekih problema, ali obzirom da se nalazi u ugostiteqskom objetku nisam u mogucnosti da ga cesto odrzavam kako bi mozda trebalo. Za svo ovo vreme samo je jedna Razbora uginula, vodu meniam mesecno oko 200 L, i dodajem samo Pro Fito ponekad.
Marinjo attached the following image:
imag0469.jpg

Marinjo
Hahaha...Biobio...najzad doceka odgovor nakon 4 meseca. Sorry
Krcko, zaista nzm zasto je tema duplirana Sad

HORUS
Čitao sam negde da valisnerija i sagitarija nisu kompatibilne biljke, tj da obe isputaju neku hemikaliju koja teti jedna drugoj, ali tvoj akvarijum je vie nego demanti. Smile Ip ti savetuje da otvori put na sredini, međutim i ako se odluči za takvu varijantu put nemoj praviti na sredini. Pročitaj na forumu o antičkom zlatnom preseku.

Mandic
HORUS wrote:

Čitao sam negde da valisnerija i sagitarija nisu kompatibilne biljke, tj da obe isputaju neku hemikaliju koja teti jedna drugoj

Mnoge biljke isputaju neke nekompatibilne materije za neke druge biljke, ali se izmenama vode koncentracija tih materija u vodi sniava i postaje podnoljiva.

biobiofizicar
Stabilno, opusteno, veliko i zeleno sa dovoljno prostora za rasplivavanje riba. Pravi nepretenciozni hobisticko - ukrasni grande akvarijum....Thumb up

Marinjo
Cuo sam i ja za to da jedna drugu ne "'podnose'', pa sam mislio da malo eksperimentisem. Kao sto rece Mandic, zamenom vode koncentracija tih materija se odrzava u nekom minimalnom nivou tako da ne primecujem da nesto skodi.
Haha....''Pravi nepretenciozni hobisticko - ukrasni grande akvarijum'' bas tako Mock

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,875 jedinstvenih poseta