14.06.2026 13:11
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Iwagumi 2012
lakosta88
Aq 90-35-35
filter-kanister DIY 1200l/h
rasvjeta-4x20 stedne sijalice 6400k
co2-diy
gnojenje-ec,diy macro
bilje-cuba,starogyne,hydrocotile,eleocharis

na slici nije jos posadjeno svo bilje.
lakosta88 attached the following image:
iwagumi_2.jpg

isnogood
Hard ba obećava. Thumb up
Koji je to kamen?

zander
Predpostavljam da nisi odma od pocetka krenuo sa full rasvetom jer vidim da je prekidac za svetlo sa desne strane jedan ukljucen a drugi iskljucen Wink Zezam se malo.... Wink

Lepo ovo izgleda za početak a mene interesuje najvie da li će od biljaka jo neto da ide u ovu postavku i kako si to sve zamislio na kraju. Zanimljivo deluje ovaj kamen...

A mislim da bi onaj Eleocharis palustris kojeg ljubomorno cuvam odlicno legao u zadnji plan... (malo da mu podignem cenu) GrinWinkWink

Mana po meni bi bila ta sto za klasicne iwagumi postavke ide obicno jedan ogroman kamen koji je dominantan u odnosu na sve ostale i koji je barem 3X veci od onog posle njega... Tako neko pravilo postoji koliko se sećam da sam čitao, ali dobro, koliko je to bitno...

lakosta88
pa zapravo radi se vise o nekoj nature landscape iwagumi postavci. zapravo ne znam ni ja kako da je nazovem. nesto slicno je radio i amano http://www.youtub...KipBOurpBo na ovom linku pa eto tu sam nasao i inspiraciju. razlika je jedino sto ja u pocetku necu razvijati postavku sa ovim klasicnim stabljicastim biljem u pozadini. zamisao je da cuba ide na 90% povrsine. samo negdje medju sjenama ce biti eleocharis. a skroz nazad je hidrocotila koja ce se nadam se malo uzdici i "zagrliti" ove zadnji stijene od pozadi Smile nakon sto razvijem sve do kraja. mozda dignem podlogu nazad i pokusam i sa zbunovima kao na linku. ugl kao i u svakoj mojoj postavci vjerujem da ce se dosta stvari do kraja promjeniti. pozz

lakosta88
cuba posadjena
iwagumi2.jpg

Aquamaniac
Zanimljiva postavka kamenja,nema sumnje da ces i ovaj akvarijum relativno brzo privesti kraju i bez vecih problema Thumb up. Kod tebe je ovaj hobi vrlo dinamican Smile.

lakosta88
malo pomjeranja. bolje?
iwagumi3.jpg

lakosta88
Aquamaniac wrote:

Zanimljiva postavka kamenja,nema sumnje da ces i ovaj akvarijum relativno brzo privesti kraju i bez vecih problema Thumb up. Kod tebe je ovaj hobi vrlo dinamican Smile.

hvala kolega. sljedece godine planiram bar 5 postavki Grin

lakosta88
update,jos malo pomjeranja. dignut i pijesak
fotografija-0215.jpg

Djuraa
...poslednja definitivno naj bolja!Thumb up

lakosta88
evo jedan update. sve raste super,ali problem mi stvara rhizoclonium Angry ima li neko iskustva sa njom?
fotografija-0290_e1_e1.jpg

pedja
ja imam problema sa rhizoclonium algom,ali samo na sitnolistim biljkama,konkretno na cubi,rotali i prosepinaci palustris.procitao sam na MBA forumu da joj odgovara visak Fe i makroelemenata.redukovao sam dodavanje istih (prepolovio dozu makroelemenata a ukinuo Fe,posto ga ima u osmocotu kojeg imam u podlozi)situacija se vidno poboljsala nakon nedelju dana.cubu sam osisao na "keca" i mogu ti reci da lepo tera zdrave i nove izdanke.
eto neka od mojih zapazanja.e da,smanjio sam protok i cirkulaciju vode iz filtera ,posto joj je ocigledno odgovarao brzi protok i kretanje vode kroz akvarijum(a na predlog druga biobiofizicara :thumbSmile.
pozdrav.Beer

biobiofizicar
Imao sam problema dva puta. Jednom se (u biotopu) nisam izborio, a drugi put sam se izborio klasicnim metodama borbe protiv algi koji podrazumevaju vise higijene (sifoniranje, uklanjanje ostecenih listova i organike koja se raspada), manje svetla, cesce zamene vode i dosta mehanickog uklanjanja alge namotavanjem na staru cetkicu za zube. Tacno je da sam primetio da je ova alga volela mesta sa jakim strujanjem vode.

Nemam nista pametno da kazem. Malo sam ispostio i ocistio akvarijum, uveo ga u neku drugu ravnoteznu tacku sa manje svetla, organike, bez tacaka u kojima voda divlje udara u prepreku i alga je nestala.

ACA_NIS
http://www.mojbil...ad_id=2700

Nesa imao tu muku,ali je uspesno resio!!!!Mozda ti posluzi....Thumb up

Biohazard
Super Laki. Poznavajuci tebe izguraces ti stim Wink Samo laganini. Naces ti njoj lijeka Smile

Aquamaniac
Kao sto su te kolege savetovale,evo jos par linkova koji ti mogu biti od pomoci:
http://www.aqua-a...ead_id=556
http://www.aqua-a...-1149.html

lakosta88
hvala kolege za koment. za pocetak sam smanjio malo svjetlo,pojacao co2 i pocinjem sa cescim izmjenama vode i mehanickim ciscenjem. obavjestavat cu dalje sta se desava Smile

lakosta88
jedan update prije finalne koja je za 15tak dana.
fotografija-0314_e1.jpg

Aquamaniac
Lep napredak Thumb up.
Jesi li se izborio sa rhizocloniumom i na koji nacin?

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,140 jedinstvenih poseta