Postovanje svima
Nov sam u ovoj oblasti i zelim da oformim jedan biljni aq ali pre toga valja se dobro informisati.
Dakle imam ovu armaturu i lepo bi legla na moj aq koji je 120x45x40.
Da li mozete da mi kazete da li je ovakva armatura sa ogledalima dobra za biljni aq i da li su tri neonke dovoljne za velicinu mog aq, koje neonke da stavim i da li to moze da se prepravi na t5 i ako moze kako?
Hvala unapred Edited by edison on 30.04.2012 21:50
Sve se moe. Ako će da koristi samo taj raster, i kupuje sve to treba da tu ugradi T5 neonke, kotaće te od 8000 za dve neonke do 16000 za četiri( u cenu nisu uračunate neonke ). Bolje je da pronađe ( jeftinije ) odgovarajuće T8 i koristi već postojeću instalaciju. Pozdrav
Edited by krcko on 01.05.2012 00:04
Hvala krcko
Mislio sam da prepravim na t5 jer su dugotrajnije(tako sam bar procitao).
moze li mi neko reci koje neonke (tacno oznaku) da uznem t8 a koje t5 duzine 1200mm pa da vidim razliku u ceni, i oce li mi biti dovoljne te tri neonke ili da dodajem jos neke sijalice i koje?
Pozdav
Mozda bi najbolja bila komb neke brendirane aq cevi i dve daylight u rangu Osram lumilux ili sl, ima o tome mnogo materijala na forumu. 3x36W moze biti dovoljno, pogotovo s takvim reflektujucim ogledalom i na toj visini aq, ali to najvise zavisi od izbora biljaka i tipa aq za koji se odlucis. Biljke izrazito zahtevne u pogledu svetlosti mislim da ne bi bile dobar izbor u tvojoj komb...
Edited by afrika on 01.05.2012 15:09