14.06.2026 04:51
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
330 litara - postavka 2012
Srafciger
Akvarijum isti kao i do sada.
Dimenzije: 120*55*55

Svetlo 2*54W T5 + 4*razlicite stedljive sijalice
Filtracija: Tetratec EX 1200 sa sprejbarom po citavoj duzini akvarijuma
CO2: boca od 2 kg, difuzor + vodena pumpa za bolje rastvaranje
Prihrana: preko podloge
Podloga: zemlja + aquaclay pomesan sa kvarcom
Dekoracija: sunkenroot
Voda: cesmovaca

Akvarijum formiran pre dva meseca kao zajednicki poduhvat standardnog drustva. Slike sa formiranja akvarijuma su nestale u akciji i potraga za njima je glavni razlog za kasnjenje postavljanja teme. Nazalost, do sada nisu pronadjene.

Ovako je izgledalo druzenje nakon januarskog okupljanja u Novom Sadu. Vidi se da je akvarijum tada jos uvek bio u pripremi:

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/IMAG0255.jpg

Jedino sto je ostalo od slika pripreme je ova fotografija creva za prihranu:

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/IMAG0256.jpg

A ovo je jedna prilicno losa slika tek zasadjenih biljaka:

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/IMAG0260.jpg

Ovakvo je bilo stanje 18.02., otprilike mesec dana nakon formiranja:

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/DSC_0481.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/DSC_0483.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/DSC_0487.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/DSC_0490.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/DSC_0582.jpg

Trenutno su neki delovi akvarijuma zahvaceni algama, dok su iglicaste biljke pustene da narastu toliko da su prekrire skoro celu povrsinu. Blyxa lepo napreduje, hottonia je krenula polako, dok se jedino micranterum ne snalazi u ovim uslovima. U medjuvremenu su stara usisna cev i stari Tetrin spraybar zamenjeni crnim JBL-ovim koji su skoro neprimetni na crnoj pozadini.

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/DSC_0635.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/DSC_0639.jpg

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/DSC_0648.jpg

U medjuvremenu su ubacene i ribice. Izbor je pao na duge. Slika je veoma losa, jer su za mene jos uvek neuhvatljive:

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/DSC_0640.jpg

I za kraj jedan kuriozitet. Do sada nisam vidjao da se stabljikaste biljke na ovaj nacin sire po podlozi:

www.mojbiljniakvarijum.org/images/srafciger03-2012/DSC_0650.jpg

Sutra pada jedno ozbiljno sisanje biljaka, a zamisao je da se citava desna strana isprazni i da sve to bude poljana eleocharisa, dok ce sve vise biljke biti prebacene sa leve strane, iza panjeva. Blyxa ce ostati kao prelaz izmedju eleocharisa i iglicastih biljaka.
Edited by Srafciger on 23.03.2012 01:12

www.MojBiljniAkvarijum.org
kojot
Eugene ovo je odlicno, malo me na prvu loptu podseca na onaj aq sa ubacenim figurama zirafa, ne znam sa kog je to takmicenja...
Elocharis deluje bas mocno GrinApplause

darkoh
Sto rece kolega Kojot Eloharis je predobar. Applause Ni ostalo bilje ne zaostaje. Ovako deluje dobro ali kad sisnes eloharis bice mnogo bolje. Cekam i pratim naredne korake. Pozdrav

Srafciger
Eleocharis je bas kritican zbog algi. Ne vidi se toliko na ovim slikama, ali potrajace dok se to ne ocisti lepo. Bice potrebno i jos vremena da popuni ceo desni deo akvarijuma nakon sto uklonim visoke biljke odatle.

darkoh
Samo ga istrimuj i on ce dobiti borbu sa algama. Uvek se utrostruci nakon sisanja tako da tu alge nemaju sta da traze. Pozdrav

Srafciger
Videce se uskoro kako ce se ponasati. Primetno je da je eleocharis mnogo gusci u sredini akvarijuma. Posebno je slabije rastao sa desne strane, tamo gde se nalazio spraybar i gde je sada vodena pumpa. Pretpostavljam da moze imati veze sa jacim protokom na tom mestu.

biobiofizicar
Interesantan.
Lepo se popunjava.
Eleoharis ce biti pun pogodak. Samo kosi, a neko neko drugi vodu nek nosi...Yes

ZoSo
Jako lep akvarijum u svakom pogledu, dimenzije su idealne,
startovan je ba planski sa bezbroj mogučnosti promena.
Rasveta je jako lepo i kvalitetno reena,
ubeđen sam da će ovo biti jedan od boljih akvarijuma u 2012 na MBA Applause
Ako je palo trimovanje, mogao bi nas počastiti sa Photo

@ Biobio, vodu nosi onaj ljakse sa prve slike to neto prstima pokazuje Very happy

biobiofizicar
Rofl
nosi nosi....Tongue

Srafciger
Palo je trimovanje, ali ne tako pedantno, pa nije za slikanje, a hocu pre slikanja i da premestim neke biljke.

Ima oko akvarijuma jos stvari koje su izmenjene poslednjih meseci. Zalepio sam lajsne na prednjem i zadnjem staklu i pokrio sam ga, a i oko haube sam petljao, pa bi trebalo i jedno i drugo uslikati.

Srky Boy
Na jednoj od slika prilikom formiranja akvarijuma se vide creva preko kojih vrsis prihranu kroz podlogu, pa me interesuje kako si spajao ta creva, koja si creva koristio i koliko je to efikasan nacin prihrane po tvom dosadasnjem iskustvu. Isto me zanima i sta ubacujes od prihrane putem tih creva. Samo napred Eugene, bice ovaj akvarijum nesto posebno Thumb up

lp
Koje lijepe dimanzije akvarija...tu moe ta hoće. Ba ću sa zanimanjem pratit razvoj. Jesi razmiljao ubacit jo koju desnu granu ili će oko ovog korijena sve bazirat?

Jedva čekam slike da vidim kako izgleda oian. Smile

www.hraquascape.org
krcko
Ba si ga uslikao Red card Kojih sve Rainbow-a ima? Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Srafciger
Imam jos uvek creva koje sam koristio za pravljenje mreze, kao i + spojki, tako da to mogu da uslikam i da prikazem. Napravljene su dve mreze i to obe sa mestom za ubrizgavanje sa desne strane jer je leva nepristupacna.

Nisam planirao da bilo sta ubacujem desno. To bi trebalo da bude sve popunjeno samo eleocharisom. Sve visoke biljke ostaju iza panjeva i blyxe, a jedino na panjevima bi trebalo da ostane microsorum.

Za sada su unutra samo praecoxi. Razmisljao sam da ubacim i wernerije, ali to cu tek videti kasnije jer ni ovi nisu dostigli puno velicinu, pa je moguce da ce nastati guzva kada narastu.

krcko
Praecox maksimalno poraste do 8 cm. Bilo koje da su, treba im puno prostora, a ako razmilja o dodavanju, najbolje da budu samo 2-3 jata. Pozdrav

Srafciger
Krcko, jesi li siguran da rastu bas toliko? Ja nigde nisam naisao na takav podatak. Svugde stoji da rastu 5-6cm, a videcu koliko ce ovi moji porasti.

krcko
Uz akvarijum sa Diskusima, imao sam u drugom akvarijumu i četiri manja jata Duga. Ribe su fantastični plivači, popunjavaju sve prostore u akvarijumu, izuzetno lako se razmnoavaju, jedu sve a, i vie od toga.
Detaljno ima ovde: [url] http://rainbowfis...ntents.htm [/url].
Slika je iz 2006, ali se moji ludaci naziru.
krcko attached the following image:
r_16.jpg

Srky Boy
Aj slikaj ta creva i spojke pa da to proucim, ako te ne mrzi. Sta ce ti dve mreze?

krcko
Srky potrai malo i nađe sve o ovoj metodi[url] http://www.mojbil...ad_id=2061 [/url] Pozdrav

Srafciger
@Srky
Postavicu uskoro slike drugog akvarijuma u kojem je postavljem isti sistem. Ako si u NS, mozemo da se dogovorimo da navratis da vidis kako sve izgleda.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,881 jedinstvenih poseta