14.06.2026 09:27
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Rasveta
 Print Thread
razlika vo svetlo
bobi
koja e razlikata megu t5 daylight(neonka) i stedliva daylight sjalica

biobiofizicar
Ako su od istog proizvodjaca i istih karakteristika ne bi trebalo da bude neke velike razlike (osim u obliku) sijalice. Moze se reci da su stedljive sijalice skoro isto sto i T5 samo malo drugacije spakovane.

bobi
fala biobio ja tepam glava kako da zastedam za t5 a toa ista rabota.Beer za tebe

bobi
imav moznost da probam t5 2x54w.HO. svetat kako deset stedlivi sjalici od 50w. tuka vise ne mi se veruva da vazi pravilo vat na litar voda. strava svetlo

bobi
dali ima 10000k philips akvarele 30w made in holand

krcko
O karakteristikama i razlikama sam već pisao, nađe se i to pretragom Foruma. Da ponovim osnovno, CFL i T5 se razlukuju po tome to su T5 odrađene zavrno sa slojem fosfora. T5 i T5 HO se razlikuju u broju naneenih slojeva fosfora. Na razliku nam ukazuje karakteristika da je za T5- 70 Lm/W a, za T5 HO- 80 Lm/W.
T5 HO su uglavnom sa dva sloja fosfora , dok je Giesemann i Deltec isforsirao troslojne.
Svaka Philips Aquarelle ima 10000K, a da li je Holandska, zavisi na koje trite je plasirana. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
strujas
Orati paznju na to da stedljiva sijalica mnogo vise greje nego neonka, pa ce ti mozda stvarati probleme preko leta.

bobi
tako pise krcko, made in holand.posto imam akvarele 2x30w a svetlo je ruzno ko noc, sto da stavam od t5 2x54w da ja podobri situacijata a imam i philips masters tl5 ho 865/54w(sija na zeleno)made in holand. dajte predlozi

krcko
Bobi, vie puta sam već napisao, izbor svetla je igra. Puno pokuaja i eksperimentisanja moe dovesti do dobre, ili do neuspene kombinacije. Ono to mi vidimo i prija Naem oku, ne mora biti i, obično nije dobar izbor za biljni akvarijum, ribama je manje-vie svejedno. Najbolji savet ta da stavi, ja nemam. I dalje traim i kombinujem rasvetu za pojedine biljke. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
bobi
toa e tocno na oko sto prija ne prija za akvarium. zborot mi e sto kombinacija na svetlo prija za trevite u akvarium da izgledaat top svezo kako posle leten dozd na sonce. kombinacija toa svetlo so toa itn. sto e najvazno da ne prija na bestiite algavi

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,814 jedinstvenih poseta