Nabavio sam filter za vodu sličan ovom na slici.
Ima li smisla na ovaj način pripremati vodu za akvarijumč
Omekava li je bar maloč Vie tete nego koristič
Za konkretno ovaj model gore moe da se izgugla sledeća informacija:
Ukupna zapremina bokala 3 l, a zapremina levka je 1,5 l. Kupovinom bokala, uz njega dobijate Filter patronu 4. To je osnovna patrona , pomoću koje se iz vode odstranjuju: aktivni hlor, organska jedinjenja, naftni derivati i teki metali( olovo, iva, bakar, benzen..).
Za sledeću kupovinu imate na raspolaganju jo tri vrste patrona, koje ima isto dejstvo kao Filter patrona 4 i plus dodatno dejstvo:
- Filter patrona 5, sadri fluor, koji je jako vaan za zdrave zube i kosti;
- Filter patrona 6, koja omekava tvrdu vodu, koja ima mnogo kamenca;
- Filter patrona 7, otklanja gvođe iz vode. Voda se pročisti za tri do četiri minuta.
Jedna patrona je za 350 l vode. Kalendarski indikator zamene patrone je na gornjoj strani poklopca.
Ne znam koliko vode misli da priprema sa ovim...
Edited by CTale on 16.11.2011 09:40
Ako mene pita, predlaem Ti bolju i korisniju varijantu, koja je i efikasnija.
Aktivni ugalj spakuj u najlon čarapu, stavi u plastičnu cev, na oba kraja crevo, jedan na slavinu, drugi u posudu i puni koliko Ti vode treba. Ovim će imati hemijski obrađenu česmovaču, ako hoće da zakiseli, doda i deo sa tresetom. Za detaljnije omekavanje treba malo sloenija aparatura. Ovi bokali odrade samo sedimentnu filtraciju. Pozdrav
CTale je napisao:
Za konkretno ovaj model gore moe da se izgugla sledeća informacija:
Ukupna zapremina bokala 3 l, a zapremina levka je 1,5 l. Kupovinom bokala, uz njega dobijate Filter patronu 4. To je osnovna patrona , pomoću koje se iz vode odstranjuju: aktivni hlor, organska jedinjenja, naftni derivati i teki metali( olovo, iva, bakar, benzen..).
Za sledeću kupovinu imate na raspolaganju jo tri vrste patrona, koje ima isto dejstvo kao Filter patrona 4 i plus dodatno dejstvo:
- Filter patrona 5, sadri fluor, koji je jako vaan za zdrave zube i kosti;
- Filter patrona 6, koja omekava tvrdu vodu, koja ima mnogo kamenca;
- Filter patrona 7, otklanja gvođe iz vode. Voda se pročisti za tri do četiri minuta.
Jedna patrona je za 350 l vode. Kalendarski indikator zamene patrone je na gornjoj strani poklopca.
Ne znam koliko vode misli da priprema sa ovim...
Malo vode, 48 lit. Da je vie vode ne bih se ni pokuavao zezati sa ovim.
krcko je napisao:
Ako mene pita, predlaem Ti bolju i korisniju varijantu, koja je i efikasnija.
Aktivni ugalj spakuj u najlon čarapu, stavi u plastičnu cev, na oba kraja crevo, jedan na slavinu, drugi u posudu i puni koliko Ti vode treba. Ovim će imati hemijski obrađenu česmovaču, ako hoće da zakiseli, doda i deo sa tresetom. Za detaljnije omekavanje treba malo sloenija aparatura. Ovi bokali odrade samo sedimentnu filtraciju. Pozdrav
Dobar predlog!
Ma bez RO nema meke vode. Iako mi je bilje dobro i u tvrdoj vodi, ali uvek moe bolje.
A da ovaj bokal vredi već bi neko pokuao neto!
Pozdrav!