14.06.2026 08:16
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Souvenir - 110l Zander
zander
Danas pokrecem novu postavku. Staru postavku Algae's requiem sam rasformirao, neko vreme sam u njoj sa starom podlogom izvodio neke gluposti i juce sam odlucio da pokrenem sve iz pocetka...
Oprao sam cak i filter juce (posle 6-7meseci) CoolCool

Od biljaka sam stavio: Cypreus helferi, microsorume i bolbitise na granama u srednji plan mozda malo cudno za Cypreus Wink
Elatine hydropiper napred, nazad ce da ide Viviapara imao sam je u malim kolicinama pa sam je rasadio koliko sam mogao... Ubacio sam i po koji pelcer hidrocotile dissecte i hottonia palustris mada za ovu poslednju ne verujem da ce se bas uklapati ovde pa je posle mozda sklonim... Ima malo i accicularisa i utricularie a posle dodam mozda i neku mahovinu

Znaci idemo opet sve po starom, filter atman II malo zavrnut na izlaznom crevu, cirkulacija minimalna, urea i ostalo ide od prvog dana, fotoperiod za pocetak 9 sati, posle par dana ga vracam na 10-11 sati.
Rasveta 2XT5+refletkori.
zander attached the following image:
el01.jpg

Edited by zander on 22.10.2011 12:14

valisnerija
Zanimljiva postavka!!!Shock

Po mom ukusu,malo je preblizu ovaj srednji deo staklu!!!

Jel ce se dodavati jos nesto od hardač

paleoglodit
Cekam razvoj ... malo si uperio ove lampe u aparat pa ne vidim bas lepo slikuFrownThumb up
Edited by paleoglodit on 22.10.2011 17:41

branimir ok
Ja bi napred posadio E .Parvulu .Inace svidja mi se ideja Thumb up

dejasoko
Zanimljiv pocetak! Thumb up Sa paznjom pratimo dalji razvoj!
Pozdrav Beer

zander
Ma jeste blizu prednjeg stakla, al mislim da mozda moze da bude zanimljivo na zavrsnoj fotografiji cypreus napred a iza da se vidi zid od viviapare...

Samo prvo da vidim kako ce se ponasati akvarijum, danas sam spustio rasvetu a svetlo nisam ni skracivao kao sto sam rekao da cu uraditi...

Evo na ovoj slici se mozda malo bolje vidi kako izgleda. To je sve sto sam stavio od biljaka za pocetak.
Trudicu se da update bude redovan da ne odugovlacim sa postavkom nego da je zavrsim za dve nedelje i rasformiram itd WinkWinkWink
el02.jpg

Dejan Stefanovic
srecno, ap da vidimo kako ce biti... svidja mi se pocetak Wink

Jeca
Lep pocetak. Bice ovo jos jedna dobra postavka, kako smo vec navikli od tebe Zanderu. Thumb up Daj jednu krupniju frontalnu. Ne vide se detalji najbolje. I obavestavaj nas redovno o napretku. Volim tvoje postavke da pratim. Uvek detaljno opisujes sve dogadjaje u toku nastanka. Applause

biobiofizicar
Trudicu se da update bude redovan da ne odugovlacim sa postavkom nego da je zavrsim za dve nedelje i rasformiram itd

Da, da.... Grin
Ili si Dedica, pa sve već ima u teku, ili si brzi Gonzales Wink
Ali koliko si mesta ostavio nazad za biljke zadnjeg plana tek mora biti poveliki....Beer

Pejc
Interesantna postavka. Ba me interesuje kako će da izgleda za 2 nedelje pred rasturanje Wink

zander
Sto je najgore imam jos nekih biljaka u steku, viviapare i mini glose ali sam samo ovo posadio.
Ako ce da mi rastu biljke narasce i iz 10 pelcera, ako nece da rastu mogu posaditi i ceo akvarijum...
Danas je to malo biljaka sto sam stavio perlalo kao ludo, a i ja sam sve to nadjubrio kao lud Wink
Bio mi je danas prijatelj (Belmondo) i njemu dajem kesu brzorastucih biljaka za za formiranje akvarijuma a eto sa cime ja krecem ShockWinkWink
Pre nego sto postavim update za jedno desetak dana verovatno neka me neko podseti da vratim ribe koje stoje u kanti pored u akvarijum... Wink
Zahvaljujem i ovaj put Paleogloditu na ideji za naziv akvarijuma Thumb upWink Obicno ih nazivam po nekim pesmama... Souvenir. A imam i novi avatar Grin
Aj zdra'o Beer
Edited by zander on 23.10.2011 22:14

Gjuro
Razvoj ove postavke bice intersan za pratnju , srecno `Thumb up

kojot
Vidi se da je akvarijum od starta kreiran sa nekom vizijom. Ja lično ne uspevam da naslutim kraj, ali ne sumnjam da će ishod biti pomak u odnosu na predhodne postavke.

Počeo sam ko Bio da piem Grin

biobiofizicar
Pisi, pisi....
Ko ce ako ne mi admini i moderatori da ukaze na pocetnicke greske ovim sto turaju biljke zadnjeg plana napred i panjeve uz prednje staklo...Grin

A mozda mu je postolje na tockicima, pa ce u zadnji cas okrenuti akvarijum za 180 stepeni i uslikati ga sa one strane, a sada nas samo zeki....Grin
Beer

kisleon
Sviđa mi se, malo neobično ali samo zato to su retki takvi da imaju vilje bilje u prednjem planu. Moe svata neto da se napravi okolo i iza, samo mislim da bi najbolje bilo to vilje bilje koje stoji blizu prednjeg stakla da ostane tako prozorno i da ne ide u irinu, nego da ostane tako kao malo "ostrvce". Dobar je fazon, meni se sviđa, videćemo, tek je početak.

zander
E sledeci put ima ovako nesto da pravim, po meni je ovo najlepse i neprevazidjeno. Sledeci put ide tepih E.parvule (znaci za 2 nedelje) Grin
Tema na ASW
www.aquarist.pl/zbiorniki/iaplc%20102.jpg

zander
Evo kad mi Paleoglodit smislja naziv za akvarijum tu odma mora da bude i algi GrinWink
Nisam zadovoljan sa ovim sto sam napravio. Pravio sam PPP sistem sa debelim slojem kamene vune u podlozi. Djubrivo koje dodajem jako slabo prolazi kroz kamenu vunu. Do vodene kolone tesko uopste i dolazi... Kada bi imao malo vise vremena ovih dana rasformirao bi ovo pa bi napravio na isti fazon ali ipak malo drugacije, mozda u kombinaciji sa nekom zemljom za cvece... Za sada neka stoji ovako zapusteno, Tanichthysi su mi se ovde izmrestitli pa bar njih da izguram malo da porastu dok ne nadjem vremena i volje da sredim ovo.... Jos jedno novo iskustvo ako nista drugo Cool
souvenir.jpg

paleoglodit
Ja ne vidim alge Cool

zander
Nema ih mnogo, nisu one toliki problem koliko nisam zadovoljan sa tim stvarima vezanim za podlogu da ne nabrajam sad sta sve... Uglavnom zakljucio sam gde je greska, pa to drugi put treba ispraviti. Ovo sto se razraslo razraslo su uz pomoc jakog djubrenja u vodenu kolonu oko 40-ak i vise ppm-a NO3 iz KNO3, NH4NO3 i uree, i nedeljnog dodavanja oko 6ppm PO4 i dodavanja jos kojecega, a zamisao u pocetku je bila drugacija...
Tema ostaje ista, a update sledi kad nesto izmenim... Wink

pesavranjanac
uh brate moj ova predhodna slika aq me razbole Thumb up,Through wall

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,670 jedinstvenih poseta