|
Supstrat + vulkanit
|
| mathewcro1 |
Posted on 21.10.2011 19:32
|

član
|
Pozdrav,
imam u planu stvaranje jednog malog 50 l biljnog akvarija. Za podlogu bi stavil pomijean smjesu Tetra Complete Supstrata i Vulkanita... uz doziranje Profita i Easy Carbo-a od Easy Life-a... dal bi to bilo ok za jedan lijepi biljni akvarij...od bilja imam u planu, valsinerije, sagittarije, bacope, cryptocorine, hygrophile, hydrocotyle ... slobodno dajte jos koji prijedlog za bilječ  |
| |
|
|
| zander |
Posted on 21.10.2011 22:41
|

Administrator
|
Pozdrav i dobrodosao. Biljke koje si nabrojao su uglavnom dosta nezahtevne ali i mozda malo prevelike za akvarijum od 50litara. I zbog jedne i zbog druge stvari a i zbog pogloge i nacina na koji planiras da djubris nemoj preterivati sa svetlom (nisi nam rekao da li planiras CO2).
Tvoj izbor biljka... dodao bi pored toga microsorum narrow na primer i nesto od mahovina neki manji kamen ili koju granu i to moze da izgleda super za pocetak 
Prelistaj na forumu ovaj deo, mozda dobijes neku ideju za jos koju biljku - Uredjenje akvarijuma
Edited by zander on 21.10.2011 22:42
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 21.10.2011 22:54
|

Administrator
|
I od mene pozdrav. 
Solidna je ovo kombinacija za podlogu i jedan od mjoih licnih favorita uz jos malo zasoljavanja tresetom po dnu stakla (ali i ne mora). Sustina je krenuti - vec ce biti vremena za dorade, nabavke novih biljaka,.....
U nekom trenutku zatrebace i makro elementi kroz vodu, ali svakako ne u prvih mesec dana sa ovom podlogom,... Taman da lagano iscitas teme... |
| |
|
|
| mathewcro1 |
Posted on 21.10.2011 23:02
|

član
|
jeje, ma spročital sam jako puno toga... najvie čega me strah da mi se alge ne počnu stvarat ...
kaj se tiče rasvjete bila bi 3 tedne arulje 6400K ukupne vrijednosti 38 wata.. vjerojatno jeje malo previe, al mogu imat samo dvije upaljenje, pa je manje,..
co2 nisam imal u planu zasad jo... koristil bi taj tzv. tekući co2 (easy carbo) ..
znači, kak velite podloga bi bila ok  |
| |
|
|
| Dejan Stefanovic |
Posted on 21.10.2011 23:41
|

član
|
da podloga je dobra, pogotovo ako ste pocetnik i plasite se algi ne morate nista vise dodavati u podlogu. sve nabrojane biljke nisu zahtevne tako da nije neophodan CO2... bilo bi pozeljno pri formiranju da dodate bar 1/3 vode iz nekog vec formiranog akvarijuma gde je uspostavljena biloska ravnoteza... Pozdrav i dobro dosli na sajt! |
| |
|