14.06.2026 04:51
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Podloga
 Print Thread
Tetra Complete Substrat
Gjuro
Dali neko ima iskustva sa Tetra Complete Substrat č

krcko
Naravno, jo uvek je u mojoj postavci akvarijuma sa Discusima, oko 6 godina. Posao radi oko 6 meseci, posle ga povremeno treba aktivirati, npr.
Tetra complete sticks, Sera FloreneteA, Seachem fluorish tabs ili slično.
Vodu ne muti, prekriven je mreicom za odvajanje od kvarcnog ljunka. Preporuka Tetre za inicijalno aktiviranje po postavljanju da se prelije mlakom vodom, 1cm preko i stoji 15-20 min. Sve u svemu radi kao i većina podloga proverenih proizvođača. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
biobiofizicar
Imam ista iskustva kao Krckova uz opasku da je i dovoljno rastresit tako da ni posle tih 6 navodnih meseci ne betonira, ne blati ne pravi njesra u akvarijumu - jednom recju to je podloga koju koristim (nekada uz jos ponesto), a u vecini akvarijuma mi je vec visegodisnja...
Imajte u vidu da ja nisam ultra hi tech aqua bastovan i da je ova podloga zadovoljila sve moje zahteve u mojim dosadasnjim postavkama...

Proba
Jos jedan glas podrske za ovu podlogu.
Relativno sam neiskusan akvarista i nemam iskustva sa ostalim vrstama podloga, ali ovo je podloga koju imam u svom AQ od 250L i veoma sam zadovoljan sto sam poslusao iskusnije i odlucio se za nju.

Thalassoma
Moje iskustvo se poklapa sa ostalima tj. zadovoljan sam ponasanjem dok je aktivna a i kada se isposti ne pretvara se u blato ili nesto sto ce da muti vodu u akvarijumu vise nego "prosecan" pesak tj. sljunak.

www.njivice.co.rs
Gjuro
biobiofizicar je napisao:

Imajte u vidu da ja nisam ultra hi tech aqua bastovan i da je ova podloga zadovoljila sve moje zahteve u mojim dosadasnjim postavkama...

Pa to je to zasto i ja pitam jer ja zelim i dalje sa High ligh osvetlenje pa se bojim da ne bude slaba podloga Frown , mozda kad bi jos nesto umiksao malo da pojacam bilo bi bolje.

krcko
Po meni, nema potrebe nita dodavati, dok se sistem ne stabilizuje, a sve dotle ova podloga savreno odrađuje posao. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
biobiofizicar
Ono sto sam ja do sada skoro uvek dodavao i sto se pokazalo OK u kombinaciji je malo krpica vlasinskog treseta na dno akvarijuma pre podloge. Tek ponegde u najtanjem mogucem sloju do 0,5cm (tako da pokrije delimicno dno 25-30% povrsine).

Gjuro
Hvala puno kolege na spodeljena iskustva Thumb up , duzan sam Beer .

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,881 jedinstvenih poseta