14.06.2026 08:15
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Uradi sam
 Print Thread
Čićenje stakla
zander
Zelena tačkasta alga, na primer ili neka druga, sa stakla se najlakse skida starom kreditnom karticom ili ako nemate staru kreditnu uzmete na kiosku Halo karticu...
zander attached the following image:
staklo.jpg

Pejc
Thumb up

silwert
provereno najbolje skida algu ali najbolja je american expres Cool

Rasta
Smile ma ja korstim Visa kreditnu na kojoj sam napravio lep dug...ta skida meni kozu sa ledja a tackasta sama bezi kad je vidi Through wall

salu na stranu...ja koristim lopaticu za ciscenje zamrzivaca...zgodna mi je i za ravnanje podloge, mozda da je samo malo manja Thumb up
Rasta attached the following image:
l1_1.jpg

Edited by Rasta on 23.06.2009 20:08

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
krcko
Za ovaj detalj koristim JBL Floaty magnete .Teko mi pada u poslednje vreme brčkanje , to bi na narod reko' kreno me giht . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
klincha
I ja mislim da je magnet najbolje resenjeThumb up

zander
Nekad treba ocistiti i zadnju ili bočne stranice akvarijuma gde je kod nekih akvarijuma neizvodljivo čistiti sa magnetom Wink

krcko
Plansko postavljanje akvarijuma je najvanije u celoj priči , ostalo je onda folklor Thumb up . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Kum 1229
Opa cupa hejhe Thumb up. Nema boljeg od ovoga. (ciganin hvali svoga konja)Grin
Kum 1229 attached the following image:
1_76.jpg

milanq
Takav sunđer reava sve!Thumb up

paleoglodit
Ipak je kreditna kartica najbolja pogotovo ako treba ocistiti po coskovima i ivicama oko sljunka.
Jedina mana je kvasenje ruke ali i za to se da naci resenje ako se kartica pricvrsti ili zlepi za neku rucku. Prednost joj je takodje sto ne moze da isece silikon (kao na primer zilet)

zander
Halo kartica je najbolja, imate i gratis 15 dinara Wink

Dragan Kinez
1 Glas za karticu Thumb up, sunđer i gotove spravice za čićenje stakla pokupe sitne čestiće i izgrebu staklo No no.

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
zander
Dragan Kinez je napisao:
1 Glas za karticu Thumb up, sunđer i gotove spravice za čićenje stakla pokupe sitne čestiće i izgrebu staklo No no.

Da, deava se i to, da se brisanjem blizu podloge pokupi koji sitniji komad peska ili kamenčić, naročito u sunđer, magnet nisam koristio (mada mislim da su tu malo manje anse za to) i onda malo zagrebe staklo Frown
Ranije nisam nikad ni koristio ovu halo karticu, to sam pre neki dan probao i neverovatno koliko lako skida, dovoljno je da se jednom pređe i zelena tačkasta alga je nestala

kojot
ja naso karticu,i Zander,stvarno je vrh,cisti sve cak i one delove uz san sljunak,koje su dosada preskakane

KBDNK
Ja koristim staru metlicu od brisača za kola za velike povrine a uz podlogu "prst", za sada ali ne ide ba neto dobro u tom delu...moraću da nabavim karticu i ja barem za deo stakla uz podlogu

paleoglodit
Najbolje je imati karticu. Bilo sa kintom ili bez Cool
Ja to odavno propagiram ali ljudi slabo verujuGrin
Edited by paleoglodit on 27.06.2009 16:58

Kum 1229
Pa kada u Grckoj ima surnajst bogova tesko da mozes da se odlucis za koga ces... Od kada sam sam sebe uhvatio da lazem vise nikom neverujem Grin. Kartica je dobra ali nije najbolja!Cool

photoivek
Kum 1229 je napisao:
Opa cupa hejhe Thumb up. Nema boljeg od ovoga. (ciganin hvali svoga konja)Grin

kume, maznuo si mi konja..... No no Lecture No no Lecture

Grin Grin Grin Grin

https://minepi.com/photoivek
ZoSo
Danas sam drugi put probao sa karticom,i 'ajd da kaem nije loe(lepo sam očistio mali aq.)!Iako mi se čini da sam za ovo ja pričao Zanderu jednom prilikom(čitaj Beer ),ja ostajem pri tome da je najbolja ona kao metalna ica za suđe(znam da su dosta njih ogrebali aq. sa time,ali tvrdim da je moralo biti neke prljavtine između ice i stakla),ja je koristim par godina!
U principu najbitnije je da aq. odravamo da budu lepe i uredne,a svako će već za sebe naći sistem kako je njemu najlake!
Pa onda drugari ako jo niste latite se ribanja stakla Beer Beer Beer
Edited by ZoSo on 01.07.2009 20:52

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,662 jedinstvenih poseta