Nađoh na forumu tekst"DIY podloga",konkretno,priča o kokosovim vlaknima i glinenim kuglicama(hydroton)pa mi nije sve sasvim jasno.Kakva su vam iskustva(onima koji su koristili)i da li se ovo dvoje moe meati međusobno(+jo neto)i koristiti za hranljivu podlogučNaao sam radnju gde imaju pa bih pazario za moj novi(prvi)akvarijum.Pozdrav svima
Moj ti je savet da u forumu za početnike otvori novo temu,objasni nam ta sprema,kako zamilja,pa bi te onda mogli savetovati za sve,pa tako i za podlogu.(pogledaj moju temu 80x40x40,pa če videti da sam krenuo kao Ti,i kako danas sve to izgleda)
Da Ti objasnim,i podloga se formira u zavisnosti od ostalih uslova u aq.!Nije isto da li planira co2,da li planira slabo,ili jako svetlo itd...!
U mojoj temi ima jako puno odličnih saveta,i poto sam ih bez rezervno prihvatio,sada imam solidan aq. bez algi odprilike kakav sam i planirao(kompromisi u interesu poboljanja aq. se podrazumevaju).
Zasada toliko,pa ako ti neto konkretno ne bude jasno,slobodno pitaj,pozzz
Edited by ZoSo on 17.06.2009 16:14
ja sam koristio tri stvari.
prva je zemlja za cveće i nisam se ba najlepe proveo....
druga je treset i time sam zadovoljan, ali ne znam da li je uopte neophodan, mada verovatno malo pomae oko pH vode ali ne merim tako da ni ne znam... ona kokosova vlakna su neto slična tresetu...
treća je kupovna podloga i time sam bio zadovoljan...
ostalo ne znam...
da li se ove dve stvari to ti pitač mogu meati ne znam!
nekome zemlja napravi probleme nekome ne. nekome se stvore alge bez ičega a nekome biljke bez ičega luduju... mislim da upotrebom EI sistema đubrenja komotno moe i bez ikakve podloge pa potencijale probleme (nastajanje algi) u startu svodi na manju meru jer ne stavlja u akvarijum neto to moe stvarati probleme...
to se tiča čitanje teme koju si pominjao pogledaj i ovu koja je mogć nastavak one koju si spomenuo...
Znači moe i ne mora.Mislio sam danas otići po to ali sad vie ne znam da li mi je ba potrebno.Ja sam već predstavio u forumu za početnike svoj budući akvarijum i tu nisam nita menjao to se tiče planova,osim to sam se odlučio za njedno jato.Za ovo vreme sam pripremao pesak(ispirao/prokuvao)potapao mangrov panj(ba je poveći nema gde(u čemu) da ga prokuvam pa će ići na urenje.Oprema je tu jo samo podloga i ovih dana krećem.Jedva čekam.A kad krenem biće i predstavljanje.P.S. Hvala na odgovorima.Pozdrav