Koja jos mahovina osim Vesiculari dubyane moze da napravi lep tepih u akvarijumuč
Tj. od ovih mahovina koje mogu da nabavim:
Fontinalis antypyretica,Leptodictyum riparium,Monosenelium tenerum i Taxiphyllum barbierič
Edited by StefanovicV on 20.07.2011 20:16
svaka mahovina moze da se iskoristi za tepih. Ipak to nisu klasicni tepisi sadjeni u podlogu. Mahovine treba vezivati na kamencice koje ce prekriti i zatim sisanjem mogu da se oblikuju gusti zbunici na kamenu. Ako se ovo kamenje sa mahovinom postavi blizu jedno drugog i ako se redovno sisaju dobija se efekat brezuljkastog tepiha. Pogledaj Kumove akvarijume kako on to radi....
Monosolenijum je nesto krupniji i on je definitivno za zbunove po nacinu rasta....
Kod mene su se tepisi od mahovini pravili i u kombinaciji sa Marsileom. Ona je sluzilia da se otpadci od sisanja mahovina usidre izmedju listica marsilee i tu su onda nastavljali da rastu. Ipak ovakvi kombinovani tepisi posle nekog vremena postanu pregusti i dosta otpada se skriva u njima i tesko ih je odrzavati...
Da na to sam mislio ka kukmovo ono sto se stavljaju kamencici na njih dok se ne ukorene,to sam uradio u jednom akvarijumu,a sad bih promenio Vesiculariu,ali mislim du cu opet nju