dakle novi postav od mene. ovaj puta sam se okusao u iwagumiju.
kod tri sunkenroota je rasformiran i korjenje koje je bilo u akvariju sam stavio na susenje pa cu ih spremiti u neku kutiju.
dakle povadio sam sav hard i bilje iz akvarija. podlogu nisam dirao, akvarij je nakon vadenja bilja bio zamucen par sati, pa sam morao cekati da se akvarij barem malo razbistri da bih se mogao baciti na slaganje kamenja.
zamislite kako sam se vrtio pored akvarija cekajuci onako nabrijan na slaganje setupa.
Pozdrav, svidja mi se raspored kamenja kako si ih postavio
(vidi se da si vezbao u NS)
Jedino sto ne znam kako ce microsorumi da se uklope u ovakvu postavku, ali lepo izgleda.
Kada bi ovakva postavka kamenja bila uradjena sa npr glosom napred (hc-om, hydropiperom i slicno), npr ponekom blyxom u sredini i u pozadini sa viviaparom/acicularisom ili necim slicnim mislim da bi bilo jos bolje...
Ovako mislim da one stabljikaste biljke koje izviruju u zadnjem planu mogu da odvuku malo paznju sa ovog lepo postavljenog kamenja... Mozda...
Znaci poslusao si savet i ubacio kamen u aq. Neka!!!
Kao i tvoje predhodne postavke sa panjevima koje su bile mesavina "old school" nacina uredjenja i savremenih trendova i ova je isto mix samo sto si mixovao sa iwagumi stilom. Kamenje je stvarno dobro postavljeno i za klasican travnati ivagumi, ali ja volim ovakve miksove - deluju mi nekako vise akvaristicki, a ne toliko striktno scaperski. U svakom slucaju vec sada deluje sveze i lepo i svakako razlicito od modnih iwagumi trendova.
Ajd da vidimo kako ces odrzati belilo ovog kamena na duze staze. To ce svakako biti interesantno iskustvo....
ah glossa mi ne ide u ovom akvariju. vec sam ju probao zasaditi ali ju coriji i ancistrusi non stop vade iz podloge.
pozadinu sam zamislio tako da sa desne i lijeve strane bude ta zelenkasta bacopa a u stredini rotala koja nece biti sisana u grm nego cu ju pustiti da raste u vis. uglavnom kako bilje bude raslo budem odlucio sta sa njim.
lako sve nanovo presloziti....
sto se tice cistoce kamenja valjda ce izdrzati dok se to malo ne razraste da ga mogu uslikati....
Edited by prodz on 12.07.2011 19:18
Postavka je ekstra jedino mogu se prikljuciti na kometar Katjusi u vezi kamena skroz u desne strane nekako mi je prevelik za to mesto mozda kad bi smenio mesto sa manjeg kamenja levo od njega mozda bi bilo bolje.
malo sam imao problema sa koncem kojim sam privezao mahovinu za kamenje.
pustio je boju i kada sam dosao sa godisnjeg odmora (2 tjedna) imao sam super prizor. voda je bila totalno tamna i nista se nije vidjelo u akvarij.
sada nakon tjedan dana sam tri puta promjenio 50% vode i stanje je bolje.
ali sam sve krenio iz pocetka jer sam svu mahovinu morao nanovo povezati za kamenje.
uglavnom, na svu srecu nije bilo nikakvih zrtava po ribice.
Uvek gledajuci fotke i svoje akvarijume zamisljam neki miran i spokojan akvarijum, ali kod tebe bas duva "promaja" i sve vrvi od akcije.....
Lepo izgleda i lepo napreduje. Probaj sledeci put a stavis kameru na stativ ili neko nepokretnu podlogu - bice bolji efekat.
Sve vise sam pobornik video prikaza akvarijuma. Toliko toga vise moze da se vidi i da se stekne bolji utisak iz jednog kratkog video klipa u poredjenju sa jednom fotkom...