14.06.2026 08:12
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Rare Rotala
darkoh
http://aquaticrar...om/rotala/

Aquamaniac
Imao sam priliku da drzim Rotalu mexicanu i Rotalu Vietnam,koja se spominje u tekstu o Rotali Thailand. Obe biljke su mi propale... Prvu sam nabavio u odlicnom stanju,ali su je,dok se privikavala na uslove,nadkrile druge biljke,pa je propala usled nedostatka svetla i moje nemarnosti,a drugu je sudbina propadanja cekala na osnovu stanja u kojem je stigla...
Ne kazem ovim da su biljke zahtevne,vec da ih je tesko nabaviti,stizu iz uvoza,pa sve zavisi u kakvom stanju ih dobijete,odnosno koliko im paznje posvetite kod privikavanja na uslove.
Rotala mexicana me odavno fascinira svojim izgledom,pa nema sumnje da cu opet pokusati da je nabavim i time posvetim mnogo vise paznje Thumb up.

ooh_sale
ova rotala mexicana je zanimljiva. procitao sam da raste svega 1-3cm i potrebno joj je neko srednje osvetljenje

Aquamaniac
Nije mi poznat podatak da raste svega 1-3cm... Koliko sam vidjao na slikama po Google-u,raste i vise. Jedino ako ne mislis na podatak sa APC-a,"Size: Stem width: 1-3cm (0.5-1 in)",ali to je sirina/precnik same biljke...
Sa druge strane,vidjao sam da Rotala mexicana "Goias" raste "zalepljena" za podlogu,a i vise od 10cm...u prilog slika 1 i slika 2.
Sto se tice Rotale mexicane "Araguaia" a.k.a. Rotala pusilla,da raste dosta vise,a i moja je imala 10-ak cm pre nego sto je propala...sa neta u prilog slika 1 i slika 2

ooh_sale
Da, moja greska. Video sam bas tu prvu sliku i skontao da raste u visinu svega 3cm.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,624 jedinstvenih poseta