14.06.2026 07:06
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Yellowstone
biobiofizicar
Ovih dana sam bas nesto produktivan i razvaljujem se od igranja sa akvarijumima.Grin

Ovaj put "stradao" je srednji akvarijum iz trilinga opisan u temi Na brzaka. Sa ovim akvarijumom je i pocela era zutog kamenja, a i dalje me progone steci.

Ideja slicna kao i kod "Malog stecka". Redizajn postojeceg zapustenog akvarijuma. Sve kripte su bile vec u akvarijumu i mali zbun anubije. Kamenje je uglavnom bilo u akvarijumu nesto sam dodao.
Dok sam pravio i igrao se sa Steckovim malim batom
ostao mi visak grancica i kamenja pa reko ajde da se poigram,

Ideja je bila nano (35x21x21cm - 15litara) bez mahovina i mikrozoruma i morao sam da ga sklopim u cugu od restlova materijala i biljki... Reko ajd da vidim koliko mi treba vremena da odjednom sklopim neki manje vise kompletan nano koji bi trebao da bude spreman za zavrsnu fotku u narednih 7 do 10 dana. Hteo sam da proverim posto u Rusiji ima takmicenje u sklapanju nano za 30min.

Pa za ovo sa fotke trebalo mi je oko 6 sati mukotrpnog rada sa pincetomThrough wall. I opet sam se, po ko zna koji put, ubedio da pravljenje akvarijuma za fotku i u 3 dimenzije nema blage veze jedno sa drugim. Akvarijum dosta dobro izgleda uzivo, ali fotkom nisam zadovoljan. Probacu da ga doteram i za fotkanje u narednih par dana.
Steta sto sam nedavno pocupao 90% kripti, sada mi malo fali listova za popunu...

Evo fotka na jos mutnu vodu neposredno posle vadjenja ruku iz akvarijuma...Beer
biobiofizicar attached the following image:
img_2931aq.jpg

Edited by biobiofizicar on 13.05.2011 00:05

biobiofizicar
Sta se desavač Bas nikome se ne svidja ovaj moj pokusaj da kao na takmicenju u scapiranju uzivo od nule u toku dana napravim po mogucnosti kompletanu postavku sve sa fotkom.

Pa dobro, zato sam danas malo prepakovao ovo u pokusaju da realizujem jednu drugu - jutrosnju ideju , a to je da postavim grane kao paukove noge.
Imam utisak da su sada grane prenaglasene i da stecak mora da se mrdne levo gore - nekako je ostao mali u odnosu na novi raspored grana...
Zaboravio sam da ocesljam kripte pre slikanja - ne zamerite...Wink
img_2990aq.jpg

Edited by biobiofizicar on 14.05.2011 01:45

Pejc
Ova druga postavka mi je bolje, tj. interesantniji scape. Znam da je poenta u ovom utom kamenju, ali mi deluje lepe kad se manje vidi Smile

stefan062cacak
lepo smisljeno bio , kako bi lepo pao tepih od cube ili glose ispred celom duzinom a pogotovo na levoj str aq....Thumb up
Edited by stefan062cacak on 14.05.2011 13:06

krcko
Bata Bio, ima moju moralnu podrku Thumb up. Samo se brčkaj Beer. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
biobiofizicar
evo ga posle petnestak dana. Malo sam se igrao sa pozadinama i talasicima. Ima tu kombinacija belo plavo, plavo zeleno, nekih zalazaka sunca, cisto plavo sa talasima,....

Meni je plavo zelena kombinacija nekako najbolja.
ymix.jpg

paleoglodit
Meni su ove dve donje bolje . mozda vise malo naginjem ka levij dole mada se dvoumim. Mozda bi bilo bolje nesto izmedju leve dole i desne dole.

biobiofizicar
I ovaj petnesto litarac je sazreo i sad bi ga trebalo odrzavati na ovom nivou Wink
img_4684aq.jpg

Edited by biobiofizicar on 17.06.2011 11:14

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,481 jedinstvenih poseta