14.06.2026 08:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
chuckie-stone
Dusan79
Evo danas najzad imam slobodan dan, pa sam uzeo malo da se igram.
Aq je 25x16x20cm, zapremine 8 litara, osvetljenje 8w 865 T5 neonkica, filter unutrasnji made in China, a pronadjen u spajzu, od bilja Eleocharis acicularis i Anubia nana petit, za sada, a bice i Eleocharis parvula, podloga je pustinjski pesak koji se fantasticno uklopio sa ovim kamenjem. Od stanovnika planiram samo red chery. Thumb up
Dusan79 attached the following image:
malisha_2.jpg

Dusan79
Zaboravih P.S. kvalitet slike molim da ne komentarisete, posto je opste poznato da sam los fotograf, a i ovo je na brzinu i jos u procesu formiranja.
Hvala!

zexy
Zanimljivo, pesak mi se jako sviđa Thumb up, samo mislim da je jako sitan za akvarijum

mojljubimac.forumsr.com
Dusan79
Zamislio sam neki desert fazon, e sad vidim da bez bilja bas prazno izgleda, mislim sa malo bilja. Tako da videcu, ali to je polazna tacka. Sto se tice peska, prosejao sam na najvecu mogucu granulaciju, znam da je i dalje sitno, ali ovde je cist skejp u pitanju, ne biljni akvarijum, tako da sto ne bude raslo ide napolje. Beer

paleoglodit
Ajde i tebe da kritikujem (mada mi to tesko pada)Grin

Sva tri prva kamena ( na primer) si postavio u istoj liniji do prednjeg stakla. I ostalo kamenje je dosta vojnicki urednjeno. Znaci monotono. Isprobaj jos kombinacija.
Inace dobra ti je ideja ali razmisli o biljkama...eto takoThumb up
Edited by paleoglodit on 11.05.2011 23:03

zander
Mozda bi samo dobar izbor biljaka mogao da prikrije ovakav na izgled cudan odabir i raspored kamenja i onda bi to moglo da bude zanimljivo...
Anubiasi po meni tu bas ne idu u tu pricu... Nadam se da ces izgurati do kraja ovu postavkuč Wink

Dusan79
zander je napisao:
Mozda bi samo dobar izbor biljaka mogao da prikrije ovakav na izgled cudan odabir i raspored kamenja i onda bi to moglo da bude zanimljivo...
Anubiasi po meni tu bas ne idu u tu pricu... Nadam se da ces izgurati do kraja ovu postavkuč Wink

Zasto mislis da je cudan odabir kamenjač Da li mislis na izgled cudno ili velicina ili....nesto trece. Grin

Dusan79
Novine u ovom aq su 2 saksije eleocharis acicularis i 2 horn snail-a, zahvaljujuci malom bati i Njemcima, bez nih nista. E sad jos samo da skoknem po Eleocharis parvula i bice to mala bombica. Thumb up

P.S. slike pravim i kacim cim mi turisti vrate fotoaparat. Beer

kisleon
Ovo moe biti vrlo interesantno. Hoće saditi neku "tepih" biljkuč

Dragan Kinez
Dusan79 je napisao:
Zamislio sam neki desert fazon, e sad vidim da bez bilja bas prazno izgleda, mislim sa malo bilja. Tako da videcu, ali to je polazna tacka. Sto se tice peska, prosejao sam na najvecu mogucu granulaciju, znam da je i dalje sitno, ali ovde je cist skejp u pitanju, ne biljni akvarijum, tako da sto ne bude raslo ide napolje. Beer

Iz licnog iskustva nista ti u tako sitnoj granulaciji nece rasti pesak se suvise zbije i ne dozvoljava biljke napreduju.
To se odnosi i ukoliko imas i ukoliko nemas hranljivu podlogu Wink.
Al ti probaj bilo bi mi drago da se varam.

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
Dusan79
Evo novog stanja. Stanovnici red chery i horned nerita puzici. Anubia nana petit i Eleocharis acicularis. Beer
Dusan79 attached the following image:
csdks.jpg

paleoglodit
Ako mozes nabavi nesto sto bi asociralo na pustinju...kao recimo pogostemon helferi ili nesto sto bi potsecalo na kaktus. ok je i eleocharis...ali anubija se tu nikako ne uklapaFrown

kojot
Evo, sa par strucaka elocharisa vec se ne vidi kamenje, a mislim da te neko na to vec upozorio...No no

Ideja je extra, ali mora to kamenje bolje da se poslozi Thumb up

Dusan79
kojot je napisao:
Evo, sa par strucaka elocharisa vec se ne vidi kamenje, a ..........

Xe, tih par strucaka su tacno 4 saksije acicularisa, kupljete u Njemackoj. Grin

Hvala svima na sugestijama, ja licno ne vidim kako bi mogao bolje da slozim kamenje, ali nije svako doktor. Ako mislite da bi nekim konkretnim potezom poboljsao stanje, slusam i delam.
U svakom slucaju hvala. Inace, ovaj malisa toliko opusta kada se gleda uzivo da ja nemam reci. Thumb up

Jovan
Razbi taj eleocharis na manje busenove- busencice, a ne bi bilo lose ni da ih skratis da bi se brze sirili, od ovakve sadnje nemas nista! Sa te 4 saksije mozes da kompletno pelcujes akvarijum bar duplo vece povrsine od ovog tvog,samo ih razdvoj, zgusnuce se oni sami kasnije

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,658 jedinstvenih poseta