14.06.2026 07:18
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
Kozice ???
Igor
Zdravo dobri ljudi. Usao sam u zavrsnu fazu sklapanja (popunjavanja florom i faunom) mog restauriranog aquariuma.Nadam se da cu vam se u skorije vreme i predstaviti sa istim.
Zato imam jedno pitanje u vezi sa kozicama koje nameravam da naselim u moj novi aq. Nisam ih do sada drzao pa ne znam hoce li ih uznemiravati ili pojesti ribe koje vec posedujem kao sto su: Pterygoplichthys gibbiceps, Epalzeorhynchos bicolor i Hyphessobrycon serpaeč Hvala.Wink

Jovan
Nece ih dirati, ne brini! Serpae ce mozda juriti "jariće", koji se odlicno kriju , tako da ako imas biljni akvarijum sa nesto gustia gde mogu da se kriju, nemaj brige! Pozdrav

Igor
E super. Ima gustisa i jos ce ga biti samo da izdzikljaju biljke. Hvala na savetu . Beer

Proba
Samo ne stavljaj u AQ kongo tetre. Meni su moje pojele 19 od 20 kozica koje sam imao. Ujutro tetre putuju, a ova jedna kozica sto je ostala ce moci da se sepuri i prica "jaricima" price o "sudnjem danu".

Igor
Uf bash sudnj dan.....necu onda ni ja kozicama da zagorcavam sudbinu.... Smile

Igor
Clanovi Jovane i Proba nazalost lose iskustvo sa tetrama i kozicama pa da ga objavim, cisto kao licno iskustvo koje moze da posluzi i drugim clanovima. Nabavio sam kozice velicine 1 cm muzijaci i 1,5cm zenke, 20 komada. Ubacio sam ih u aq koji ima 250 l i dva velika panja, mahovine, gustisa sve u svemu. Tetre su tada podivljale krenule su da ih love i zavlace se svuda u potrazi za kozicama. Serpe su ih cupkale, al crne tetre (Gymnocorymbus ternetzi) su ih zbog velicine vilica komadale ko od sale. Videvsi to u narednih 2 h uspeo sam da uhvatim 10 kozica i prebacim u drugi aq.
Proslo je oko 10 dana i danas sam pomerao panjeve, mahovinu, Rotale, Heterantere, Ludwigije i nasao samo jednu zenku.
Sve u svemu veoma skup obrok sam priredio mojim Tetrama Through wall
Edited by Igor on 31.05.2011 20:58

Proba
Igor je napisao:
Uf bash sudnj dan.....necu onda ni ja kozicama da zagorcavam sudbinu.... Smile

Ipak si ubacio tetre. Sad
Sledeci put, kao i ja, vise srece.
Sada nemam problema sa kozicama. U AQ imam ksifoe, gupi, plati, zebrice, muljase i ne diraju kozice.

Jovan
Igore, bas mi je zao sto to cujem! Generalno riba ce pojesti sve sto joj stane u usta, ali nisam cuo da se tetre zavlace po gustisu i jure, to mi vise vuce na ponasanje patuljastih ciklida! Mada je sve moguce! IMao sam crne tetre davno i jako me je nervirao njihov obicaj da me grizu za ruke kad radim po akvarijumu a nije da bas imaju male zube! Through wall Ajde uslikaj akvarijum da vidimo o kakvom je gustisu rec! Moj prijatelj npr ima neonke i ramireze u kombinaiji sa kozicama i nema nikavih problema, ali on ima gustis u pravom smislu te reci, neprobojno Grin

Passenger
Najbolje bi bilo da si nocu ubacio kozice, kako one ne bi svojim pocetnim plasljivim kretanjem privukle paznju tetri. Ja imam ogromne empire tetre, i samo jednom prilikom je jednom muzijaku palo na pamet da gricne kozicu koja se bila zaglavila u filter. I preseo joj je taj obrok - sva se nakostresila i na kraju uginula.

krcko
Moj postupak sa kozicama je da njih naseljavam u akvarijum posle poeljnih puića. Kada dođu ribe na red, kozice su već stari domaćini akvarijuma, dovoljno odrasle, pa ribe budu zbunjene i, ne obraćaju panju ni na podmladak kozica. Imam ih sa Red fantom tetrama, Black neon tetrama i Hemigramusima, a u jednom od akvarijuma i sa Albonubesima. Za Amano kozice je povuci-potegni ko će da izvuče deblji kraj, ukoliko ribe iskau neke afinitete. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Igor
Ja sam se licno iznenadio u vezi odnosa kozica i Gymnocorymbus ternetzi, mislio sam da ih tetre nece dirati ali.....Shock a za Hyphessobrycon serpae sam ocekivao da ce ih uznemiravati.
Kozice sam pustio direktno menju gusto bilje bas zbog znatizelje Serpica i Crnih tetri al cim su se kozice razmilele po akvarijumu usledio je opsti haos. Probacu da ubacim kozice ponovo u taj aq kada narastu do max velicine pa cemo videti sta se onda desava.
Jovane aq ce biti u skorije vreme (zavsno od mog slobodnog vremena) predstavljen .

paleoglodit
Igore, to sto kaye Krcko je tacno.. Takodje kada se kozice odomace i daju podmladak onda ce i njihova brojnost uticati na rezistentnost na mnoge ribe. jednoztavno ribe i ako se polakome i prozderu po neku nece moci da ih istrebe. Znaci koze dobijaju demografski rat.
Takodje imaj u vidu da ima dosta vrsta tetri koje se mogu ponasati veoma predatorski bez obzira na velicinu.
Navescu ti primer male silver tip tetre (hasemania nana) koje su jako agresivne pa i izmedju sebe a lako se nose i sa vecim ciklidima. Jako su brze nervozne i agresivne a ne rastu vise od neonkiCool

Igor
krcko je napisao:
Moj postupak sa kozicama je da njih naseljavam u akvarijum posle poeljnih puića. Kada dođu ribe na red, kozice su već stari domaćini akvarijuma, dovoljno odrasle, pa ribe budu zbunjene i, ne obraćaju panju ni na podmladak kozica.

Naravno da ova prica ima smisla. I ja kad naseljavam aq drzim se gore navedenog postupka, ali bio sam u drugacijoj poziciji pa nisam mogao tako jer 15 crnih tetri i 15 serpi imam vec oko godinu dana u aquarijumu.
Hvala na savetima.Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,556 jedinstvenih poseta