14.06.2026 04:49
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Green home for discus
deep blue
Dimenzije:180x40x60(h)-10mm moje izradeGrin
Zapremina:432l
VodaGrinH 15-18,KH10-12
Temperatura:28-29,Serini grejaci
Filtracija: Aquael,Unimax700,1700 l/h sa 2 ulaza i 2izlaza.
Rasveta:2x58w Osram i 865+1xOsram Fluora 58w sa reflektujucom folijom za hidroponiju-mylar. 12h dnevno
Podloga:kvarcni sljunak,treset sphagnum,JBL florapol
CO2:reaktor AquaticNature 45-60 mehurica u min sa JBL brojacem mehurova.
Panjevi:sunkenroot
Biljke:echinodorusi-stvarno neznam koji bilo je bar 15 vrsta znam da ima rubin,osiris,izabela,amazonicus itd.,rorala rotundofolia,cryptocorine green,afinis,brown,Heteranthera zosterifolia,Hygrophila salicifolia,anubia bateri,sagitaria subulata, tenellus echinodorus,Microsorum pteropus undulata,narrow leaf,windlov,javanska mahovina,marsilea hirsuta koja ce uskoro prekriti srednji deo,Diplis diandra i mozda jos neka koju sam zaboravio.
Stanovnici:50 crvenih neonki,10 bleheria,2 botie makrakante,2 modeste i 2 lokahate,20 koridoras panda,6-8 Crossocheilus siamensis i oko 10-15 otocinklusa juce je stiglo 2xsnake skin i 2xmalboro red, stici ce jos i 2xblue dimond discusa sve maticnoNema ih na slikama jer su slikane dan pre dolaska discusa.
Hemija:Pro Fito,KNO3,KH2PO4 i EasyCarbo zaboravio sam doze mislim da je EI medium razbijen u dnevne doze a ne cik-cak.
Promene vode:automatski(dovod i odvod vode su dovedeni ispod akvarijuma) oko 5-10% dnevno+50%nedeljom
Vlasnik:musterija,VidFurniture umetnicka radionica za izradu namestaja-sto bi se kod nas reklo Dragan stolar.
deep blue attached the following image:
1_60.jpg

Edited by deep blue on 01.06.2009 07:34

deep blue
.
2_41.jpg

deep blue
.
3_32.jpg

deep blue
Da,riba se hrani malo rucno a malo automatski sa Grsslin Rondomatic 400 hrana,Tetramin,Hikari Discus BioGold i smrznute larve komaraca.Uskoro ce iznad akvarijuma visiti neka bolja rasveta npr. neki Giesemann T5HO, ova sadasnja je prirucno naprevljeno od drveta.Slike su malo abanske ali jbg. to jos nisam evoluiraoGrin bice bolje za koji dan sa onim EOS-om E1 mark2
Edited by deep blue on 01.06.2009 07:36

deep blue
.
4_19.jpg

klincha
Raj za oci,melem za dusu prosto recenoThumb up
Mozda bi mogao ubacis jedan lotus,zbog kontrasta,ali i bez lotusa aq je perverzija.

deep blue,dugujes nam slag na torti,slike diskusaThumb up

zander
... slike diskusa cekamo pa da prokomentarisemo Wink

Kum 1229
diskuisi diskusi diskusi Thumb up

Rasta
Opa krenuo si u serijsku proizvodnju...Thumb up bice im ovde pravi dom..malo mi je krivo sto su se grane i panjevi izgubili skroz u zelenilu Sad

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
silwert
demasoniGrin

deep blue
Hm,da grane jesu malo potonule ali to samo na slici neizgleda lepo u stvarnosti izgleda sve jako prirodno,ne nasminkano nego divlje,snimicu kamerom za koji dan,shvaticete o cemu pricam.Ovaj akvarijum ima malo vise Japanskog u sebi nego Evro-Americkog scapinga koji je pomalo sladunjav.Discusi...hm,nije moj ukus u ovakav akvarijum treba da dodju divljaci discusi a ne dimondi,snake skinovi i malboro crveni....a da nepricam o Altumima ili plavoglavim Hekelima....uf...jednog dana ce napraviti sebi akvarijum takav akvarijum od bar 2-3000l....ehhhh bice valjda i toga ovih dana......nego nesto cudno se desava,Microsorumi slabo rastuShock.Imam ja teoriju o tomeGrin.Microsorumi uopste nisu low-light biljke!Najlepse koje sam ikada imao su bili ispod HQI sijalica.Nisam ih nikada video ispod T5HO.

deep blue
Evo vam jos koja slikica od pre mesec dana
5_7.jpg

deep blue
.
6_6.jpg

deep blue
.
7_4.jpg

deep blue
.
8_4.jpg

deep blue
Ovde sve raste jako brzo,mesecno izbacim bar kilo starog lića.

zander
Na MH si imao Microsorum Undulata od 50cm duzine, ovde ce da bude skoro 3x manji i sporije ce da raste. Mani se bildovanja (bice ti manji...) Grin
Lep je akvarijum, kucna varijanta, za uzivanje, nisi ga ni pravio za takmicenje Thumb up

Pejc
Akvarijum je fenomanalan! Priroda u tvom domu u najlepsem obliku. A za policu nemam komentara. Neko je pravi zaljubljenik u duborez Wink

deep blue
Pejc je napisao:
Neko je pravi zaljubljenik u duborez Wink

Hm,pogledaj temu afro,na jednoj od slika ces videti citav deo zida u ovim tribalima.

milanq
img151.imageshack.us/img151/5944/160vfp.th.jpg

Koja je ovo biljkač Nemam pojma pa moram da pitam Grin

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,871 jedinstvenih poseta