|
MBA okupljanje NS 09.04.11. izvestaj
|
| biobiofizicar |
Posted on 10.04.2011 00:35
|

Administrator
|
Pa da krenem redom ali onako tajnovito i izokola.
Nikada veće drutvo i po običaju odlično druenje i zezanje.
Gostiju (ma ta gostiju - prijatelja) iz Hrvatske i Slovenije nikada vie - super ekipa 
Hvala im to su doli i nadam se da smo bili dobri domaćini.
Jako mi je drago to je dola i dugo očekivana ekipa iz Subotice.
Dodue lutali su po ravnoj Vojvodini dok smo ih mi jadnici čekali na Novosadskoj koavi. Ajde neka, nemari makar je bilo sunčano i vetrovito... Subotičani sve Vam je oproteno jer ste sa sobom doneli odličan timung..... 
Bilo je tu i drugih to su kasnili - zaboravili zeleni karton za kola kod kuće... 
Da ne bude zabune čekanje nije bilo smorno - naprotiv! Novosadski akvaristi su nam priredili prvorazredno akvarističko iznenađenje u jednom sobičku sa skoro 3 tone zastakljene vode... Sva ova zastakljena vodurina obilno je bila zalivena i zastakljenim pivom i zastakljenom radom, tako da smo do prelepog restorana u svadbarskoj povorci automobila već stigli ohohooo veseli i razdragani...
Restorančić malen, simpatičan taman toliki da se osećamo kao jato neonki u nano akvarijumu.
Za stolovima se sedelo samo kada je stigla izvrsna klopa i tada se nije čula ni muva, samo zveckanje escejga i kucanje čaa pri nazdravljanju... . Ostalo vreme se zujalo u krug i naveliko zabavljalo. Pa dobro, pričalo se i mudrovalo i o akvaristici - nije da nije... 
Ovde ću da stanem sa izvetajem - neka neko drugi nastavi - to fotkama - to rečima.
Reći ću samo da smo se igali kao deca u pesku... 
I za početak evo jedna intrigantna fotka. Zato li drug nam Arcus u jednoj ruci dri pivčugu a u drugoj panjčinu umesto svinjske noice, a tako dobra klopa je bila na trpezič
|
| |
|
|
| Jovan |
Posted on 10.04.2011 01:29
|

član
|
Al sam krenuo da umocim u teletinu
Klopa je stvarno bila vrh!!! I ja bih se zahvalio svima ne lepom druzenju i svemu ostalom!
Gosn Bio je bio na visini zadatka osmislio je drustvenu igru, dovukavsi pesak, panjeve , kamenje i vestacku travu, tako da je slaganje skejpa "na suvo" moglo da pocne Svi su imali pravo ucesca i svako je imao po 15 min da slozi postavku (neki manje neki vise). 
Jako lepi utisci, ovo je bilo moje prvo okupljanje ove vrste i mogu reci da cu postati redovan!
Edited by Jovan on 10.04.2011 01:34
|
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 10.04.2011 08:06
|

član
|
Osećam da ja dugujem par rečenica objanjenja. Prva slika okupljanja pa sa pivom i jednim lepim panjem Ovo pivo nije moje, to je foto montaa gosn.biabia Alkohola nisa ni okusio zahvaljujući drugu prodzu koji je poneo prologodinji zeleni karton a ovogodinji ostavio kući pa smo se sa granice u Bogojevu vratili u Borovo po moj auto odakle sam ja vozio Iz toga razloga smo kasnili sat i pol vremena i nismo videli akvarističku sobu 
Na okupljanju je bilo fantastično, pričah sa ljudima koje dugo nisam video i upoznah neke nove. Lepo smo se druili, lepo klopali a za desert se pobrinuo biobio koji je doneo glavne sastojke, par kilograma kamenja i nekoliko panjeva i uz dodatke kvarcnog peska svako je mesio svoj kolač Kau da moj bee najlepi i počaćen sam zbog toga i samo nadodajem da su i ostali bili fantastični i jedva čekam da neko okači sve slike jednu ispod druge. Naravno, na slikama to neće biti ni upola lepo kao to bee uivo 
Zahvaljujem svima koji su mi doleni bilje i onima koji nisu (malo da Rastu bocnem ).
Na kraju najbitnije: Zahvaljujem se ekipi iz Akvarističkog Drutva Srbije! Od jučer sam i slubeno počasni član!
Pobedio u slaganju skejpova na poretu (nije Smederevac, dobro sam pogledao), dobio počasnu člansku kartu ADS-a i dobio divlji i neuredni korov gosn.biabia i jo neke biljčice drugih članova i pokazao ljudima koji me nisu upoznali da nisam gorostas od dva metra, neobrijan i neoian kao to su me neki zamiljali. Eto ta čini ruan avatar u mislima forumaa Zar je moglo biti bolječ! Zapravo moglo je,ali neću vie da pijem krv drugu prodzu, dosta smo mu popili jučer u autu njegova supruga i ja. 
Mislim da bi san svakog biljnog akvariste trebao biti da poseti MBA okupljanje a tek odna da ima lep biljni akvarijum   
Arcus attached the following image:
Edited by Arcus on 10.04.2011 12:29
|
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 10.04.2011 08:59
|

član
|
Kao jedan od domaćina ovog okupljanja a bogami i među retkim budnim u ovom trenutku, elim da se zahvalim svima koji su doli, ulepsali ovo okupljanje i podigli ga na jedan vii nivo.
Po prvi put, nadam se ne i poslednji, imali smo u poseti nove drage goste iz Slovenije i Hrvatske.
Ovim putem njih elim posebno da pozdravim i da im se zahvalim na extra druenju!!
Ovo okupljanje, kao svako drugo do sada je bilo prepuno lepih priča, kvalitetnog druenja i kvalitetne klope. Verujem da su svi u istima uivali i da smo uspeli da Vas kvalitetno i domaćinski ugostimo u naem gradu.
Ako smo negde pogresili, nemojte nam zameriti, nije bilo namerno. 
Za kvalitet ovog okupljanja su zasluni ponaosob svi Novosadski članovi MBA i ono to moram reći svojim dragim kolegama i prijateljima je BRAVO BANDO!!! 
Koliko sam upućen, mini takmičenje koje smo imali, u sastavljanju skejpa, je prvo LIVE takmičenje u naoj zemlji, a najverovatnije i na Balkanu, i jako sam sretan zbog toga jer se isto odrzalo sasvim iznenada, odrađeno je vie nego kvalitetno, u njemu su učestvovali jedni od najboljih skejpera, ako ne i najbolji, nae zemlje a bogami i iz inostranstva to je takmičenje podiglo na vii nivo, rađeno je sa pristojnim materijalom za rad i pobednik je vie nego zasluzeno odneo prvu nagradu!
Svaka čast na ovom potezu!! 
Ovim putem zelim da se zahvalim dragim mi prijateljima koji su i meni pruzili priliku da učestvujem u ovom takmičenju i da pokaem ciklidni način postavljanja skejpa i da dokazem da i mi ciklidai "konja za trku imamo"....ma koliko to glupo zvučalo iz mojih usta jer sam u ovom slučaju ja taj... konj...al nema veze... 
Bilo nam je zadovoljstvo da, između ostalog, prezentujemo Vam naih ruku delo u vidu prvog Novosadskog Fish Rooma po imenu "theProstor" u koji naalost ovog puta neki nisu stigli da dođu i da ga vide ali siguran sam da će biti jo prilike za to a povod je nepotreban, treba samo doći i druiti se sa nama.
Iako je "theProstor" u "povoju" i nije u potpunosti zavren, vidimo da Vam se svidela naa ideja i zahvaljujemo se na svim kritikama koje ste uputili i garantujemo Vam da ćemo ga u budućnosti samo unapređivati i činiti ga lepim, boljim i kvalitetnijim!
To je nae malo "mesto pod suncem" gde se mi Novosaani redovno okupljamo, druimo uz drage nam tekućine i razgovaramo o dragom nam hobiju i o mnogim drugim temama. To je mesto gde ćemo uvek rado ugostiti sve drage nam prijatelje akvariste to iz zemlje to iz inostranstva
U njemu ste svi, uvek vie nego dobro doli!!! 
Kako smo ovo okupljanje ispratili sa nekoliko vie nego kvalitetnih fotografa, očekujem pregrt kvalitetnih fotografija!
Jo jednom hvala svima, svaka čast svima i vidimo se uskoro!!!
Edited by drlessa on 10.04.2011 09:09
|
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 10.04.2011 11:27
|

Administrator
|
Evo kada je malo sputena zavesa mistike i tajnovitosti koju sam ja postavio u prvom postu da nastavim malo sa izvetajem.
Jovan;
Al sam krenuo da umocim u teletinu
Jesi vala močio - sve sam te tukao po prstima, ali nije vredelo... 
Ko u ovo poveruje najvan je! Jadan Jovan sedeo je pored mene i nikako nije mogao da dodje na red za meso... Ja sam krkao krtinu, a njemu sam samo ostavio da lebom omae oval... 
Svi su imali pravo ucesca i svako je imao po 15 min da slozi postavku (neki manje neki vise).
OK, OK, ja sam taj koji je imao vie vremena... Obzirom da sam imao telu kod irija i da sam poslednji slagao dodelio sam sebi celih 17ipo minuta... Ali priznaćete da sam jedini ugradio u scape svo doneto kamenje i posadio svo plastično bilje koje je bilo na raspolaganju. Trebalo je to sazidati - poso je to! Evo za kaznu se samodiskvalifikujem... 
Arcus:
...a za desert se pobrinuo biobio koji je doneo glavne sastojke, par kilograma kamenja i nekoliko panjeva...
U al si skroman: par kg i nekoliko panjeva. Za tebe koji si se igrao nikad dosta igračaka. Ja koji sam vukao znam da je bilo preko 30kg kamenja i 10ak panjeva. Pio sam brufene da bi moja matora ukočena leđa mogla da dovuku sve to u NS. Drlessa mi je ljubazno i prijateljski ponudio da odradi jednu tajvansku masau, ali sam ga posle kraćeg razmiljanja ipak ljubazno odbio....:p
Arcus:
Kau da moj bee najlepi...
Pa dobro sad: ako misli na scape - onda uredu... Definitivno si ugradio najvie drveta, čak si hteo da skoči do lokalne umice i naseče jo malo... Jedva sam ga sprečio da lomi i testerie takmičarske panjeve...
Da mu nisu pripretili prijavom gradskom zelenilu Novog Sada sigurno bi otiao sa sekirom i testerom do oblinje umice...
drlessa:
BRAVO BANDO!!! 
I ja kaem isto!!! 
i mi ciklidai "konja za trku imamo"....ma koliko to glupo zvučalo iz mojih usta jer sam u ovom slučaju ja taj... konj...al nema veze...
Dovati se ciklida onih silnih kilograma kamenčina i super je sloio. Hteo je i da ide na Dunav da navata malo komaraca i leptirova da mu lete iznad scapea i imitiraju ljubljene afrikance...
To je nae malo "mesto pod suncem" gde se mi Novosaani redovno okupljamo, druimo uz drage nam tekućine i razgovaramo o dragom nam hobiju i o mnogim drugim temama. To je mesto gde ćemo uvek rado ugostiti sve drage nam prijatelje akvariste
Mala ispravka "malo mesto pod T5 i T8 rasvetom". Sad kada sam ga video siguran sam da ćemo se čeće druiti u "The Prostor"-u.
I jo malo izvetaja sa takmičenja pored gore rečenog:
Iako je bilo fantastičnih panjeva za mene je bilo iznenađujuće da je polovina scapeova bila u iwagumi stilu...
Kojot je bio dete koje se najvie igralo u pesku: Imao je čast i hrabrosti da iwagumijem otvori takmičenje i da na kraju samoinicijativno sloi i jedan panjogumi sa stazicom.
Čak se i Miti provereni vrhunski aquabatovan i provereni antiscaper oprobao i super sloio. Samo to nije ispisao kamenjem i biljkama neke revolucionarne parole na pesku. Originalnost, inventivnost i minimalizam dostojni Sir Olivera (Knotta).
Zbog scapiranja najvie je stradao Prodz. Upao mu termin u trenutku dolaska klope na sto. Dok smo mi brstili sa ovala on je vrteo kamenje i pravio kule u pesku. Jedva se dokopao nekih oglabina 
Čak je i oficijalni fotograf takmičenja Zander zbog klope propustio da uslika Prodzov scape, ali slikali su drugi tako da sigurno nećete ostati uskraćeni za ovaj odličan iwagumi.
Super, istinski super, su sloili i svi ostali ne pomenuti u ovom postu. Biće fotki i jo prilike da pričamo o ovim suvim iwagumi, panjogumi, plastogumi, pivogumi, poretgumi kreacijama...
Za početak evo jo jedna intrigantna fotka o radnom prostoru mladih scapera. Scapeovi su namerno zamućeni zbog "strogih" pravila o večnom neobjavljivanju i pirateriji autorskih prava "poret - Novi Sad 2011 takmičenja u suvom spolja i mokrom iznutra scapiranju" (skraćeno: NSTSSMIS 2011) 
Edited by biobiofizicar on 10.04.2011 12:49
|
| |
|
|
| vuksel |
Posted on 10.04.2011 12:22
|

član
|
:p I kao novi clan ovih okupljanja i druzenja (s obzirom da mi je ovo bio prvi ovakav skup) mogu samo da se zahvalim svim prisutnim sada prijateljima na toploj dobrodoslici,a Novosadjanima da cestitam uspesnu organizaciju (odabir) prostora,a narocito klope koja je bila extra  |
| |
|
|
| prodz |
Posted on 10.04.2011 12:41
|

član
|
e mene jucer stavrno nije islo!
prvo. zaboravim zeleni karton, pa zbog toga zakasnimo na okupljanje.
drugo. ostanem gladan jer sam taman krivi termin uhvatio za slaganje poretscapea.
trece. ne slikaju moj velicanstveni plasticni iwagumy postav (koji je ako se mene pita bio naj bolji uradak)
cetvrto. mozete misliti kakve sam sve torture trpio od moje zene i arcusa u autu dok smo se vozili kuci. cak su me pokusali okriviti za par krivih skretanja jer kao ja nisam pratio putokaze na cesti...
Edited by prodz on 10.04.2011 12:43
|
| |
|
|
| kojot |
Posted on 10.04.2011 12:58
|

Moderator
|
Prodz zaista si ostao zakinut, ali nadoknadices sledeci put .
Atmosfera celog okupljanja je bila odlicna.  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 10.04.2011 13:00
|

Administrator
|
prodz je napisao:
trece. ne slikaju moj velicanstveni plasticni iwagumy postav (koji je ako se mene pita bio naj bolji uradak)
...
Ako mene pitate najbolji je bio MOJ!!! 
Kada bolje razmislim uopte nemam pojima zato smo onom drvoseči Arcusu dodelili nagradu. :p
Valjda će biti neka slika i tvog rada. Jeste da je Zander zbog krčanja u crevima omanuo sa fotkanjem, ali slikali su i drugi. Ako ne, aljem ti DHL-om svo kamenje, plastiku i onaj poret i pleh, pa sloi ponovo i uslikaj.
Regularnost takmičenja je svetinja..... |
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 10.04.2011 13:12
|

član
|
Jedan dobar i interesantan slide show kopji je napravila draga mi Ljichijana...
https://cid-3b151...SDX.Photos
uzivajte!
Edited by drlessa on 10.04.2011 13:13
|
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 10.04.2011 13:29
|

član
|
A sada, spektakl....moje slike... 

|
| |
|
|
| Ljichijana |
Posted on 10.04.2011 13:35
|

član
|
prodz je napisao:
cetvrto. mozete misliti kakve sam sve torture trpio od moje zene i arcusa u autu dok smo se vozili kuci. cak su me pokusali okriviti za par krivih skretanja jer kao ja nisam pratio putokaze na cesti...
Ne brini se, uslikala sam tvoj VPIP .
Mogu misliti kako su te mučili! 
Na okupljanju je bilo sve sjajno: drutvo i druenje, iće i piće, Biobio... -vi plastikaneri i postavke, theProstor - entuzijazam -organizacija... Čista petica. 
Fotografije sa mog aparata poslala sam Saletu, uz molbu da ih postavi.
Jo jednom hvala mojim Novosađanima i svima ostalima koji su imali to zadovoljstvo da prisustvuju jučeranjem druenju.
Edited by Ljichijana on 10.04.2011 14:08
|
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 10.04.2011 13:50
|

član
|
biobiofizicar je napisao:
Kada bolje razmislim uopte nemam pojima zato smo onom drvoseči Arcusu dodelili nagradu. :p
Zato to sam ja strateki bitan čovek!
Mito i korupcija, bilje ispod stola a protivnicima kvarc u oči ...  |
| |
|
|
| Ljichijana |
Posted on 10.04.2011 14:00
|

član
|
Arcus je napisao:
biobiofizicar je napisao:
Zato to sam ja strateki bitan čovek!
Mito i korupcija, bilje ispod stola a protivnicima kvarc u oči ... 
Zbog četkice za zube!  |
| |
|
|
| Jovan |
Posted on 10.04.2011 17:03
|

član
|
Jesam li ja jedini koji ne moze da vidi ovaj slide show, konkretno mi pise - This album might not be shared with you
It appears that you dont have permission to access mba. You might be trying to access it with a different account or might need to ask the albums owner for permission to access it. |
| |
|
|
| valisnerija |
Posted on 10.04.2011 17:22
|

član
|
Isto i ja nemogu da vidim,bas kao i kod tebe Jovane! |
| |
|
|
| juijana |
Posted on 10.04.2011 19:49
|

član
|
divno je upoznati toliko akvarista i videti radosna lica nad silnim kesicama sa biljem(buuuuuuu )...ali ciklidi; srecom,tu je Ljic da nesto osmisli,bar malecko,ali zeleno. |
| |
|
|
| Ljichijana |
Posted on 10.04.2011 20:00
|

član
|
juijana je napisao:
divno je upoznati toliko akvarista i videti radosna lica nad silnim kesicama sa biljem(buuuuuuu  )...ali ciklidi;  srecom,tu je Ljic da nesto osmisli,bar malecko,ali zeleno.
Ne brini, Duls. Namontiraćemo neki mali, zeleni. Sad si u MBA, mora i kod tebe da se zazeleni. Unutra će plivati neki cihlidi, zna već...  |
| |
|
|
| cikaloka |
Posted on 10.04.2011 20:57
|

član
|
Bilo je vrlo prijetno upoznati toliko prijatnih ljudi.
Sve je bilo super, tako da se jo jedan put zahvaljujem za super viked.
Ovaj fish room je pa neto posebno! |
| |
|
|
| Jovan |
Posted on 10.04.2011 21:37
|

član
|
juijana je napisao:
divno je upoznati toliko akvarista i videti radosna lica nad silnim kesicama sa biljem(buuuuuuu  )...ali ciklidi;  srecom,tu je Ljic da nesto osmisli,bar malecko,ali zeleno.
I ja cu da se ukljucim u osmisljavanje  |
| |
|