14.06.2026 08:18
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Mahovina Made in Srem
ZoSo
Danas sam na terenu u zabitima Srema ( Grin ) nahvatao ovu mahovinu Cool

Punim bateriju u foto aparatu , a dotle evo ove slike.... :
ZoSo attached the following image:
mahovina.jpg

Jovan
Svidja mi se, mozes li je indentifikovatič

ZoSo
Jovan je napisao:
Svidja mi se, mozes li je indentifikovatič

Hehehe , pa zato sam i okačio da to mesto mene uradi neki google ovisnik Lecture Grin

alim se ( malo ) , čekam da se baterije malo dopune sigurno će biti bolja fotografija nego sa mobilnim , pa da vidimo Thumb up
Edited by ZoSo on 01.04.2011 18:54

zander
Garant je Fontinalis antipyretica, ali mozda i gresim. Samo me podseca na nju...

ZoSo
Da , na OVOM mađarskom sajtu se navodi , da je to mahovina koja se nalazi na izvorima Thumb up

Ja sam je pokupio u jednom bunaru sa iber ventila koja je procurila...., u neku ruku je i to neki izvor Smile

katjusa
Krasna je, imala sam je u akvarijumu na sobnoj temperaturi, kad se temperatura dignula, ona je propala Sad
Ali neki prijatelj mi prica, da kod njega sasvim dobro ide u akvarijumu sa diskusima Shock
Ko zna Wink

ZoSo
E pa ba sada čitam da je hladnovodna , i da joj ne prija preko 20C , ba teta poto ima jako lepu boju !

Mada mislim da ću je ipak pokuati ubaciti u akvarijum.....Thumb up

zander
A Zoso to mi ponesi malo veceras (dobices ladno Beer u razmenu) Wink

biobiofizicar
ima nas koji se palimo i na ladnovodne biotopske akvariume, a ne samo na ladno pivo...GrinBeer
Ako pretekne malo pone si mi na okupljanje....

zander
Tu mahovinu sam ja skupljao na jednom potoku koji se uliva u Drinu kod Perućca.
Voda prilično hladna, u jako brzoj vodi je bila nakačena na kamenju, u senci... Prelepo izgleda u prirodi.

biobiofizicar
Ma i ja sam jednom kao nesto pokusao da odredim neke lokalne mahovine koje sam navatao i brzo odustao kada sam shvatio koliko ih je.
Za mene su one Mahovine spp.. Wink

paleoglodit
ZoSo je napisao:
Danas sam na terenu u zabitima Srema ( Grin ) nahvatao ovu mahovinu Cool

Punim bateriju u foto aparatu , a dotle evo ove slike.... :

Opaaa. super je , i mahovinai i fotka....Thumb up Ja mislim da je neko rekao (a i Katjusain prijatelj to potkrepljuje) da moze i u topliju ali se mora dugo i postepeno prilagodjavati....Frown pa ti sad vidi...

Veriu
Prelepo izgleda aova mahovina danas sam je video uzivo kada je zander preuzimao od zoso-a.Nadam se da ce im uspeti odrzati je.

ZoSo
paleoglodit je napisao:
Opaaa. super je , i mahovinai i fotka....Thumb up Ja mislim da je neko rekao (a i Katjusain prijatelj to potkrepljuje) da moze i u topliju ali se mora dugo i postepeno prilagodjavati....Frown pa ti sad vidi...

Mahovina je prelepa , ali slikana sa mobilnim Through wall

Zasada je na balkonu u samo malo vode iz akvarijuma , sačekaću da bude toplije vreme ba zbog toga da bude to bezbolnije to privikavanje.....

ZoSo
Evo jo slika :

1. Automatski
amah.jpg

ZoSo
2. ISO 100 F 8
iso100.jpg

ZoSo
3. ISO 80 F 8
iso80.jpg

zander
Pa moguce je i da nije Fontinalis antipyretica... č
Ova Zosova mahovina je kako kaze rasla van vode, samo u uslovima povecane vlaznosti, dok je ona sto sam je ja pokupio na Drini bila pod vodom...
Moguce je i da se radi o istoj mahovini, a samo zbog razlicitih uslova u kojima su bile da izgledaju malo drugacije... hmmč
Nista, stavicu je pod vodu pa cu videti koliko ce da izdrzi i kakva ce da bude. (sada mi sve vise deluje da nije to ta mahovina, Zoso ima da mi vratis pivo) Grin
Edited by zander on 02.04.2011 14:46

ZoSo
Vie liči na one slike sa mađarskog sajta , nego na ove tvoje to je Chelydra linkovao , pa nisam sada ba ni ja siguran.....

Nemoj ga odma stavljati u vodu od 25C , propast će skoro sigurno pa do juče je rasla na ledenoj bunarskoj vodi......

Sad mi ba krivo to nisam uslikao kako se nahvatala na ventil i cev Sad

biobiofizicar
I ta sto je sa Drine moze da se desi da nije konstantno pod vodom. Drina zbog elektrana ima dnevne oscilacije vodostanja i do 1m. Moze da se desi da si ti naisao u trenutku kada je bila potopljena u priobalju, a ona raste kombinovano: i pod vodom i na suvom (vlaznom) kada se voda povuce.

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,687 jedinstvenih poseta