14.06.2026 08:17
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Veliki i mali medved
Jovan
Zdravo prijatelji, trenutno sredjujem velikog medveda, pa sam resio da vam za sada pokazem samo malog medveda, koji je daleko jednostavniji i skromniji od velikog rodjaka! Dakle mali medved je akvarijum zapremine 25L, oformljen iskljucivo za miscrorasbora sp. galaxy i potpuna je kontra velikom medvedu gde se cepa svaki dan EI, CO2 , jako svetlo, EC , mikroelementi itd.

Dakle mali medved je opustenija i jednostavnija varijanta sa redovnim dodavanjem EC i povremenim odokativnim doziranjem mikro i makro, bez CO2 , podloga je zemlja. Rasveta je jedna Osram 865 stedljiva, 24w, sa reflektorom. Filtracija je mala kineska potopna pumpa 200l/h!
Ne moze jednostavnije! Cool

Od biljaka svasta - najdominantniji su Pogostemon helferi, Monosolenium tenerum, razne mahovine, staurogyn sp. , HM pozadi pravi umu, nesto marsilea-e i alternatere, jedan mikrozorum by Thalasoma (Dexterovi su u velikom medvedu) Cool

Bilje do sada nisam specijalno trimovao, premestao i rascupavao, hteo sam da ovaj akvarijum do kraja bude opustena varijanta pokupio sam malo stil gos'n Bia bia , pa sam pustio biljke da se same dogovore Grin

Unutra je i jedan solidno veliki sunkenroot panj koji je u ime dzungle i opustenosti, potpuno progutan! Lecture

Akvarijum je formiran pocetkom januara!

Naravno , na zalost lose slike sa telefona, i dalje patim za dobrim fotografom, pa ce mozda veliki i mali medved i na SAC, ko ce ga znati GrinBeer

Veliki medved je 100 litras i slikacu ga samo da ga jos malo doteram! Pozdrav!
Edited by Jovan on 15.03.2011 16:02

Jovan
...
Jovan attached the following image:
3_146.jpg

Jovan
...
1_271.jpg

Jovan
igram se malo sa brightness-om i ostalim opcijama ali dzaba, glupi telefon Red card
Termometar je stavljan naravno namerno, zbog utiska o velicini Grin
4_94.jpg

Edited by Jovan on 15.03.2011 19:02

Jovan
...
5_68.jpg

darkoh
Mali medved odlican, cekamo velikog. Prelep pogestemonApplause a i ostalo bilje ne manjka po lepoti.Thumb up

biobiofizicar
...pokupio sam malo stil gos'n Bia bia,...

E blago meni, dobio sam i sopstveni pravac u aquascapingu...GrinBeer.

Dobar i zdrav opusteni mali meda...
Mora da je negde pored uzglavlja, pa se uz njega uvece uspavljujes...Wink

Par trimovanja i proredjivanjai da se panj tu i tamo pojavi iz gustisa i moze na SAC Thumb up

Jovan
Hvala ljudi! Da , stvarno mogu reci za pogostemon nekim cudom izgleda vrh i to bez CO2! Interesantno je da mi je u velikom medvedu stagnirao pored svih boljih uslova, a ovde divlja!

Gos'n Bio, taj pravac ste zasluzili , kao i jos jedan pravac jer popularizujete nas biotop! U to ime bi mozda i bilo lepo da se organizuje neka poseta nasim vodotokovima, ali da ne idem sad u off...
Ovaj akvarijum hvala Bogu nije u mojoj spavacoj sobi, bilo bi previse, posto onaj veci jeste! Cool

Pozdrav! Thumb up
Edited by Jovan on 16.03.2011 00:12

Veriu
Pogestemon izgleda fenomenalno ovako na slici a predpostavljam da uzivo izgleda jos bolje Thumb up

paleoglodit
darkoh je napisao:
Mali medved odlican, cekamo velikog. Prelep pogestemonApplause a i ostalo bilje ne manjka po lepoti.Thumb up

Potpisujem

Djuraa
.lep akvarijum..svaka čast Applause

Jovan
Hvala svima, zaboravio sam da pokazem kako je mali medved izgledao na pocetku, pre 3 meseca! Pozdrav!
aa_4.jpg

Pejc
Bravo Jovane drue Applause Ajde pa nas uskoro obraduj slikama i velikog medveda Wink

Kum 1229
Odlicno Jovane Applause,vidi se jako lep napredak za 3 meseca,a posebno me odusevljava zdravlje i boja biljaka. Takodje cekam slike velikog mede Wink

Jovan
Juce sam bio u nekom cudnom fazonu, resio sam da rasturim predstavljenog malog medveda i da ga na brzinu opet slozim ali u drugacijem svetlu... mozda sam upropastio stvar, mozda nisam u svakom slucaju sam uspeo da izbrojim mikrorazbore, ima ih ravno 9 i sada ih vidjam cesce. ocekivao sam da ce biti istraumirane, medjutim ne, lepo se igraju i jedu Beer

Nasao sam tri kamena u okolini zgrade, nisam proveravao da li su krecnjackog porekla, ja se nadam da nisu.
Procitao malo o iwagumiju , podestio se, onako ovlas, bez filozofije ubacio kamenje u cik cak...

Dva kamena mi odgovaraju, to su ova centralna, dok mi je treci prevelik pa moram da ga lomim.
za sada sam na njegovo mesto stavio ovaj bezvezni kamen desno koji po teksturi i boji odskace od dva centralana...

Stavio sam i eleocharisa malo iz velikog medveda, pa sam poceo i da dodajem CO2 kroz iglu.
Planiram da pocupam jos staurogyna iz velikog medveda i posadim u prednji plan.

Videcemo kuda sve ovo vodi ali uglavnom sam sve juce pocupao, zamutio i danas to izgleda ovako...
Cak sam i prvi put napravio kao neki putic, koje inace ne volim No no

Jovan
...
1_277.jpg

Edited by Jovan on 30.03.2011 19:33

Jovan
Mikrorazbore u trku Grin Lose slike jbg :/
3_151.jpg

Edited by Jovan on 30.03.2011 19:37

Jovan
...
4_97.jpg

Jovan
E da, znam da kamenje nije najsrecnije, tako da ako neko zna gde mogu da nabavim lepse kamenje, neka se oseti slobodnim da mi posalje PP! Unapred hvala!

ACA_NIS
Imas mikro-razborice,sad me vec nerviras....Smile Smile Salu na stranu,lepo ti je sve ovo,kamenje imas u Sicevackoj klisuri prvorazredno,ali kako poslovica kaze:"U Solun dinar somun,itd..."!!!Smile) Samo napred!!!Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,680 jedinstvenih poseta