14.06.2026 06:01
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Ostale akvarističke teme
 Print Thread
Biljke naseg podneblja
zander
Evo nove teme

fax je napisao:
koliko znam ima Hottonia palustris na Zasavici!!! tako da se i kod nas moze naci lepih akvarijumskih biljaka....

fax je napisao:
sad gledam takodje ima i Aldrovanda vesiculosa L... tako da treba samo malo traziti....

photoivek je napisao:
@deeb blue
jo kada bi u svom email inbox-u naao i onaj link koji sam ti poslao za ono neko akumulaciono jezeru u srbiji to bi isto bilo extra, onaj sa sve spiskom svih biljaka koje se tamo mogu naći....

tma1717 je napisao:
Koliko se ja sećam to bi trebalo da bude Potamogeton trichoides i nisam neto bio zadovoljan njime, a čini mi se da trai i hladniju vodu
Meni je zanimljivija bila Pseudorasbora parva ali to je ribicaGrin. Obe vrste su KOROV u ovom jezeru.
Pozdrav

Pseudorasbora parva - vidim bice jos jedna tema o ribama sa naseg podneblja Wink
Edited by zander on 19.05.2009 09:49

kojot
Svidja mi se tema.Thumb upThumb upThumb up

fax
Thumb up

tma1717
A ta reći za ovo http://www.oen-ia..._et_al.pdf
znači prelazimo u sakupljače, pa trgovce, uzgajivače, dobavljače,...
Video sam i ovde po baricama jo dosta vrsta ali ne stavlja se to tek tako u aq, prvo dez pa karantin pa tek "ondak" moe.

Kum 1229
A ne kao dexter prvo Palic i odmah biljku u akvarijum,ja sam 15 min. od Palica i ziveo sam tamo dosta dugo tako da mi nepada na pamet ni prst da umocim a ne da stavljam biljke u akvarijum. Za jedno 5-6 godina na palicu ce biti svega i svacega sto se tice flore i faune samo da se zavrsi precistac,do tada samo setnja oko palica i BeerBeerBeerBeerBeer

dexter
Kum 1229 je napisao:
A ne kao dexter prvo Palic i odmah biljku u akvarijum,ja sam 15 min. od Palica i ziveo sam tamo dosta dugo tako da mi nepada na pamet ni prst da umocim a ne da stavljam biljke u akvarijum. Za jedno 5-6 godina na palicu ce biti svega i svacega sto se tice flore i faune samo da se zavrsi precistac,do tada samo setnja oko palica i BeerBeerBeerBeerBeer

Da te malo obavestim,dexter nije biljku direktno iz Palica gurnuo u Aq. ona je prosla ceo tretman pripreme pre nego sto se nasla u Aq.,cisto da se zna.

Nemoj pisati nesto usta se nisi uverio.

www.aquaplants.org
zander
Verovatno si hteo da naglasis koliko je Palic ustvari zagadjen, ne znam odakle ti ovo da je Dekster tek tako stavio biljku direkt u akvarijum.

U ovakvim temama bi uvek dobro bilo naglasiti (zbog mozda nekih koji ne znaju) ono sto je Tma1717 rekao, da citiram samo:
Video sam i ovde po baricama jo dosta vrsta ali ne stavlja se to tek tako u aq, prvo dez pa karantin pa tek "ondak" moe.

Inace da neidemo dalje u pogresnom smeru.....
Mislim se da cu ubuduce nositi aparat sa sobom kad vec nosim 50kg opreme kad iidem na pecanje po raznim terenima, pa da pored tih naziva biljaka koje sad imamo iz ovih pdf fajlova imamo i po koju sliku

Kum 1229
Pa s obzirom da znam kada je dexter bio na palicu ,a kada je pustio temu o cuvenoj palickoj biljci i smatram da se biljka nije dobro tretirala sto se tice karantina.Moje misljenje je da za navedeni tretman nije dovoljno 1-2 dana,mozda i lupam ali onda sam ja citao pogresno da je za te stvari potrebno vise vremena. Ispravku uvazavam ako je moja izjava pogresna,mada sam skoro sto posto siguran da nije dobro pripremljena.

krcko
Moj off , malo ste skrenuli iz okvira teme , hajde da se drimo osnovnog . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
deep blue
krcko je napisao:
Moj off , malo ste skrenuli iz okvira teme , hajde da se drimo osnovnog . Pozdrav

Thumb up

deep blue
http://www.zasavi....php&lg=sr

tma1717
evo jo nekih biljčica koje su zastupljene kod nas:
Salvinia natans,Utricularia vulgaris,
mahovine Polytrichum,Sphagnum,Fontinalis,Cinclidotus,Bryum..
Myriophyllum verticillatum,Myriophyllum spicatum,
Callitriche stagnalis,Elodea
canadensis,Ceratophyllum demersum,Najas flexillis,Chara spp,Potamogeton natans,Zannichellia palustris,Aldrovanda vesiculosa,...
Naravno nisu sve korov kao to se misli, ima i ugroenih vrsta, pogotovo u Zasavici.
Mogli bi sledećeg proleća organizovati "safari ekspediciju". Da izaberemo lokacije, odredimo vreme,ponesemo prasići,Beer.. imamo vremenaGrin

Miti
Mislis kao Barr Report Plant Festč Cini mi se da i na Knickom jezeru ima gomila biljaka,u svakom slucaju ja sa za. (donosim sljivu)

biobiofizicar
JA dajem i glas za obilazak Crne Bare , usce Drine u Savu, a tu izvire i gore citirana Zasavica (koja je takodje izvaredno mesto za druzenje), a cistih bara i gomile barskog bilja u prozirnoj vodi na izvolte...
Na Zasavici javnes im telefonom i oni ti na cacku okrenu Mangulicu....
Sto se mene tice nemora se cekati sledece prolece...i oktobar ce biti lep...BeerBeer

a ja tamo imam i gumeni camac....Thumb up
a ko voli pecanje (stuka moze i to...)
Edited by biobiofizicar on 01.10.2009 13:56

kojot
Ja sam uvek za!!!!

tma1717
Monosolenium tenerum sam zaboravio.Mada on je u CG.Wink

daweed
Ova tema sa nasim domacim biljkama mi se bas dopadaThumb up. Bas bi bilo lepo napraviti jedan akvarijum sa "cisto" nasim vrstama... Jedno od riba ne znam sta bi stavili, beovicu mozdaGrin
Edited by daweed on 01.10.2009 15:32

http://daweedaqua.tk
biobiofizicar
Po meni od riba je neprevazidjene lepote suncica iliti Lepomis gibbosus. Na zalost tesko u biljni akvarijum, a i radi preciznosti introdukovana je vrsta ali se dobrano odomacila u nasim vodama...
Edited by biobiofizicar on 01.10.2009 16:03

Miti
Ima na Zasavici labirintovka Umbra krameri-narodno mrguda raste u prirodi 10ak cm,

biobiofizicar
Ima i vrlo interesantno ribce ali na zalost nas akvarista i na sopstvenu srecu ultra zasticena vrsta sto znaci da nesme u aq...No no

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,267 jedinstvenih poseta