14.06.2026 06:01
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Uradi sam
 Print Thread
Hladjenje akvarijuma u letnje vreme
kojot
Hteo bih da ubacim 2-4 coolera od 8cm,hteo bih vasu pomoc.Trebala bi mi sema kako da to povezem sa napajanjem i koje uopste napajanje ide za ovo.O ovome samo da napomenem ne znam nista,a trebao bih to da odradim.Through wall
Edited by Srafciger on 19.05.2009 12:14

silwert
za kulere je bar lako da se povezu sa napajanjem jer oni koriste 12v napajanje tako da bi mogao da ih povezes sa starim punjacem od mobilnog telefona i oni ce da rade
opet netrebaju ti kuleri darade non-stop pa ih mozes ukljuciti u tajmer koji ce da ih pali i gasi kada ti namestis
za semu ti ne mogu pomoci jer ne znam da crtam ja sam ih samo povezao direktno na punjac i kuleri rade Grin

kojot
O.K. da li mogu ja na isti ispravljac da povezem dva coolera.

silwert
ja sam na isti povezao 3 kom i radili su bez problema

Jeca
A koliko bi kulera bilo dovoljno da hladi 200lč

silwert
ja nisam hladio aq sa kulerima oni su mi sluzili za nesto sasvim deseto
ali mislim da bi 2 kom mogla da spuste temp za 3 stepena

Jeca
Hvala na odgovoru. Moracu ih podhitno nabudziti, jer je u aq pakao. Vec sad je 29C.

A koja je pozicija najboljač Imam problem sa prostorom u haubi, posto imam 6 neonki rasporedjenih celom duzinom. Da li bi mogli oni da se stave na bocne stranice poklopcač Sa svake strane po jedan.

photoivek
ja sam prolog leta "hladio" aq od 25o litara sa tri ventilatora za napajanje....
hlađenje je pod navodnicima jer sam ga ustvari sprečavao da se ugreje preko 28-29 stepeni a bez njih je ilo i do 32....
ta tri komada su povezana bila na adapter sa pijace na kojem se moe podeavati napon. sama količina ventilatora na jednom adapteru zavisi koliko maksimalno on struje moe da prizvede i koliko je iste potrebno ventilatoru da radi....

https://minepi.com/photoivek
Veriu
Ja sam kod sebe povezao 3 kulera na punjac za mobilni telefon koji ima 5V i rade vec pola godine bez problema, jedino sto se malo sporije vrte.Moras obratiti paznju kako ces okrenuti kulere imaju na sebi strelicu u kom pravcu se krecu.

kojot
ja sam mislio da dva uduvavaju hladan vazduh,jedan da izduvava i pride jos jedan otvor za ventilaciju.
Ta tri stepena koja photo ivek pominje meni su taman!!!

krcko
Za akvarijume do 300 l sasvim su dovoljna dva kulera , koji su postavljeni na bočnim stranama poklopca , po sredini . Jedan treba da uduvava vazduh a drugi izvlači iz akvarijuma . Prirodni princip strujanja vazduha - iliti promaja , je najefikasnije reenje . Ako smatrate da neće biti dovoljno , moe se napraviti i jo nekoliko orvora za ventilaciju . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Jeca
Super. Drago mi je da nisam lupila. Grin

Znaci ipak se postavlja sa bocne strane. U tom slucaju imam taman mesta za onaj od 8 cm. Moracu to da napravim podhitno.

Hvala silwert i krcko na informacijama.

dexter
Kod mene trenutno rade dva komada na 500l i to 24h postavljena sa jedne i druge bocne strane uperena da duvaju direktno u vodu,i temperatura je jos uvek na max 26 stepena,naravno u toku dana kada je svetlo max. ukljuceno.Ujutro se tem. spusti do 24 stepena.Mislim da ova dva komada nece biti dovoljna za prestojece leto.

@kojot

Matori ako treba da se povezuje slobodno zovi

www.aquaplants.org
kojot
ja imam mesta samo odpozadi haube pa sam mislio nize da postavim dva sto ubacuju u jedan cosak ,a u drugi jedan sto izvlaci i par saltera.Dali ce to da valja

dexter
Tebi ce za tvoj Aq. biti dovoljna dva komada.Uskoro treba da nabavim elektroniku koja ce da regulise gornju i donju temperaturnu granicu,a samim tim i da pali i gasi ventilatore.Ako budes zainteresovan mogu i tebi da pazarim.
Edited by dexter on 19.05.2009 14:47

www.aquaplants.org
kojot
MOZE AL ONDA MOrAS TO I DA MI POVEZES!!!
Bre ja sam jedva provalio kako tajmeer da ukljucimThrough wall
javi samo cenu termodavaca!

dexter
Rekao sam ti,ako treba oko struje,povezivanje slobodno zovi.

www.aquaplants.org
Jeca
Bilo bi lepo kad biste sve to propratili nekom fotkicom.Wink Da vidimo kako to izgleda u haubi.

dexter
Evo kako to izgleda u mojoj haubi.Ovakav isti je i sa druge strane,tj oba se nalaze na boku Aq. usrafljeni na bocnu stranu haube.
dexter attached the following image:
1_56.jpg

www.aquaplants.org
dexter
.
dexter attached the following image:
2_37.jpg

www.aquaplants.org
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,265 jedinstvenih poseta