Pozdrav. Interesuje me da li pleksiglas moze da se lepi silikonom i sa kojimč Video sam u farbari i neki bivo dvokomponentni lepak on lepi sve, al je malo skup. Imam dve kutije ne slepljene od pleksiglasa 40*25*25 i slepio bi ih za emerzni uzgoj bilja. Da li neko moze da mi pomogne sa svojim pedlogom sta mi je sve potrebno za taj moj setap za emerzni uzgoj biljaččč Evo i slika kutije.
Moze pleksiglas da se lepi silikonom. Te dimenzije mozes da lepis bilo kojim silikonom, pogotovu sto ces te kutije koristiti za emerzan uzgoj bilja. O potrebnim stvarima za emerzan uzgoj vidi u temi o tome. Vec je sve ispricano.
Pleksiglas ce vremenom krenuti da ti se krivi, pa i na tako malim dimenzijama ce se ipak kriviti... Al nema veze, samo kazem, ipak je to samo za emerzni uzgoj... Koristio sam par puta posudice od pleksiglasa za emerzni uzgoj i lepio sam sa lepkom za pleksiglas a silikonom nijednom mada mislim da ce drzati...
Mala razlika u temperaturi unutar posude i spolja i krece uvijanje pleksiglasa (ako nije ojacan) i prvo ce ti se poklopac iskriviti i nece dobro dihtovati, zato sam ja i na manje dimenzije lepio kao ojacanja sto se lepe na vece akvarijume...
Slikaj pa da vidimo sta si smislio...
EDIT: Evo pronasao sam jednu sliku sa posudicom od pleksiglasa, mozda i sa slike mozes da primetis koliko se ova prednja stranica iskrivila a radi se o dosta manjim dimenzijama nego kod tebe... Osvetljenje je bilo kad se setim da podignem roletne na prozoru i to je jedino osvetljavalo ovaj HC.
Hvala Zander. Ovo je vec nesto. Necu zuriti, sacekacu jos koji komentar i savet u vezi osvetljenja, podloge i kojecega sto ljudima padne na pamet pa cu onda lagano krenuti sa realizacijom mini projekta. Prosle godine sam zasadio anubiju petit, bareri, eloharis, glosu i aureu u flasu od 5lit u kojoj je obicna zemlja za cvece. Lepo napreduje s obzirom da su uslovi koje im pruzam minimalni. Sad bi ipak hteo da sve to malo ozbiljnije izgleda.
Edited by Anboy on 28.01.2011 21:58