|
Poseta Osiječkim diskusarima
|
| drlessa |
Posted on 16.01.2011 18:31
|

član
|
U Osijeku (HR) imamo par dobrih prijatelja diskusara sa kojima smo se krajem prole godine sreli kod ejna (izvetaj o poseti čika ejnu i ejnovim diskusima ste već videli ranije),i dogovorili dase sredinom Januara ponovo vidimo ali ovog puta u Osijeku. Jedan od njih je nov u ovom Hobiju (Nikola) ali moram napomenuti da je veoma napredan u ovim vodama, dok je drugi stari lisac (Ivica) sa vie nego uspenom, od circa 25 godina, karijerom u ljubavi, dranju, gajenju ovih veličanstvenih kraljeva Amerike.
Ekipa mala, ali odabrana (ne znam ko nas je birao al tako se to kae) je 15og januara o.g. (ba na polovini meseca kako smo se predhodno i dogovorili) krenula na put ka ne tako dalekom Osijeku.
Iz Novog Sada smo nas dvojica krenuli (Srafciger i ja) u Bačkoj Palanci smo pokupili dragog nam kolegu Ramirezija a u Odacima smo pokupili starog lisca ejna koji nam je bio i vođa puta.
Nakon ne tako duge vonje stigli smo u Osijek i do naeg prvog domaćina. Doli smo do Nikola gde nas je na radost svih nas dočekao Čobanac koji samo to nije bio gotov a da bi smo ubili vreme, ubili smo osveenje u vidu pića i otili smo do Zoo vrta da bacimo pogled na akvarijume koje tamo imaju dok se čobanac ne zavri
taktika

Ekipa, s leva na desno: Ivica, rafciger, ejn, Nikola, Ramirezi i naravno iza kamere moja malenkost

Čobanac u kom je bilo verovali ili ne 7,5kg mesa većina mesa je bila od divlje svinje. Ne smem da postavim fotku nakon jela, da se vidi koliko je malo ostalo
Par slika iz Zoo vrta
Moram da napomenem da ZOO vrt u OSijeku , deo sa akvarijumima i terarijumima, ima potencijala ali očito nema finansija niti ljude koji bi te akvarijume doveli u red i napravili ih da liče na ono to treba da liče.
Imaje lepe po litrai velike sladkovodne akvarijume koji su, recimo, na srednjem nivou odravanja i mogu se popraviti, malo truda, volje i finansija mogu napraviti čudo, ali, kada govorimo o akvarijumu sa morskim ribama, tu sam video samo jedan tuan prizor
par klovnova i dve ribe koje nisam identifikovao jer se ne razumem toliko u tu granu akvaristike, izgledaju jako tuno, akvarijum je jako sumoran i taman i nadam se, ikreno, da postoji mogućnost da Osiječki akvarijum te ribe nekom pokloni ili da se menja za neke sladkovodne ribe bilo bi odlično! Ili ako su u mogućnosti, da dodaju malo dekora u taj akvarijum, da dodaju jo riba i za ime boga da dodaju svetla za kojim ribe vape
Vratili smo se kod Nikole i ubili smo kazanče čobanca
ok,ok
ostalo je neto
malo
Nikola ima dva jako lepa akvarijuma. Jedan je sa diskusima dok je jedan je u pripremi, tj ima manjih problema sa filtracijom pa dok se to ne rei ne dri diskuse u njemu. Par slika njegovih riba.
Nikola je mlad u ovom hobiu, ali ima potencijala i dobrog učitelja. Ima lepe ribe i lepe planove u budućnosti po pitanju bavljenja kvaristikom. U podrumu ima jednu lepu prostoriju koju će ako sve bude kako treba, do kraja ove godine zvati svojim diskus kutkom gde će moći da se relaksira i opusti uz svoje ribe. Po tom pitanju mu elim sve najbolje!!!
Nakon toga smo otili do Ivice koji se, kao to sam već napomenuo bavi diskusima preko 20godina. Imao sam tu čast i zadovoljstvo da boravim u njegovoj uzgajivačnici i da od njega čujem dosta interesantnih i poučnih informacija po pitanju diskusa. Pored diskusa, Ivica ima jo neke interesantne vrste, između ostalog nekoliko vrsta koridorusa, neke L-ove, prelepe Kilije koje je malo zapustio ali verujem da će u skorije vreme to sve doći na svoje i da će i ponovo pokrenuti.
Imao sam priliku da prisustvujem i da slikam i snimim mrest diskusa, nisam mogao da verujem kako se oputeno ponaaju iako sam im Nepoznat iako sam im remetio rivatnost kao da me nije bilo, mrest je trajao, i trajao
I na kraju smo u povratku navratili na tren do Ramirezija, da vidimo njegove Ramirezije, to je i logićno zar ne, i njegove dikuse
I to bi bilo odprilike to
Ovim putem elim da se zahvalim domaćinima na način na koj su nas prmili i ugostili, na lepom i kvalitetnom druenju in a nesebičnoj razmeni informacija i predstavljanju diskusa na način na koji do sada nisam imapo prilike da ih upoznam id a saznam neke stvari koje do sada nisam znao.
elim jo i da se zahvalim Nikoli na knjizi koju mi je nabavio, da kaem Ivici da očekujem da izmresti vie te L-ove i da spremi jaja Kilija za sledeće viđanje. Naravno hvala ejnu, rafcigeru i Ramireziju na prijatnom drutu i to su ovo iskustvo podelili samnom!
Nadam se i sa zadovoljstvom očekujem sledeće druenje, da li u Srbiji ili Hrvatkoj, ne bitno
Edited by krcko on 16.01.2011 20:10
|
| |
|
|
| milanq |
Posted on 16.01.2011 18:34
|

član
|
U BRE!!!     |
| |
|
|
| dexter |
Posted on 16.01.2011 20:06
|

član
|
Prelepe ribe. |
| |
|
|
| Arcus |
Posted on 16.01.2011 20:12
|

član
|
Kako nisam znao da dolazite... Mogli ste i kod mene, ja sam također privremeno dislociran u Osijeku pa da vidite moj morski akvarijum sa puno koralja i nita riba.... čisto malo za kontrast ovoj slatkoj vodi i hrpi diskusa... |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 16.01.2011 20:14
|

član
|
Bwe, drlessa, izgleda da nije bilo dovoljno klope, pa si navalio na slova. Ispravio sam naslov. Odlično izgleda ovo upoznavanje sa drugarima. Sledeći put se setite da proirite krug pozvanih . Pozdrav |
| |
|
|
| kojot |
Posted on 16.01.2011 20:40
|

Moderator
|
Odlicne fotke, druzenje je sigurno bilo jos bolje  |
| |
|
|
| zander |
Posted on 16.01.2011 20:46
|

Administrator
|
Svaka čast za izvetaj Drlesa, sad kao i da sam bio tamo 
ao mi je to nisam mogao da dođem do Osijeka |
| |
|
|
| Nikola 1970 |
Posted on 16.01.2011 20:47
|

član
|
Krcko sada kada se dogovorimo na proljeće pozvan si i ti , a posto si iz Beograda sigurno imas neke veze pa da Zanderu sredis da dobije pasos. |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 16.01.2011 21:44
|

član
|
Ma, Zandera provercujemo u gepeku automobila, kad stignemo, raspakujemo ga i raspeglamo, poto je malen . Pozdrav |
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 16.01.2011 22:34
|

član
|
krcko je napisao:
Bwe, drlessa, izgleda da nije bilo dovoljno klope, pa si navalio na slova. Ispravio sam naslov. Odlično izgleda ovo upoznavanje sa drugarima. Sledeći put se setite da proirite krug pozvanih  . Pozdrav
Ma ubi me tastatura, moram novu da nabavim...a da budem iskren, toliko sam dugo kuckao i dizao slike da nije bilo anse da jo prekontroliem tekst...
Ovo je bila organizovana poseta, u to nema sumnje ali sve je bilo u neku ruku na brzaka te nismo puno razmiljali o proirenju grupe putnika, to ćemo sledeći put sigurno uraditi.
Al mani ti to sada, da li ti se sviđaju ribeč
ps
Hvala na ispravkama koje si odradio...
Edited by drlessa on 16.01.2011 22:44
|
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 16.01.2011 22:38
|

član
|
Arcus je napisao:
Kako nisam znao da dolazite...  Mogli ste i kod mene, ja sam također privremeno dislociran u Osijeku pa da vidite moj morski akvarijum sa puno koralja i nita riba....  čisto malo za kontrast ovoj slatkoj vodi i hrpi diskusa...
Eh...ja sam znao da ima jo nekog koga nismo posetili al nisam se iskreno setio...al eto, mogli su ostali članovi posade da se sete...
Drugi put te sigurno nećemo zaobići u to budi siguran pogotovo ako se sprema neka klopica
alim se naravno klopa je manje bitna, nije nebitna več manje bitna, da ne bude zabune!  |
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 16.01.2011 22:41
|

član
|
krcko je napisao:
Ma, Zandera provercujemo u gepeku automobila, kad stignemo, raspakujemo ga i raspeglamo, poto je malen  . Pozdrav
Pazi, da to uradimo u jednom pravcu i nije frka, al ne znam kako ćemo u drgom jer kad se najede i napije, teko ćemo ga ponovo "skupiti"  |
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 16.01.2011 22:42
|

član
|
Nikola, jel video Ivica slike i izvetaj, da li mu je sve okč |
| |
|
|
| krcko |
Posted on 16.01.2011 22:53
|

član
|
Ribe super, teta to su diskusi, pa ne idu u biljne nano postavke . Pozdrav |
| |
|
|
| zuja |
Posted on 17.01.2011 07:32
|

član
|
Prelepa reportaza a ribe jos lepse.
Edited by zuja on 17.01.2011 07:33
|
| |
|
|
| sejn |
Posted on 17.01.2011 08:16
|

član
|
Boga mi nema nikakve stete sto su diskusi u pitanju,jedino sto covek nema vremena za biljnu akvaristiku,al zato smo mi tu Jako dobra reportaza kolege Drlesse a i dobar corbanac domacina Nikole.Ribe su vrh,a tek se ocekuje jedan zajednicki uvoz ribe |
| |
|
|
| Nikola 1970 |
Posted on 17.01.2011 10:15
|

član
|
Danas čemo se vidjet popodne doci ce domene pa cu mu pokazat.
Ma drlesa ovo si slozio prekrasno samo zao mi je sto ti dan proleti u sekundi no bit ce toga jos samo da nas zdravlje posluzi i sreca a druziti se sa ovako kvalitetnim ljudima to je naj veci uspjeh ovoga hobija pricao sam ti kako sam ja poceo .
No izvjestaj je predobar neznam da li smijem ga kopirat pa staviti na akvarij net ili da to ucini jedan od modelatora pa da vide i ovi kod nas . |
| |
|
|
| Nikola 1970 |
Posted on 17.01.2011 10:16
|

član
|
Mislim da bi to naj bolje da uradi zander ili srafciger.
posto su oni gazde    
ala mala. |
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 17.01.2011 13:18
|

član
|
Nikola 1970 je napisao:
No izvjestaj je predobar neznam da li smijem ga kopirat pa staviti na akvarij net ili da to ucini jedan od modelatora pa da vide i ovi kod nas .
Mislim da sam član tamo tako da ću i to obaviti... |
| |
|
|
| zander |
Posted on 17.01.2011 14:38
|

Administrator
|

Komentar kolege sa akvarij.net na ovu sliku :
Ivice, NEMOJ! Sta ti je riba skrivilač!
Edited by zander on 17.01.2011 14:42