14.06.2026 06:04
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Uradi sam
 Print Thread
Domaca hrana za zivorotke i biljoljede od Slobe Z
sloba Z
evo jedne kompletne hrane za zivorotke da budu debele i srecne Smile)) takodje hrana dobor jedu i svi algari , kozice itd a i nebi bilo lose da se daje i povremeno i ciklidima da bi se procistili . sastojci su sledeci :

0.5 kg blitve
300 gr sangarepe
1 crvena pecena paprika srednje velicine
1 kasicica mlevene crvene neljute paprike (aleva(
1 cen belog luka (sluzi kao antibiotik )
i oko 30 gr proteinske hrane u sitnim granulama (ili neka slicna)

Priprema:
skuvamo sangarepu dok neomeksa , zatim obarimo blitvu par min (oko 5 min ukoliko je sveza a ukoliko je smrznuta moze i manje da se kuva ) ocedimo blitvu dobro (ovo je vrlo vazno ) i ostavimo da se ohladi zajedno sa sangarepom , crvenu papriku oljustimo i isecemo , beli luk isecemo ili izgnjezdimo (moze i beli luk u kesici da se stavi ). Onda kad se sve to prohladi izmesamo u jednoj posudi i dodamo mlevemu crvenu papriku i proteinsku hranu i dobro izmesamo . Zatim uzmemo blender i dodajemo kolicinu koja moze stati u njega i DOBRO izmiksujemo dok se nepretvori u kasu . Kad zavrsimo sa miksovanjem uzmemo jedan posluzovnik ili tepsiju u na nju stavimo kesu i zatim sipamo smesu na tepsiju i razvucemo je na zeljenu debljinu , uzmemo noz i napravimo kockice po smesi zeljene velicine , i stavimo posudu u zamrzivac . Posle 24 h odvojimo kesu od posude (da nas zene, majke ili devojke nebi tukle sto im koristimo posudje za neke po njima nebuloze Smile izvrnemo kesu da nam zaledjena hrana bude unutra i dobijete i instat pakovanje . Ja kocke sa hranom dajem kao dopunu uz suvu hranu ujutru pri hranjenju. Moze se zalepiti za staklo dok se neotopi kao spirulina a moze se i drzati na povrsini i da vam ribe jedu iz ruke a sto padne na dno ancitrusi ce smazati sa zadovoljstvom . Ova hrana pluta dko je u zamrznutom stanju kad se otopi odmah tone na dno ..
eto tolko od mene o ovoj hrani .... dela govore vise od ovog teksta svi me pitaju kako mi moli tolko rastu mislim da su za rekord Smile
Edited by zander on 29.11.2010 11:43

krcko
Svako uradi sam, bilo da je oprema ili hrana u pitanju bi trebalo da bude stvar ličnog izbora akvariste. Neko sa ovakvim receptima ima pozitivna iskustva, neko loa.
Ogroman je broj faktora zbog kojih ja nikada za svoje ribe neću koristititi recepte za spravljanje hrane. Prvi i najbitniji je, da bi trebalo tačno da znamo ta je sadrano sve u tome to smo pripremili, a za to je potrebna solidna kućna laboratorija, koju retko ko ima.
Kod ovakvih recepata, takođe treba reći i da li su upotrebljivi za sve uzraste riba. Sigurno je da tek izleglim i proplivalim ne odgovar ista hrana koju bi mogli davati odraslim primercima iste vrste. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
sloba Z
naravno da nisu za tek izleglu mladj ona ima svoj rezim ishrane . Ova hrana se moze davati ribicama koje su vece od 1 cm i rado je grickaju.
Hvala na odgovoru nesto slabo ljudi gledaju postavke na forumu č imam jos jednu temu o mom aq i niko ni da kaze dobrodosao ččč

paleoglodit
Dobrodosao Slobo Thumb up Cekaj malo da se ljudi oporave od piva koje su popili na okupljanjuGrinBeer
Sta bi sa avataromč
Edited by paleoglodit on 29.11.2010 15:37

sloba Z
nece da se postavi neznam sto slika je 90 x 90 Sad

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,278 jedinstvenih poseta