14.06.2026 07:18
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
Pozdrav svima iz Hrvatske
ZeleniMrav
Pozdrav svimaThumb up

Cuo sam dosta lijepih stvari o ovome forumu a sada i sam vidim da je tako,da forum ima lijepu formu pa sam odlucio da vam se pridruzim.
Dosta sam nov u akvaristici,vise sam se bavio teraristikom ali sada se to pomalo mjenja.
Svoj prvi akvarij sam poceo pred nekih 2 mj.,nakon niza pehova,uzalud potrosenog novca i zivaca situacija se pomalo pocela stabilizirat pa se nesto pocelo dogadat i u akvariju.
Svakodnevno se suoocavam sa novim problemima jer ucim u hodu pa se nadam da cu ovdje puno toga nauciti od Vas.

Akvarij nije nista posebno(juwel 54l + dodana oprema) i tek je nedavno zasadjen.Zivim dosta daleko i izolirano od vecih gradova pa tesko dolazim do bilja,opreme i sl. a stalno nesto mjenjam,presadjivam.... nadam da ce se za par mjeseci razrast,dodat novo bilje i dobiti zamisljenu formu:

lh6.ggpht.com/_5b2EuBsPmqo/TMXPjxJtr6I/AAAAAAAACIk/7WjW8j-_IY0/s400/IMG_3737.JPG

Thumb up

ZoSo
Dobro doao !
Beer

paleoglodit
Dobrodosao !!!CoolThumb up

krcko
Dobrodoao. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
tma1717
Thumb up

zander
Dobrodoao Thumb up
Solidan je ovo početak, za samo 2 meseca je ovo čak i odlično Thumb up

Aquamaniac
Dobrodosao!
Koja je to "tepih" biljka,HCč

biobiofizicar
Dobrodosao!
Mirna lepa postavka, ali biljno zahtevna.
Dobar pocetak...

ZeleniMrav
Hvala svima Thumb up

Da,HC Cuba je to al kad sam prestao dodavati EasyCarbo pocela je malo zutitč!
Naime problem mi je CO2,prvo nikako da nabavim bocu,pa slomim stakleni difuzer,pa jedan manometar pokvarim,pa sad drugi.....tako da je CO2 diy,neka varijanta zvona a DC je stalno zelen....mada varira kad radim smjesu(dobio sam neki domaci jabucni sok od susjeda i za par dana je poceo stvarati CO2 pa sam to iskoristio Grin)......

lh6.ggpht.com/_5b2EuBsPmqo/TJOrm5n7SVI/AAAAAAAAB34/qaqgxGL1H8Q/s400/IMG_3307.JPG

lh3.ggpht.com/_5b2EuBsPmqo/TNcN94b88jI/AAAAAAAACKw/P0OYJ8wV4ys/s400/IMG_3770.JPG

Regulator:

lh4.ggpht.com/_5b2EuBsPmqo/TLS8xUxajRI/AAAAAAAACDo/3DL0lVlE6yY/s400/IMG_3595.JPG

lh6.ggpht.com/_5b2EuBsPmqo/TLYR8DWv04I/AAAAAAAACF0/KWNE_mlVJ2M/s400/IMG_3622.JPG

Rasvjeta je dosta jaka: 2x24w T5 i 15w T8:

lh5.ggpht.com/_5b2EuBsPmqo/TJUFedCGk1I/AAAAAAAAB6A/LZS1rwXr5ls/s400/IMG_3353.JPG

Stanovnici:

lh4.ggpht.com/_5b2EuBsPmqo/TNcOmY8P_MI/AAAAAAAACLQ/4iHaTGtwna4/s400/IMG_3704.JPG

lh4.ggpht.com/_5b2EuBsPmqo/TMxGuluJwEI/AAAAAAAACJI/XpvOiBKNWH4/s400/4.jpg

lh3.ggpht.com/_5b2EuBsPmqo/TMHAaEKx7MI/AAAAAAAACHU/8x2900_PeO8/s400/IMG_3494.JPG

Iscupao sam Valisneriju iz desnoga kuta i posadio Cyperus helferi jer se Vali pocela sirit na sve strane.Nadam se da ce Cf sa vremenom popunit gusto taj dio.
A na panj sam stavio nesto mahovine tamo gdje sam primjetio da mi se stvarala zelena tockasta,prestala je kad sam smanjio foto period al je panj ostao zelen....neznam kako ce sad biti mahovini pod tolikim svjetlomč

lh6.ggpht.com/_5b2EuBsPmqo/TNcTLdOVfuI/AAAAAAAACL4/3Fe2AKmFOCY/s400/IMG_3777.JPG

lh3.ggpht.com/_5b2EuBsPmqo/TNcN0uIVEuI/AAAAAAAACKs/vrK9vUlZC2A/s400/IMG_3786.JPG

lh3.ggpht.com/_5b2EuBsPmqo/TNcOZP5bAQI/AAAAAAAACLA/L5br52olzDM/s400/IMG_3706.JPG

Takvo je stanje za sada...dok se ne popraviGrin
Edited by ZeleniMrav on 07.11.2010 22:09

kojot
Pozdrav duze, jako lepo sve ovo izgleda.

Dobrodosao Thumb up

isnogood
Pozdrav duze, jako lepo sve ovo izgleda.

I zdravo. Thumb up

daweed
Panjuga je odlična, tepih od hc-a odličan... Biće ovo prelep aq.

http://daweedaqua.tk
charuga77
Koju podlogu imač
Fino ti je sve ovo!

http://dalmacija.atspace.com
ZeleniMrav
charuga77 je napisao:
Koju podlogu imač
Fino ti je sve ovo!

Na dnu je Forabela a povrhu Flourite Black Sand,lijepo izgleda ali posto je jako sitan stalno imam cestica u vodi pa bas i nije bistra.....Corydorasi takodjer stalno ruju po njemu pa dizu prasinu....
Dobre strane bi mu bile lako sadjenje sitnog bilja u njega,hranljivost.....mada je skup dosta a na kraju kad HC Cuba zaraste nece ga biti ni vidjet tako da neznam dal se isplati.....

drlessa
Lep akvarij, svaka čast!

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
ZeleniMrav
Jel bi imao netko kakvu ideju zasto mi je Cuba pocela malo zutitč
To je pocelo taman kad sam prestao dodavati EasyCarbo(procitao sam da je i to moguce,da postane ovisna o njemu!) a dosta njih kaze zbog fosfata,zeljeza,nitrata....nemam precizne testere da provijerim stanje.
Nabavio sam Flourish NPK i Flourish mikroelemente ako bi mogao sa time nesto pokusatč!

Karlo
Pozdrav kolega! Lijepo i zdravo bilje ima. Ako dobro kuim, uopće ne prignojava vodeni stup, a dodaje co2 i ima dosta jako svjetlo!č Koliko je debel sloj fluoritač Moda jo korjenčići HC-a nisu doli do zemlje pa biljka ne dobiva dovoljno nutrijenata.

krcko
Ako si nabavio Seachem fertilisere, skini i sa njihovog sajta dosing chart.
Easu Carbo malo vie vuče na algicide, Excel je mnogo bolji izbor. to se tiče opaske pri upotrebi ovakvih preparata, menjaju donekle strukturu biljaka, omogućavajući usvajanje tečnog ugljenika, kako ti reče da si pročitao, stvaraju izvesnu zavisnost. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
lp
A ja mislio da je Easy Carbo potpuno isto to je i Excell. Bar tako tvrde na stranim siteovima oni koji su ih koristili. Nisam znao da ima razlike. Shock

Pozdrav kolega i od mene...welcome. Za HC se slaem sa Karlom da treba počet pomalo gnojit, dok za scape, treba jo biljaka unutra, u srednjem planu najvie. Wink
Edited by lp on 08.11.2010 14:57

www.hraquascape.org
ZeleniMrav
Karlo je napisao:
Pozdrav kolega! Lijepo i zdravo bilje ima. Ako dobro kuim, uopće ne prignojava vodeni stup, a dodaje co2 i ima dosta jako svjetlo!č Koliko je debel sloj fluoritač Moda jo korjenčići HC-a nisu doli do zemlje pa biljka ne dobiva dovoljno nutrijenata.

Gnojio sam sa Profitom al je pri kraju pa sam sad kupio Flourish.
Flourita ima nekih 2cm(7kg) i ispod nekih 3cm Florabele.
Cuba se skroz razrasla i vidim korjenje uz rub stakla koliko ulazi u podlogu.

krcko je napisao:
Ako si nabavio Seachem fertilisere, skini i sa njihovog sajta dosing chart.
Easu Carbo malo vie vuče na algicide, Excel je mnogo bolji izbor. to se tiče opaske pri upotrebi ovakvih preparata, menjaju donekle strukturu biljaka, omogućavajući usvajanje tečnog ugljenika, kako ti reče da si pročitao, stvaraju izvesnu zavisnost. Pozdrav

Tako sam procitao mislim na plantedtank forumu....znam da je tesko utvrdit razlog bas zbog toga sta svaki akvarij ima drugacije uslove al ono nikad nije nadmet nesto pokusat....pa vidjet jel to il nije....

lp je napisao:
A ja mislio da je Easy Carbo potpuno isto to je i Excell. Bar tako tvrde na stranim siteovima oni koji su ih koristili. Nisam znao da ima razlike. Shock

Pozdrav kolega i od mene...welcome. Za HC se slaem sa Karlom da treba počet pomalo gnojit, dok za scape, treba jo biljaka unutra, u srednjem planu najvie. Wink

HvalaThumb up
Da,bas gledam taj srednji plan i skroz je pust,jedno vrijeme se tamo nadvijala Valisnerija pa je malo to popunjavala al sad sam u nabavci bilja pa cu zasadit koliko mislim....cak mi se sad i taj panj cini da uzima previse mjesta bilju....
Nebi htjeo pretjerat sa previse vrsta bilja nek bi radje posadio vece grupe istog.....

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,556 jedinstvenih poseta