14.06.2026 08:23
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OSTALO - RAZNO » Opušteno
 Print Thread
Zemljotresi i akvaristika
biobiofizicar
Evo nedavno smo imali bliski susret sa pomeranjem tla....
Obzirom da su utisci jos svezi, a i poznato je da ribe reaguju na potrese, ako ste nesto primetili u ponasanju stanovnika ili ste imali neka neprijatna iskustva u trenutku samog zemljotresa, ili imate neke interesantne informacije u vezi ovoga, evo teme da razmenimo i ova neobicna iskustva.

Ja licno nisam primetio nista neobicno u ponasanju riba (doduse bio je mrak u akvarijumima), a osim malog talasanja (nije se cak ni izlilo)
kod mene je sve proslo OK....
Naucuo sam da je bilo kod nekih problema (kod Krcka), a i ujutru posle zemljotresa pricali su na TV da su nekima ribe poprilicno unervozile....
Edited by biobiofizicar on 04.11.2010 19:02

krcko
Poplavu nisam imao, Probudilo me, neuobičajeno za noćne sate, kretanje riba u akvarijumima. Kretanje koje imamo pri hranjenju, kada se sve stute ka povrini i poneka praćakne, ili slučajno zakačite u prolazu akvarijum, pa se razbee. Posle desetak minuta se osetio kraći potres, pa zatim drugi, od koga se čulo ono uobičajeno krckanje stvari po stanu.
Talasanje vode nije bilo preveliko, Najokiraniji malac je, verovatno, doiveo ihfarkt. Ovo je samo pretpostavka, poto sam obiao stakliće kada se sve umirilo, a kompletne ekipe se posakrivale u bilje. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Sare
pa kod mene su se oba akvarijuma izlila. malo sam blizi epicentru pa je i sam udar bio jaci ovde.
Isti taj dan sam dopunio vodu do crte... reko nece nista da se trese da bi se prosulo, pa ti vidi GrinD

neke ribice se drze po dnu i vrlo malo se pomeraju, ali sad ali nisam siguran da li je to od zemljotresa ili neceg drugog.

Passenger
Meni su se skalari dan nakon potresa izmrestili i polozili ikru na ehinodorus, a nedugo nakon toga je odbacili i pojeli. Ne verujem da ima veze sa tektonskim poremecajima, ali ko zna Through wall
Bas sam snimio jedan video nakon koga se uvece desio zemljotres. Ne primetih nista nenormalno, sem da su neke ribice bezale panicno sto ranije nije bio slucaj.

http://www.youtub...zcSCu6NlZg

Posto je Paul octopus iz nemacke otisao sa ovog sveta, sada bi neko sa akvarijumskom kuglom mogao da predvidja dogadjaje.

Koliko opasni po pucanje stakla mogu biti potresič
Edited by Passenger on 04.11.2010 15:18

Shone Pa
U jucerasnjem pretresanju proteklih dogadjanja u akvarijumima Dule Dolovac je primetio da su sve Neonke pohitale ka povrsini i neuobicajenim ponasanjem,takoreci predvidele zemljotres nekoliko minuta pre nego je to mogao vizuelno i fizicki i sam da primeti...

marko_pa
Kod jednog drugara su africki ciklidi digli frku koja ga je probudila i posle minut dva je usledio potres.

luka ivanov
Mene je zemljotres probudio i podigao iz kreveta. Ali, ne znam zato, te noći sam zaboravio da imam akvarijum Frown tako da nisam pogledao ta se deava.
Narednog dana, u akvarijumu je sve uobičajeno.

strujas
Shone Pa je napisao:
U jucerasnjem pretresanju proteklih dogadjanja u akvarijumima Dule Dolovac je primetio da su sve Neonke pohitale ka povrsini i neuobicajenim ponasanjem,takoreci predvidele zemljotres nekoliko minuta pre nego je to mogao vizuelno i fizicki i sam da primeti...

Hmmm, sta je Dule radio budan u sitne sate pored akvariuma č Cool

Kod mene se izlilo vrlo malo vode (pokupljeno jednim peskirom), sto i nije strasno obzirom da sam na sedmom spratu, a sto se riba tice kada sam upalio svetlo u sobi video sam da su se sve ribe zavukle u travu.

biobiofizicar
Kada smo vec u ovoj prici, a zemlja se i dalje trese mali podsetnik:

Slanjem prazne SMS poruke na 1003 dajete donaciju od 50din za saniranje stete nastale od ovog zemljotresa.... Beer

krcko
Tako je, vai za sve mree isti ovaj broj. Uradio odmah juče, pozivajući sve 06x 1003. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
marko_pa
E ovaj akvarijum je osiguran od zemljotresa.
Mislim da mu čak ni pad sa metar visine ne moe nita.
http://www.limund...um/1844961

Sare
dobar arhitekta taj

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,717 jedinstvenih poseta