14.06.2026 04:51
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Beskičmenjaci
 Print Thread
Atyopsis moluccensis
paleoglodit
LINK

Uzeo sam i to cudo koje raste valjda i do 10cm. Kazu bezopasan jede bakterije i sve sto mi ne vidimo. Ima neke metle umesto kljesta pa sam mislio da ga turim da mi jede dijatomu kod botija.GrinGrinGrin

Zna li nekoč
Pitao sam u radnji da li ce ga dirati botije a oni kazu "nece". Zna li neko da li moze sa botijamač Ima ih jos. Da uzimamč

Slikacu ga kad se pojaviSad
Edited by paleoglodit on 25.09.2010 19:58

paleoglodit
Inace ima i sva ova imena:
Asian Fan Shrimp,
Bamboo Shrimp,
Wood Shrimp,
Rock Shrimp,
Flower Shrimp,
Thai/Singapore Filter Shrimp Shock

katjusa
Bas danas mi je Brane doneo 3 od ovih "dinozaura" Shock
Malo su veliki za botie, ali pojma nemam ...
Veoma su interesantni:
Link

paleoglodit je napisao:
Slikacu ga kad se pojaviSad

I ja Wink negde su se sakrili Wink

Pozdrav

paleoglodit
E Kaca a kakva su ti ocekivanja od ovog freak-ačččč
Edited by paleoglodit on 25.09.2010 20:59

katjusa
E Paleo, nikakva, prvi put sam cula za njih, kad me danas Brane zvao, da su neki nasi drugari iz ceske doneli i ove racice. Pitala sam, kakvi uslovi jima trebaju i ... evo jih 3 kod nas Wink
Videt cemo Wink

krcko
Uh, a te ganjam jo odavno, niko ovde neće da ih uveze. Izdravaju visoke temperature, i odgovaraju Diskus ekipi, zbog veličine. Ba Vam zavidim.I od mene/www.petshrimp.co...shrimp.php Pozdrav
Edited by krcko on 25.09.2010 21:15

http://www.adsrs.org/
paleoglodit
...
paleoglodit attached the following image:
180.jpg

paleoglodit
...
paleoglodit attached the following image:
252.jpg

katjusa
Nakon skoro mesec dana, danas prvi put se desilo, da jih vidim kad je svetlo upaljeno, inače one se sakrivaju. Nisam znala ni, dali su jos ive, ali danas su me iznenadile Shock

www.shrani.si/f/21/tt/1YpUEg79/atyopsis-moluccensis.jpg

www.shrani.si/f/2U/B0/3MU1rU0v/atyopsis-moluccensis1.jpg

www.shrani.si/f/2W/ZW/2RsLE5Fq/atyopsis-moluccensis2.jpg

Čao
Katjua

Dusan79
Pa ovo moze komotno da se gaji za restorane. Pogledaj odnos sa crvenom kozicom. Grin Ovo je bas koza.
Znam da ima malo uticaja i ugao slikanja, ali.....Thumb up

Pejc
I, kakvi su vam utisci sa ovim stanovnicima posle određenog vremenač

paleoglodit
Utisci su super. Oni zapravo filtriraju vodu tim "metlicama" i stanu tamo gde je najveci protok a neki put se i setaju. Moji su nastradali kad je odapeo grejac Sad
Edited by paleoglodit on 25.03.2011 13:03

Dusan79
E imenjace, na zdravlje!!!
Kazi mi jel se razmnozavaju u aq uslovima ili im je potrebna posebna negač Thumb up

nasdvoje
ih bre pal pa zar tamo u eu prodaju te grejace sto crkavaju, ja sam mislio da sam ja jedini baksuz koji jede corbu sa aq ribicama.
Mrzim grejace!

www.arandjelovcani.com
Thalassoma
paleoglodit je napisao:
Utisci su super. Oni zapravo filtriraju vodu tim "metlicama" i stanu tamo gde je najveci protok a neki put se i setaju. Moji su nastradali kad je odapeo grejac Sad

Ja sam uzeo 4 komada. Dva u jednom a dva u drugom akvarijumu. Ona dva sto sam stavio u "zaraslom" akvarijumu nikada vise nisam video (a proslo je vise od 20 dana od kada sam ih nabavio) iako nema ko da ih pojede ili ugrozi jer su samo neonke i male tetre u tom akvarijumu.
U drugom akvarijumu, jedan se popeo na vrh biljke tj. do same povrsine i hvata metlicama sve sto donese "struja" iz filtera dok je drugi stalno po dnu i tamo nesto skuplja. U svakom slucaju, meni su skroz zanimljiva bica

www.njivice.co.rs
paleoglodit
Dusan79@
Razmnoavanje ovog kampa skoro da nije do sada zabeleeno u zatočenitvu . Inače uslovi su kao kod Amano-kozice. Znači zahtevaju slanu vodu.

vasdvoje@ Nemojte se zavaravati da ista roba ne kruzi celim svetom . Nije to samo u Srbiji a ovaj grejac je bio po deklaraciji Talijanski. Do sada mi ni jedan Kineski nije riknuo. Globalizacija cini svoje a to je da se svuda prodaje sve vise skarta.

Meni je isti Eheim kanister (kupljen pre dve godine) drugi put procureo i napravio poplavu i sad je ovo drugi zamenjeni poklopac jer srecom (u nesreci)garancija je tri godine. Kazu da je izasla velika serija sa greskom a to je meni napravilo stetu na postolju za aq zato sto se napilo vode i nabubrila iverica. Za te stvari me nece obetetiti.Cool
Edited by paleoglodit on 25.03.2011 19:35

kisleon
Kad sam počeo da se bavim akvaristikom i ja sam ih imao, na ovoj slici je rak usmerio lepeze ka vodenoj struji da bi neto nahvatao.

i977.photobucket.com/albums/ae257/kisleon/Akvaristika/23-04-07_1946.jpg

paleoglodit
super ti je slikaThumb up

katjusa
Video (6:55)
Treba jim jako strujanje vode, kojeg u biljnom akvarijumu obicno nemamo.
Meni su polako jedan po jedan uginuli Sad i ako znamo, da jos nije podataka o tome, da bi nekomu uspelo, da jih razmnozi u akvarijumu, mislim, da trebaju da (pre)zive tamo, gde jim je mesto - u prirodi
katjusa attached the following image:
atyopsis.jpg

Dusan79
Thalassoma je napisao:
paleoglodit je napisao:

Ja sam uzeo 4 komada. Dva u jednom a dva u drugom akvarijumu. Ona dva sto sam stavio u "zaraslom" akvarijumu nikada vise nisam video (a proslo je vise od 20 dana od kada sam ih nabavio) iako nema ko da ih pojede ili ugrozi jer su samo neonke i male tetre u tom akvarijumu.
U drugom akvarijumu, jedan se popeo na vrh biljke tj. do same povrsine i hvata metlicama sve sto donese "struja" iz filtera dok je drugi stalno po dnu i tamo nesto skuplja. U svakom slucaju, meni su skroz zanimljiva bica

A gde si ih komso nabavioč Negde napolju ili kod nasč Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,878 jedinstvenih poseta