14.06.2026 08:23
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Plan za jedan akvarijum i ako moze savet
Juice_93fu
Imam jednu ideju za jedan akvarijum od 36 litara , imam problema sa postavkom, da li to moze da uspe. Mislio sam da stavim neke biljke prednjeg plana ali srednje duzine, e onda sam mislio da stavim jedan kamen, preko cele duzine akvarijuma i do pola sirine i na njega postastavim podlogui i da posadim isto neko sitnolisno bilje, i iza kamena da postavim neku travu zadnjeg plana, tipa vallisneria spiralis. Imam ideju u glavi kako bi to moglo da izgleda. www.dodaj.rs/t/1l/FE/4ZzP0yfG/akvarijum.jpg
evo skice kako sam to zamislio. Citao sam malo o svemu, ali nisam nigde nasao o tehnici sadjenja biljaka na kamenu. Takodje me zanima da li kamen koji bih mogao da koristim ovde moze da bude neki recni koji ne peni kada na njega sipam sirceč Imam neke biljke u planu ali bih zeleo da cujem vase predloge biljaka.

Bas sam odlucan da ovo napravim ali se plasim da idem u ovakve avanture dok predhodno ne cujem vase savete.

Imam jos gomilu pitanja ali ne bih vise da pisem u ovom postu umoricete se od citanja mislim da cete mi razjasniti neke stvari kroz savete u vezi ove postavke.
Edited by Juice_93fu on 28.06.2010 23:17

isnogood
Nacrtaj to sto si zamislio na papiru, fotografisi i postavi. Sa ovog crteza ne moze nista da se vidi.

zander
Treba malo da ga zakomplikuje, prednji plan da zadje ponegde u srednji plan, neki kamen iz sredine da trči i 'smeta' prenjem planu, zadnji plan da preraste na primer i povije se ka napred... Neka mahovina obično dobro dođe i eto ti lepog akvarijuma Wink

Ako će neke nie biljke da ti rastu preko kamena, onda ti nije lo izbor Riccia navezana na kamen, pa onda HC preko lava kamena lepo raste, Utricularia Graminifolia je lep izbor ako ima malo meku vodu, CO2 naravno i ostalo, gvođe naravno... Hydrocotyle dissecta mi pada na pamet, ona prelazi preko svega ivog pa i preko kamena i nemam vie ideja... Wink

Lepo je to planira i crta, tako mnogi rade Thumb up samo zakomplikuj ga malo i biće super Wink

Juice_93fu
Tako sam i mislio da ga zakomplikujem samo ne znam gde da potrazim takav kamen kakav sam ja zamisljao, crne boje skroz, jedino ga mozda ima na Zlatiboru.

Riccia mi je nekako suvise jednostavna, Hydrocotyle dissectu imam vec u jednom akvarijumu i lepo mi raste ali bi ipak malo da promenim, i jedino sad da probam sa HC ionako sam nju planirao da isprobam Smile

kojot
Tacno razumem sta si zamislio i moj bi ti predlog ipak bio na mahovinama, na tom kamenu, cak ne bi bilo lose da da to uradis sa dva kamena i ostavis neki prolaz izmedju jer ce ceo aq dobiti na dubiniThumb up

Juice_93fu
Veruj mi da sam takvu ideju bas pre neki dan rekao pejcu, znaci mahovina na kamen, prednji plan znam sta cu ali samo sam u nedomici za zadnji plan. Razmisljao sam o vallisneria spiralis ali ona mi nekako suvise krupna za ovakvu postavku, vise bih voleo neku travu zadnjeg plana.

kojot
Obzirom da ce se iza kamena videti samo vrhovi biljke u pozadini,ja bih probao sa Pogostemon Stellata,R.rotundifolia ili kao najbolje rasenje E.vivipara

Juice_93fu
Pogostemon Stellata imam u jednom akvarijumu i super raste, drzim je u srednjem planu, samo ne verujem da bi prikazao svoju punu lepotu iza kamena. Probacu sa zbunom rotale pa cu menjati po potrebi Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,720 jedinstvenih poseta