14.06.2026 08:14
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: USLOVI U BILJNOM AKVARIJUMU » Podloga
 Print Thread
Seachem Fluorite
paleoglodit
Resio sam da nabavim Seachem Fluorite na kome pise da je "...for the life of aquarium..." Znaci zauvek(čWink
Ispada da je to najbolja kompletna podloga. I jos kaze da nije potrebno nista dodavati, a ko hoce moze. Da li je to stvarno takoč Cena je vidim standardna. Blizu 4 eura po kg gde god da se kupuje.
Ima li neko misljenje ili iskustvač
Seachem Fluorite

zander
Ne verujem da neko ima iskustva ovde sa tom podlogom. A misljenje moje je da vredi taj novac ili bolje da kazem ja bi je kupio po toj ceni samo da je ima kod nas Thumb up

paleoglodit
Pa i meni deluje ubedljivo s obzirom da su im ostali proizvodi koje sam probao zaista vrhunski. Nema ni ovde toga. Donece mi iz Berlina a i tamo bogami po narudzbini.... Nema kaze u prodavnici. Jeste da je ta osoba nevezana za akvaristiku ali eto.: Narucis i stize za dva dana. Ja cu ustedeti na transportu jer ce mi to doneti ta osoba licno.A transport je jako skup.

deep blue
Nisam bas siguran koliko je ona hranjiva sama po sebi,mislim da ona ima dobar CEC a sigurno da pri dnu na nizem PH cini nesto mikroelemeneta dostupnim biljkama.Mada ipak mislim da je CEC ono sto je bitno za Fluorite.

krcko
Analiza sastava govori sve , a cena je podrka , ostaje samo prihrana preko vodene kolone . Izuzetno ozbiljna kuća za sve to nudi . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
paleoglodit
Da li ta analiza govori da to sto sadrzi ujedno i daje biljkama ili ima samo dobar CECč (Kako je vec rekao Blue)
Ako to ipak daje te elemente biljkama kako je to moguce "For the life of aq", tj tako na duge stazeč
(Bez obzira sto pitam ovo ja sam to vec narucio i imam poverenja u Seachem a i boja podloge je ekstra.)

deep blue
Imate te rasprave na net-u.Uglavnom on nehrani biljke direktno previse nego pomalo u nizim delovima podlode.Ona vise radi na principu jonoizmenjivaca,porozna je kao i sve termicki obradjene gline itd,itd ali prihranjivanje preko vode nemozete zaobici...niti bi trebalo po mom misljenju.

paleoglodit
Eto jos uvek ne znam sta da kazem za fluorit jer cu razbucavati aq kad se vratim iz Srbije u Grcku. Na osnovu ovoga sto rece Blue nameravam da stavim ispod fluorita zemlju za cvece (mineralizovanu) i ako nadjem glinu dolomit i onu kalijumovu so - muriate of ptash sto mi jos uvek nije jasno sta je. Ili cu staviti samo zemlju za cvece, tetrinu zemlju i treset u kuglicama ili ako od vas nabavim isti kad se budemo videli. Uglavnom natrpao bih svasta.
Zander, zbog svega ovoga cu pisati kad bude sve uradjeno. Mozgam kakav scape da napravim i ne znam sta sa svim onim bilkama sa "plantae" da radim .Nesto mi se ne uklapa sve to a zao mi da bacim. Ima ustvari dve vrste lilaeopsisa,Echinodorus tennelus, Eleocharis, i HC .Znaci 5 vrsta trava.Meni su one najdraze pa kako da istaknem svaku na tako malom prostoru.Sad

zander
Nisam nikad imao Seachem Fluorite, al nemoj preterivati sa hranljivom podlogom ispod ako se to uopste savetuje (neverujem). Ne znam kako izgleda, koja mu je granulacija... Mislim da sa podlogom ovako renomirane firme mozes postupati po uputsvu sa kese bez ikakvog rizika, ali opet prouci malo akvarijume na netu formirane samo na toj podlozi...
Ovde mozes ici redom i polako traziti koji su akvarijumi sa Seachem Fluorite podlogom i sve ostalo, djubrenje, filtracija, protok...
Edited by zander on 29.04.2009 00:29

krcko
U uputstvu pie da nema potrebe za meanje . Nije hemijski obrađivan ni farban i ne utiče na pH vode . Po sastavu je u mg/kg :
Aluminijum 10210 , Barijum 124 , Kalcijum 195 , Kobalt 6 , Hrom 13 , Bakar 17 , Gvođe 18500 , Kalijum 2195 , Magnezijum 2281 , Mangan 64 ,
Natrijum 223 , Nikl 12 , Vanadijum 15 , Cink 29 . Pozdrav

paleoglodit
Primetio sam da je ova podloga suvise lagana pa bih hteo da cujem od Katjuse misljenje posto ona ima crnu. Kako se bilje drzi na toj podlozi. Da li se lako pocupa i daq li ti to stvara problemeč
Edited by paleoglodit on 05.11.2009 13:41

krcko
Od AquaClay-a koji sam sada stavio , verovatno nije laka . Početno ukorenjavanje iziskuje solidno usađivanje bilja , čak i deo stabla . Ako ima kozice , puiće , korije , iskopavaju iz ovakvih podloga . Sačekaćemo i post Katjuse . Pozdrav

katjusa
paleoglodit je napisao:
Primetio sam da je ova podloga suvise lagana pa bih hteo da cujem od Katjuse misljenje posto ona ima crnu. Kako se bilje drzi na toj podlozi. Da li se lako pocupa i daq li ti to stvara problemeč

Jedini problem, koji mi pravi ova podloga je ona praina, koja se digne prilikom cupanja bilja, inace bilje se drzi jos vise nego bi trebalo, u stvari, kad sam izvadila "tepih" marsilee, zajedno s njom je na korenima biljke izaslo i 1-2cm flourita Through wall (kao super atak Shock)
Pozdrav

paleoglodit
A je si li je ispirala pre stavljanjač Ja prvi put nisam mada pise u uputstvu da treba isprati, ali i pored ispiranja ostane ta prasina.Through wall

Razocaran sam tom podlogom. Mislio sam da necu imati alge sa njom.Bar ne u pocetku.Nervira me sto je tako lagana. To podizanje podloge je veliki problem.

Katjusa vidis li ti neke prednosti ove podlogeč Ako ima koje su osim izgledač
Edited by paleoglodit on 05.11.2009 22:55

kengur85
Pozdrav svima!

Evo ja vec godinu dana imam Flourite podlogu i iskustva sto se tice rast biljaka su odlicna! Kupio sam 3x kese Flourite Black i 3x Flourite Dark i 1x Tropica Substrat! E sad to sto mi biljke u akvarijumu rastu odlicno, ne mogu samo da kazem da je samo zbog Flourite, posto sam dodao hranljivu podlogu od Tropice ispod!!! Ali kada god sam cupao biljke iz podloge, na korenju je bio zalepljen flourite, mozda i to govori nesto!

zander
kengur85 wrote:
Evo ja vec godinu dana imam Flourite podlogu i iskustva sto se tice rast biljaka su odlicna!

Dobrodosao na forum.
Koje su biljke u pitanju?
Ako mozes bilo bi dobro da predstavis u drugoj temi svoj akvarijum

kengur85
Hvala vam! Pa od biljaka imam:

Ludvigiu Repens,
Aponogeton ulvaceus
Alternanthera reineckii
Cryptocoryne wendtii
Rotala Rotundifolia
Hydrocotyle dissecta
Hemianthus micranthemoides
Microsorum pteropus windelov
Pogostemon helferi
Ranunculus inundatus
Riccia fluitans
Sagittaria subulata
Myriophyllum scabratum
Lotus... Mozda sam i zaboravio neku Smile imam zaista dosta jos mi fali Rotala walichii i Pogostemon Erectus, zivim u malom gradu pa nisam u mogucnosti da nadjem navedene biljke! Skoro sam promenio plan u akvarijumu pa cu uskoro slike da postavim... Pozdrav!!!

bobi
Seachem Flourish Tabs 40 Count koristev pred nekolku godini koga gi vadev trevite bea ogromni a krenjata bea obvitkani okolu apceto a podlogava bi trebalo da e top

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,643 jedinstvenih poseta