14.06.2026 06:02
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve Å”to ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Å ta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: BILJKE I ALGE » Alge
 Print Thread
Zelene tačkaste,na anubijama
ZoSo
Deep blue je napisao da je uzrok nedostatak fosfata!Mene bi zanimalo sa kojim preparatima bi mogao da dodam dovoljno fosfata u aq.č

dexter
Mozes sa Easy Life Fosfo,ili da smuckas KH2PO4 iz domace radinosti.

www.aquaplants.org
photoivek
KH2PO4

imam ga ja, mogu ti izmeriti neku količinu pa smućkaj sebi rastvor...
skini chuck-ov kalkulator na ovom linku (skroz dole piše download) i vidi koliko ti treba i ja ti izmerim preciznom vagicom...

jedino ne znam da li je pametno dodavati samo fosfate...
trebalo bi nešto malo detaljnije o đubrenju da izbacimo na sajtu ali ne stižemo...

https://minepi.com/photoivek
ZoSo
Hvala dex,ovo je bilo expresno i konkretno Thumb up Beer

photoivek
dex me je prestigao dok sam tražio chuck-ovu stranu...

https://minepi.com/photoivek
ZoSo
Ne mogu da verujem,dok se zahvaljujem jednom članu stiže i drugi predlog!Alal vera,čujemo se Ivek,pošto će mi trebati i uputstvo za upotrebuThrough wallGrin Beer

ZoSo
Po aq. i scapingu sam daleko od članova ovog foruma,ali sam barem zapatio skoro sve vrste algi koje se mogu javiti na anubijama(pa bi molio ovom prilikom kolegu paleoglodita,da mi ne hvali više iste No no Through wall Grin)!Tačkaste deluju bezazleno naspram ove grozote,naravno ako neko misli da se mogu izboriti sa time neka slobodno napiše rešenje Sad
ZoSo attached the following image:
braon.jpg

dexter
Mozes prvo da nam napises nesto u kakvoj se sredini nalazi anubia.Rasveta,podloga,prihrana i ostalo da ne nabrajam,pa da onda krenemo sa svetima.

www.aquaplants.org
ZoSo
Da se ne ponavljam,nemam šta da dodam Sadhttp://www.mojbiljniakvarijum.org/forum/viewthread.php?forum_id=10&thread_id=73

dexter
Koliko mogu da primetim na anubiji se nalazi jos i braon alga koja je pokazatelj nedovoljnog osvetljenja.Po onome sto si naveo u postu mislim da bi trebao da krenes sa cescim promenama vode,jednom ili dvaput nedeljno.ujedno bi trebao da podignes rasvetu na bar 0.5w po litri.
E sada,posto si rekao da ti je podloga stara tri godine ja imam pitanje da li si nekada tu podlogu cistio(sondirao)č
Sta ti se nalazi od biljaka u Aqč
Kakvo ti je filtriranje,protok vode u istomč

I na kraju kakav Aq, planirasč
Edited by dexter on 29.03.2009 18:58

www.aquaplants.org
ZoSo
dexter1974 je napisao:
Koliko mogu da primetim na anubiji se nalazi jos i braon alga koja je pokazatelj nedovoljnog osvetljenja.Po onome sto si naveo u postu mislim da bi trebao da krenes sa cescim promenama vode,jednom ili dvaput nedeljno.ujedno bi trebao da podignes rasvetu na bar 0.5w po litri.
E sada,posto si rekao da ti je podloga stara tri godine ja imam pitanje da li si nekada tu podlogu cistio(sondirao)č
Sta ti se nalazi od biljaka u Aqč
Kakvo ti je filtriranje,protok vode u istomč

I na kraju kakav Aq, planirasč
Pošto jedna slika vredi više nego sto reči postavit ću jednu:
ZoSo attached the following image:
aq.jpg

Edited by ZoSo on 29.03.2009 21:04

dexter
Mislim da tebi negine rasturanje Aq. pa sve ispocetka.Prvo da nabavis neku prikladniju podlogu,jer ovaj soder to sigurno nije(bez ljutnje)Mislim da treba da poradis na svim aspektima od boljeg osvetljenja do bolje filtracije,jer tebi sve to fali.

www.aquaplants.org
ZoSo
http://www.mojbil...read_id=24 E sada dex kad si se upetljao u moju problematiku ne zavidim ti uopšte.U taj novi aq. sam planirao da presadim ove anubije,ali sada nisam siguran da li vredi ovako unakažene.Gore u linku ima opisano kako sam ja to zamišljao,pa me sada baš zanima i tvoje mišljenje,mada mi je deep blue dosta toga razjasnio.Pa sada me baš zanima šta bi dobijo da presadim ovakve biljke.Jedino još da napomenem da posle formiranja aq. ne planiram puštati ribice 2-3 meseca,dok se biljke dobro ne ukorene.Hvala na dosadašnjim odgovorima,i pozdrav Beer

dexter
Slican Aq. sam ja formirao na poslu samo sa malo jacim osvetljenjem.Podloga treset,preko toga lomljeni kamen u granulaciji 2-4mm.U Aq. crypte,microsorumi,anubije,i sve to za sada bez dodavanja CO2,i to lepo funkcionise vec tri meseca bez algi.Obavezna promena vode jedanput nedeljno po 1/3.

Mislim da sam ti sa ovim odgovorio,samo ja ne bi pustao u rad Aq. i to biljni bez CO2 a da u njemu nema riba.

Mozes slobodno da ubacis anubije u taj novi Aq. a da prethodno sto bolje operes listove.

www.aquaplants.org
deep blue
ZoSo je napisao:
http://www.mojbil...read_id=24 E sada dex kad si se upetljao u moju problematiku ne zavidim ti uopšte.U taj novi aq. sam planirao da presadim ove anubije,ali sada nisam siguran da li vredi ovako unakažene.Gore u linku ima opisano kako sam ja to zamišljao,pa me sada baš zanima i tvoje mišljenje,mada mi je deep blue dosta toga razjasnio.Pa sada me baš zanima šta bi dobijo da presadim ovakve biljke.Jedino još da napomenem da posle formiranja aq. ne planiram puštati ribice 2-3 meseca,dok se biljke dobro ne ukorene.Hvala na dosadašnjim odgovorima,i pozdrav Beer

Ove anubije se sredjuju za 3-5 dana od algi kad budes rasformiravao i pravio novi aq.

Belmondo
Meni se ta tackasta pojavljivala (jos uvek je imam) sa pojacanjem osvetljenja. Kad mu ga malo dam po jacini svetla ona se odusevi Thumb up i odmah se rasiri. S vremena na vreme uzmem cetku u ruke i udri Grin
U nekoj low light varijanti nikad nisam imao tackastu. Hemiju ne dodajem, vise volim prirodno bez silikona :p

http://www.akvarijum.org/forum/
ZoSo
@ deep blue je napisao: Ove anubije se sredjuju za 3-5 dana od algi kad budes rasformiravao i pravio novi aq.

E pa sada druže moj,ovo mi je jako aktuelno,pa bi molio da mi to malo detaljnije razjasniš.
Edited by ZoSo on 25.04.2009 10:14

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново раГи биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,272 jedinstvenih poseta