14.06.2026 08:24
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: AQUASCAPING » Aquascaping
 Print Thread
Nano aquascape by DrLessa
drlessa
Reih da napravim jedan akvarijumčić...i eto, napravih ga... Grin

Dimenzije: 28cm x 20cm x 15cm
Enterijer: mali panjić, crni pesak, komad lave (tak onako, da se nađe...)
Biljke: nana komada 2, kripta komada 2 (ne znam koja), moss komada 1 (ne znam koji)
Ribe: Danio margaritatus komada 19
Filtracija: neki filterčić koji gura 100L/H (jak je al nemam slabiji i da, ne moe da se smanji protok)
Grejač: nema
Termometar: lep Grin

i235.photobucket.com/albums/ee91/drlessa/nanobylessa.jpg

i235.photobucket.com/albums/ee91/drlessa/nanobylessa2.jpg

Nije neki scape al da je nano,nano je...nije 3x2x1 al je nano Cool ...a da ima potencijala, ima!!!

Panj extra lepo lee, zapravo akvarijum sam radio po tom panju i mislim da se ovde moe napraviti neto jako lepo...akvarijum nije reprezentativan imao sam uzasno mator i lo silikon al sam napravio ta sam napravio i to ti je... bilo je tu i dosta Beer pa je zapravo EXTRA ispao... Grin

Mislim da ću u narednim danima malo da se igram i da napravim pravu pogodnu podlogu za bilje, da stavim kriptokorinu parvu, koja je mala i imam je, lepa mi je, staviću jo umesto ove nane nanu petit i ako navatam jo neto maleno, staviću i to. Ako neko neto ima da predlozi ili da proda , neto maleno, dajte predlog...

Naravno, na jedan deo panja ću staviti mahovinu kako treba i napraviću jo par simpatičnih detalja.

Do tada, ja uivam u ovom mom malom nano-u, nadam se da je i vamam makar simpatičan ma koliko bio smean, ja sam iskreno srećan!!!!
Edited by drlessa on 22.05.2010 20:55

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
isnogood
Pesak ume da se gadno sabije vremenom i onemoguci razvijanje korenovog sistema. Obrati paznju na to.

drlessa
Ma,da,znam to...manjaće se to kao to sam več gore napisao Wink

biobiofizicar
Mozda bi panj podupreo kamenjem,.... a mozda i nebi..., a da ima potencijal to je sigurno... Prvo sto mi pada na pamet kada ga pogledam je da je to neki akvarijum od brat bratu 150 litara, Uzmi najsitnolisnijeg bilja i E tenelusa mahovinu vezi tu i tamo za panj (ne previse) i kada krene ostavi samo one grancice mahovine koje su se primile uz drvo i puzu uz njega (nemoj da pravis jastuke od mahovine). Drzi ga na low light zdravom rezimu i ovo moze da bude bomba upravo zbog svoje stvarne velicine - sa jedne strane - i utiska mnogolitrasa koji odaje -sa druge...
Bojim se da ovde nema dovoljno podloge za kriptu (rekao bih tek 0,5do1cm ) kao i za ostalo bilje za sadnju. Sa jedne strane to znaci da nema bojazni od betoniranja, a sa druge uslovljava te biljkama vezanim za kamen ili panj (doduse i kripta moze na lavu - em ostaje sitnija em se ucvrsti).
Koristi biljke kojima se nemoze odrediti stvarna velicina jer rastu od mikro do makro forme, kako bi odrzao ovu iluziju velicine...

Naknadni edit:
Ma moram jos malo o ovom akvarijumu - cik pogodite zasto Grin
Ovaj panj je u ovaj akvarijum legao kao budali samar. Znaci scapiraj ga sa bebama biljkama (recimo bebe mikrozoruma, bebe bolbitisa, bebe marsilee, mozda bebe hydrocoyile i bebe HMa za zadnji plan) i svime sto ima mini varijetet i obavezno ga drzi na zdravom leru sa svetlom i prihranom... Inace ove anubije nane izgledaju kao dzinovi u prednjem planu.... Trazi var. petite

Naknadni edit 2:
Ako ti ovo staklo i panj dosade daj mi malo da se poigram Grin
Edited by biobiofizicar on 23.05.2010 00:07

ZoSo
Eh eh Komija , ako nije puno ispod časti svrati do mene imam par mini pelcera anubije nane , i microsoruma da pokrije celu tu panjčugu Grin

drlessa
Čuj ispod časti, sa zadovoljstvom...

Evo mene u utorak popodne ili predveče, samo da vidimo kad ti pae...konačno da dođem... Wink

drlessa
to kae biobio, stvarno deluje kao da je velik akvarijum i zapravo treba raditi na tome da izgleda kao velik , manje bilje, pravilan raspored bilja...pokuaću da tako i odradim.

Veriu
Komsija dodji kod mene da ti dam bilje imam ga koliko hoces Smile

drlessa
Da ali samo ako ide uz Breninu pesmu:
"sitnije, cile sitnije..." Grin Grin Grin Grin Grin

Juice_93fu
Moze li sada neka slika kako akvarijum napreduje č Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,720 jedinstvenih poseta