14.06.2026 13:15
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
· juwel rio 240 [346]
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Drvo
biobiofizicar
Coa:
Akvarijumi su tu i tamo podnosljivi Grin
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
u potpisu: postolja od akvarijuma

Dozvolicu sebi da malim saljivim Off-om objasnim moje vidjenje komentara moga aquascaperskog gurua.

-Budisticka MunZe mudrost mu ne dozvoljava da preterano hvali svoje "uvek divlje i pomalo neuredno" sledbenike znajuci da se ovi mogu uobraziti. Otuda ona prva recenica upućena mom egu.

- Postavljenih 10 tackica u nizu u stvari znaci da su akvarijumi, po njemu, za cistu desetku i na taj nacin diskretno daje do znanja da sam, kao ucenik, dostigao deseti nivo aquascaperskog prosvetljenja...
... ili mozda da jos 10godina ima da vukljam kanistere sa vodom dok ne postanem Karate Kid aquascapinga...

- U potpisu se krije vrhunska percepcija aolinskog monaha. Svojim rengenskim vidom (ili sofisticiranim softverom za obradu fotki) mora da je uocio u onom mraku (na fotki) da mali akvarijum stoji na plasticnoj noi, da je daska ispod srednjeg akvarijuma nabubrila od par poplava, a da desni akvarijum stoji na postolju sa izuzetno bezveznim utim vratima.
Ovo je ukazivanje na ozbiljan i jedini nedostatak ove mracne disko-aqua kompozicije zbog koga se razmisljao da mi obrise par tackica iz svog predhodnog posta i da me vrati u neki nizi razred aquascaperske skole...

Eto tako ja tumačim mudrost izrečenu sa 2 prostoproirene rečenice, 10 tačkica i jednim smajlijem.... Saetim filozofskim postom dao mi je mogućnost da uz pomoć bujne mate nahranim svoju sujetu...
GrinBeer
Edited by biobiofizicar on 07.04.2010 09:47

biobiofizicar
Malo sam se igrao sa pozajmljenom optikom u makro modu. Jos uvek nisam zadovoljan, mislim da iz ovog aparata moze da se izvuce vise, ali evo par fotki stanovnika Drveta...
biobiofizicar attached the following image:
makromix1.jpg

biobiofizicar
Evo jos jedna fotka par dana posle onog higijenskog sisanja od pre 2 nedelje iz jednog malo kosijeg ugla
img_5296aa.jpg

biobiofizicar
I onda fascinantno ludilo ovog akvarijuma u low-tech varijanti da pola akvarijuma podivlja za 2 nedelje, a druga polovina to mirno isprati...
I evo posle kratkog vremena sledi mu novo "picanjenje", al, kao i prosli put da ovekovecimo ovu nesto drugaciju divljinu...
img_6177aa.jpg

Rasta
E bio jos jednom nemam reci Thumb up i kad podivlja izgleda dooobro...ceo akvarijum nekako opusta...svaka cast! nadam se da ces ga slati na neko takmicenje, bilo bi steta da ga ne vide i drugi Beer

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
krcko
Komija, da počne da koristi neto protiv tog korova, inače ima da se "nasisas"... Ovo, donekle vai i za mene. A, pokazuje se i ovde, kada se akvarijum stabilizuje i ustali, prestanu problemi početnih faza, a ostaje redovno odravanje. Super ovo divljaThumb up. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
Aquamaniac
Druga slika na ovoj stranici izgleda neverovatno dobro(voleo bih da vidim takvu frontalnu sliku,ako je ima Wink) Applause. Sto kaze Rasta,opusta. Deo prirode spakovan u staklo. Svaka cast Thumb up!

kojot
Mislim da se drvo izgubilo malo u ovoj divljini, pa je trenutno divlje i malo vise neurednoGrin
Iskreno trebao bi malo da raskrcis oko drveta jer je slozeno super!!!

biobiofizicar
@Rasta Definitivno opusta. Jedini je problem sto stoji u devojackoj sobi, pa cesto dobijem "korpu" kada "blejim" ispred akvarijuma. Citiram cerku: "Ej, nemogu sada da pricam telefonom, tata mi bleji u sobi..."Grin

@ Krcko stabilisao se bas onako kako mi volimo: pomalo chladophore po panju, Wink malo se uvukla i u mahovinu i stvara lake probleme. Veci problem su naslage kreca po microzorumu, bolbitisu i ponekom listu anubija pa ne izgledaju kao da su u top formi... Ukorenjeno korovlje "kida" kako raste iz treseta. Ulenjio sam se i sa zamenama vode (sada na 10-15dana) i dodavanjem makro i mikro...

@Aquamaniac ima iz te serije jedno desetina fotki iz raznih uglova, pa i frontalnih. Utrefilo se to dobro osvetljenje, podesavanja na aparatu i talasici na povrsini vode. Cuvam ih u steku ako resim da saljem na neko takmicenje (a znas kakvi su ovi po takmicenjima po pitanju objavljivanja) i ako akvarijum u nekoj kasnijoj fazi nebude izgledao bolje ludje i u boljoj kondiciji... Za sada me malo nervira sto prednji plan gnjavi sa rastom u odnosu na ostatak akvarijuma, ali sta je tuje - nemoze sve u low-tech varijanti, ma da za divno cudo solidno perla bez CO2.
Probacu da proberem jos neku "losiju" Wink od fotki iz te serije, pa da okacim na sajt....

@Kojote velika seca sledi ovih dana Cool

biobiofizicar
evo jedna iz one desetine fotki iz drugog ugla tek da steknete utisak kakvo je stanje uz levu stranicu akvarijuma
img_5278a.jpg

biobiofizicar
i jedna nesto frontalnija iz donjeg rakusa tek da ne izgubim one prelepe odraze i talasice na povrsini vode
img_5273a.jpg

Thalassoma
Batice! Svaka cast! Mnogo mi se dopada cela postavka a posebno taj efekat dubine koji si napravio.
A i fotke su ti standardno odlicne.

www.njivice.co.rs
daweed
Bio drue ova cetvrta odozdo je vrh slika. Kako ovo dobro izgleda pa to je čudo.ApplauseApplauseApplause

http://daweedaqua.tk
paleoglodit
Fenomenalno.... i aq. i fotkeShock
ApplauseApplauseApplause

A ja sam nesto pogubljen u zadnje vreme pa vidim tema "Drvo"....
Uh - reko - mrzi me sad da citam o "drvuljagi".... kad ono............. Shock
Edited by paleoglodit on 19.04.2010 20:39

biobiofizicar
dacu ja tebi "Drvuljagu"....Grin

paleoglodit
E stvarno ovo je real nature. Nema ni trunke izvestacenosti i znam da si tako nesto bas i hteo.
Znao sam ja da ce to dobro biti. Evo sad se debelo potvrdilo. Bravo BioBioApplause A kad budes to slao na takmicenje daj srpsko ime "Drvuljaga" pa neka se pushe

biobiofizicar
A moze i ime "Dr Vo" ili u prevodu "doktor volina", a zvuci i po malo azijatski, a asocira i na vola koji je sklepao postavku....Grin

strujas
daweed je napisao:
Bio drue ova cetvrta odozdo je vrh slika. Kako ovo dobro izgleda pa to je čudo.ApplauseApplauseApplause

Ma jok. Nista dok se ne vidi uzivo, ne bih da potcenjujem Biovo fotografsko umece, ali mora da se vidi uzivo. Ponesi ga u NS da vide ljudi Grin

Pejc
STvarno svaka čast gosn. Bio Applause

Kum 1229
Odlicno Bio Applause,to sto si zacrtao to si i uradio,nemam primedbi Thumb up

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,471,173 jedinstvenih poseta