14.06.2026 04:53
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
Out of range value for column 'thread_views' at row 1
 Print Thread
Duet
Aquamaniac
Meni se bas svidja nacin na koji je odradjen hard Applause. Samim tim,vise od polovine posla je zavrseno.
Smatram da,a to je ujedno i moj predlog,ovaj hardscape ne bi trebalo "unistiti" sa velikom biljnom masom. Nature stil sa Microsorumima,Bolbitisom,nanama,mahovinama,Eleocharisom i u pozadini,duzinom,Vallisneriom nanom bi bio pun pogodak Thumb up.

krcko
Pa, misli, da stalno ponavlja biljnu listu iz Drvo-akvarijumač Bole je porastao, kao batovan za ovo vreme, očekujem tu nekoliko zahtevnijih vrsta. Pozdrav
Edited by krcko on 13.01.2011 13:43

http://www.adsrs.org/
alekpanker
Biobio najbolje ti kolegama(osim ako nisu neke lepe koleginice) nađi neki novi radni prostor a ti lepi napravi sebi najlepe radno mesto Thumb up.

Pejc
isnogood je napisao:
Biobio, sa biljkama samo polako i promiljeno. Skulpturu si izvajao, sad udari fini kako treba.
Applause

Odličan hard, samo posluajte savet Isno-a Thumb up

biobiofizicar
Moze se reci da ovaj du"j"et Tasa i Sava konacno zapocinju svoj akvarijumsi zivot. Sava vec neko vreme ima stanovnike, a sinoc je i Tasa konacno napunjen biljkama. Punjeno je onim sto mi je bilo pri ruci. Naravno da ce biti jos dosta promena, ali ajde neka se konacno zazeleni... Sad im ostaje da jedno 6meseci do godinu dana sazrevaju... Grin
biobiofizicar attached the following image:
img_1702aa.jpg

biobiofizicar
Malo sa strane...
img_1713aa.jpg

biobiofizicar
i sa druge... Wink
img_1717a1.jpg

Edited by biobiofizicar on 01.02.2011 22:12

marko_pa
Applause
Svaka cast!

strujas
Ekstra

paleoglodit
Sta je sa onim nevaspitanim ribamačGrin Je sil sklonio skroz onu pregraduč
Sada mi bolje izgleda nekakoThumb up
Edited by paleoglodit on 02.02.2011 07:32

Jovan
Jako lepo!! Cool Hard u levom je pun pogodak! Thumb up

Dejan Stefanovic
i desni mi se svidja pogotovo leva strana desnog. ne znam kakav je plan sa kamenjem koje pritiska panj na desnoj strani desnogč

biobiofizicar
Obe desne gomile kamenja imaju za cilj i maskiranje ugradjenog filtera koji se nalazi iza.
Sa desnim kamenjem u desnom se moram jos poigrati i imitirace obalu koja se naglo spusta ka recnom dnu, ali svakako ostaje. Doci ce tu jos poneka biljka da ih delimicno zakloni, verovatno i jos poneki kamen da upotpuni onaj efekat obale koji sam pomenuo.
Bice u ova dva desna coska dosta igranja i mozganja jer sa jedne strane treba zakloniti boxove, ali sa druge strane tako da se ne zaustavi protok zatvaranjem ulaza i izlaza u filtere...

@Paleo mreza sklonjena kao i ribe koje pasu travu Wink
Edited by biobiofizicar on 02.02.2011 08:06

krcko
Impozantno izgleda, i pored ove gomile korenja i kamenčina stavljene unutra. Pozdrav

Dejan Stefanovic
slazem se da treba da ostane, ali jedan kamen mi bode oci to je ovaj okrugli narandzasti koji kao da pritiska jos nedovoljno natopljeni panj sa desne strane desnog akvarijuma. ne znam koliko bi filter dosao do izrazaja ako bi taj kamen bio sklonjen i da li bi neko bilje moglo da zakloni filter umesto tog kamenač

Kum 1229
Naravno biobio je nastavio sa svojim stilom Thumb up . Nemam nekih predloga,jer ne sumnjam da ces sve odraditi kako treba Beer Applause

biobiofizicar
@ Dejane trenutno bodu oci, ali malo domace mahovine po njemu, a koju nece da jedu ribe i jedan red biljaka ispred njega i videce se u tragovima. To je bar ideja. Videcemo, videcemo....
Inace u te desne coskove moraju velike kamencuge jer je tesko zidati na suvo vertikalno u vis manjim kamenjem. A ovaj zuti je oblikom (pljosnat, a veliki) idealno i stabilno cucnuo u racvu panja, a nije oduzeo puno prostora. U tim skucenim desnim coskovima scaperski moram da napravim kompromis sa mojom zeljom da uzmem fabricke akvarijume sa ugradjenim filterom. Na ove coskove sam izgubio najvise vremena tumbajuci, zidajuci, slazuci i preslagujuci. Cak sam isao i dodatne potrage za kamenom koji bi u njih ugradio. Ako smislim neko bolje resenje lako cemo pretumbati. Za sada sa ovim raspolozivim materijalom to bi bilo za mene neko prihvatljivo resenje...

Kume hvala Beer, a i svima ostalima na komentarima. Ako sve bude kako treba planirajte da se nalivamo BeerBeer Beer pored ovog vodenog zida kada malo izadje iz pelena...Grin
Edited by biobiofizicar on 02.02.2011 12:09

krcko
Dejan Stefanovic je napisao:
slazem se da treba da ostane, ali jedan kamen mi bode oci to je ovaj okrugli narandzasti koji kao da pritiska jos nedovoljno natopljeni panj sa desne strane desnog akvarijuma. ne znam koliko bi filter dosao do izrazaja ako bi taj kamen bio sklonjen i da li bi neko bilje moglo da zakloni filter umesto tog kamenač

Ne znam da li ste nekada imali prilike da vidite uivo, ili koristite ovakav filter.
Boxfilteri imaju otvore za usis prljave vode u donjem i gornjem delu, ovaj gornji radi kao skimer.
Bilo čime da zaklonite, blokirate te otvore, smanjujete znatno njihovu efikasnost. Zasaditi biljke blizu otvora, otvara mogućnost da struja uvlačenja u filter zalepi listove za ove otvore i delimično ili potpuno ih zatvori, to nikako nije poeljno. Pozdrav

biobiofizicar
Tako je Krcko. Na bocnoj strani filtera otvori su u donjem delu. Ovakvim polozajem kamena ostavio sam prolaz za protok vode, a stabljikaste biljke ce vireti iza kamena ogoljene u donjim delovima da ne blokiraju prolaz vode. Skimerski ulaz je sa čela i vec se demersum previse nagurao kod njega u biotopu. Mora da se redovno sklanja. Bocno sam posadio iza kamena egeriju koja se grana tek u visini gornjih ivica onog zutog i belog kamena.

U Tasi sam slicno zidao do skimera. Najvisi kamen s čela je pljosnati komad lave obrastao mahovinom (ranije pripremljen). Bočno sam isto ostavio prolaz u koji sam sadio Pogostemone stellatus i octopus, ali cim su porasli i čim ih je dohvatio izduv iz filtera počupao ih je od ale...
Biće ovde zezanja, ali pos'o je takav... Grin

Thalassoma
Mene sve ovo nije iznenadilo. Jednostavno, znao sam da ce herr Bole da napravi pravi vodeni spektakl u njegovim sluzbenim prostorijama i to je i uradio.
SVAKA CAST BIO!

www.njivice.co.rs
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,469,896 jedinstvenih poseta