14.06.2026 07:08
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: STANOVNICI BILJNIH AKVARIJUMA » Beskičmenjaci
 Print Thread
Clea Helena
el_stupido
hehehe, profa biobio zna znanje, javio mi se jedan covek samo, jel moguce da nema niko puzevač
Edited by el_stupido on 04.06.2010 16:48

marko_pa
el_stupido je napisao:
hehehe, profa biobio zna znanje, javio mi se jedan covek samo, jel moguce da nema niko puzevač

Ako ti nije daleko ti dodji kod mene i ponesi neku kanticu pa na pecanje.
Mada mozes i do neke bare pa pokupis one vece primerke i drzis ih
malo u drugoj posudi da se izciste od parazita i eto klope.
U jednom kanalu sam nalazio barske braon puzeve i do 4-5 cm!

DM
krcko je napisao:
Interesantan vapaj, do sada su problemi bili istrebljenje pueva, a sada se pojavljuje nedostatak. Vri redukciju Helena, potrebno je samo imati par za koje si siguran da to jesu, zbog razmnoavanja. Maksimalni početak je 5 komada, dok ne odvoji taj par. Počelo se sa preterivanjem u ovom puoljubstvu, ili bolje reći Modi Lecture. Pozdrav

A kako videti koji su puzevi parč Kod mene se neki stalno spajaju i tako puno vremena ostaju zajedno zalepljeni, da li to ista znacič Sa koliko postaju polno zrelič

el_stupido
ja ih sve drzim zajedno u akvarijumu samo za njih namestenom, ne znaju se polovi, sem da lovis zenku kako postavlja jaja

DM
el_stupido je napisao:
ja ih sve drzim zajedno u akvarijumu samo za njih namestenom, ne znaju se polovi, sem da lovis zenku kako postavlja jaja

U kolikom ih akvarijumu drzisč Sta je njima potrebnoč Pretpostavljam nista posebno, ipak su to puzevi...Cool

daweed
Vranjanci ajd javite se da uzmem jo par komada, da mi puić ne bleji sam.....

http://daweedaqua.tk
el_stupido
DM je napisao:
el_stupido je napisao:

U kolikom ih akvarijumu drzisč Sta je njima potrebnoč Pretpostavljam nista posebno, ipak su to puzevi...Cool

25 litara, grejac, filter, sitni kvarcni sljunak 1mm granulacije jer vole da se ukopavaju i par oblih kamenja jer na njih polazu jaja i to je to, kad nemam puzeva da ih hranim dajem im spirulinu i jedu je kao ludi

DM
Znaci jaja polazu po kamenju...
Pa dobro... Nego, na kolikoj se temperaturi drzeč I koliko cesto menjas voduč

krcko
DM, počni da čita ovu Temu od prve strane, da ne ponavljamo ono to je već napisano. Pozdrav

http://www.adsrs.org/
DM
Da, da, ok!
Nego, i dalje imam pitanja.Wink
Jeste li uspeli pa sacuvate mlade. Cini mi se da su kod mene polozili jaja. Da ih prebacim u manji akv. i pratim sta ce biti... Sta treba raditi po polaganju jajač Cool

(izvinjavam se ako postavljam previse pitanja Through wall )

krcko
Da, sačuvao sam izvestan broj mladih. A ta Ti da radi, da čeka i ponovo pročita link koji je dao Fax. Pozdrav

kaspER-Vranje
drlessa je napisao:
kaspER-Vranje je napisao:
Sta im bude, bude... Nemam ih gde odvojit...

Pazi drue, to je jako glupo to kae i nanačin kkoji kae, moram biti "bezobrazan" i dati ti mali "ukor", maximalno dobronamerni, jer ako već ima helene koje em su vredne, em su lepe, em se teko dobijaju malci, em su poeljne u 99% akvarijuma, onda bi trebao da im nađe neko malo mesto makar akvarijumčić 25x15 povrsine dna, sa malim filterom, vazduhom... Lecture Lecture Lecture Lecture

Wink

Druze kapiram sve ali tad nisam bio u mogucnostima, helenice su prezivele i sa botijama ali sam ih sad smestio u aq od 30L sa kozicama... Tako da sam to obezbedio Thumb up

drlessa
E svaka ti čast! Drago mi je da si to uradio, svaka čast!!! Applause Applause Applause Applause Applause

www.xtremeaquaristika.blogspot.com
krcko
Kada poloe jaja, izvadi kozice, ili premesti jaja u neki zasebni akvarijum. Pre toga u njega stavi nekoliko pueva, Malaysia Trumpet Snail, Physa Snail, da poloe jaja za ishranu mladih Helena. Nikako ne stavljaj Ramshorn snails, oni hoće isto da pojedu jaja Helena, kao to to rade ribe i kozice. Pozdrav

kaspER-Vranje
krcko je napisao:
Kada poloe jaja, izvadi kozice, ili premesti jaja u neki zasebni akvarijum. Pre toga u njega stavi nekoliko pueva, Malaysia Trumpet Snail, Physa Snail, da poloe jaja za ishranu mladih Helena. Nikako ne stavljaj Ramshorn snails, oni hoće isto da pojedu jaja Helena, kao to to rade ribe i kozice. Pozdrav

Hvala dobro doslo mi je to upustvo. Thumb up

el_stupido
evo kako to rade moji puzevi Grin

http://www.youtub..._A_ZAq6lPg
Edited by el_stupido on 07.06.2010 16:25

Anboy
Brutalno, otimaju se ko kerovi oko koske. da ne poverujes.

Thalassoma
Bas tako! Kao sakali kada osete krv. Imam od skoro tri komada ali jos ih nisam video u akciji ali vidim da se ostali puzevi povlace prema povrsini.

www.njivice.co.rs
VladicaVR
kod mene se helene izvode u biljnom aq sa diskusima bez posebnih uslova od dva para ima ih vec tridesetah, svedoci pesa i bubi VR

marko_pa
Cuvaj helene pa ih salji ovamo da se menjamo za novce, robu, razno...

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,504 jedinstvenih poseta