14.06.2026 06:06
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
160 litra, prvi put (isnogood)
isnogood
Ideju je dao Kojot i valjalo bi mu i dalje da crta. Mozda mu crtez nije jaca strana, ali je lepo rasporedio biljke.

Igrica... pa meni su ovi moji aq zamenili igrice. Sad mogu da smaram klinca u fazonu: kad si video zadnji put mene da sedim ceo dan i igram igrice, radi nesto pametno, vezbaj mozak Cool

Evo kamena u krupnom kadru. Vidi se struktura i gde je pukao prilikom hiltovanja.
isnogood attached the following image:
dsc06600lr.jpg

isnogood
Ops, otvorila se nova strana Cool

Samo za Zandera, black edition.
Malo sam se potrudio oko svetla (nije MH).
dsc06585lr.jpg

Kum 1229
Po meni je kamenje savrseno rasporedjeno iako se ne razumem u ovaj deo scapea. Nista ne strci sve ima fine prelaze. Sada ti dolazi najtezi zadatak a to su bilke,raspored,odrzavanje itd.Glavuu akvarijum i samo napred Thumb up

isnogood
Sada ti dolazi najtezi zadatak a to su bilke,raspored,odrzavanje itd.

Slazem se apsolutno. Sad je to ultra izazov.

dushan92
Kum 1229 je napisao:
Po meni je kamenje savrseno rasporedjeno iako se ne razumem u ovaj deo scapea. Nista ne strci sve ima fine prelaze. Sada ti dolazi najtezi zadatak a to su bilke,raspored,odrzavanje itd.Glavuu akvarijum i samo napred Thumb up

Bas kako kaze Kum,sve perfektno odradjeno,sto se tice scape-a.A sada ti ostaju slatke muke oko biljaka...Bravo IsnogoodThumb up

zander
Neka neko nađe zamerku u postavci ovih 9 kamenja... Ja ne vidim ni milimetar zamerke.
Ja kad bi ovako sloio akvarijum, kad bi znao Smile ubacio bi tu samo HC i Eleocharis neki accicularis na primer u zadnjem planu. Microsorum po meni ne dolazi u obzir, ali kakav je ovaj Isnogood ko zna ta će dalje biti Wink

kojot
Evo ja deda,ovaj ja!!!Grin
Mislim da bi se sklanjanjem onog desno kamena pozadi dobilo mesta za neki lep zbunic,a hard ne bi izgubio na lepoti!!!
kojot attached the following image:
dada.jpg

fax
Mene je ova postavka kamenja odusevilaThumb up i mislim da bi bilo steta da se ovak prelep skejp upropasti sa naguravanem hm-a, mikrozoruma, rotale itd, izgubice se kamenje u svemu tome-onda bolje sve povaditi i grunuti holandiju....

ja bi samo mesto ovog kamena sto ga kojot obrisao ubacio samo neki vislji kamen, a i spred njega dodao bluxy, kamen-cisto da se vidi, inace ce ovaj nizi progutati, ceo zadnji levi kraj bi isao eloharis, sredina hc, i mozda negde malo ricardije i to je to...po meni...al tvoj je isno-samo napred, samo kazem steta da sa tim nekim vrstama bilja izgubis ovaj skejpThumb up

Thalassoma
Znajuci kakav je Isnogood, sta god mi pricali, on ce to da odradi majstorski i sigurno nece da "ugrozi" hard nagomilavanjem biljaka. A da je hard OPASNO dobar, to smo vec apsolvirali, zar neč Moglo bi se reci da imam tu srecu da cu uskoro to moci da vidim, jer smo (skoro pa) komsije.

www.njivice.co.rs
tripko
Odlicno izgleda, bas fina postavka i odnos kamenja.
Podloga je kvarc iz vince prepostavljam. A mene zanimaju ovi
sitni kamencici, gde njih nadječ

Thalassoma
tripko je napisao:
Odlicno izgleda, bas fina postavka i odnos kamenja.
Podloga je kvarc iz vince prepostavljam. A mene zanimaju ovi
sitni kamencici, gde njih nadječ

Da. Kvarc jeste "vinčanski" a to se tiče kamenčića, mislim da znam odakle mu Grin

www.njivice.co.rs
tripko
Daj te informacije. mene ceka rasturanje burazerovog akvarijuma kad otopli, a izleda je nasao i co2 bocu.

isnogood
Sa jedne plaze. Jos je nisam video ali sam siguran da je cakana. Cool

isnogood
MH proba.
dsc06681lr.jpg

Kum 1229
Dosta mracno izgleda sa MH,da nisi ti nesto malo vice cackao fotku sa programom nego sto trebač Zasto ti grejac uvek nakrivo stoji Grin,to je ocigledno bas u svakom tvom akvarijumu. Inace je sve super,vidim da si se odlucio za rotalu u zadnjem planu ako je to rotala,i mislim da je to pun pogodak Thumb up !

isnogood
Svetla je dovoljno. Vise od ovih 70W nije potrebno.

Cilj je bio da sljunak pri sredini prednjeg plana ne "izgori". Tako slikano kontrast izmedju osvetljenih i neosvetljenih povrsina se pokazuje u tamnim tonovima, a glavni uzrok je tackasti izvot svetla.

Za razliku od neonki koje se uglavnom pozicinoiraju po celom poklopcu haube, pa samim tim osvetljavaju objekte u aq, manje ili vise, sa svih strana MH przi iz jedne, centralne, tacke tako da objekti koji nisu okrenuti izvoru svetlosti ostaju tamni. U fotografiji je to jos naglasenije nego uzivo kad se gleda.

Kapiram da, izmedju ostalog, i iz tog razloga guraju u haube i po dve neonske cevi ispred i iza MH. Ali ja necu imati haubu, vec samo jedan reflektorski visuljak tako da za ozbiljno fotografisanje moracu da dodatno osvetlim akvarijum.

isnogood
Postavio sam privremeni nosac reflektora.

U reflektoru je MH Philips MasterColour CDM-T 70w/830.

Gorionik MH sijalice je na tacno 31cm od povrsine vode i verovatno cu ga u finalu spustiti nize.

Desno je aq od 33l koji je 90cm blizi objektivu.

Poredjenja radi 33l osvetljava 41W i to Osram Dulux Superstar 21W i Philips Tornado 20W.
dsc06794lr.jpg

Santorini
Osvezi!!!

isnogood
E Santorini, osvezio bi ja, ali.... Nalazim se na pocetku, pa jos 2 koraka nazad.

daweed
E bre Isno nije valjda da toliko zezaju biljkiceSadSadSadSad

http://daweedaqua.tk
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,300 jedinstvenih poseta