14.06.2026 07:08
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Ostale akvarističke teme
 Print Thread
Upomoc-crvi
sejn
I ja sam malopre zvizno PanakurThumb up

Panco
Panacur odradio posao 100%. Hvala drustvo na informacijama Thumb upThumb upThumb up

sejn
I kod mene nema ni traga od PlanarijeThumb upThumb upThumb up

Ciciban
ApplauseThumb up Smrt pljosnatim crvima!

sejn
Thumb up

Panco
Panco je napisao:
Panacur odradio posao 100%. Hvala drustvo na informacijama Thumb upThumb upThumb up

odradio 90%Lecture

paleoglodit
Znaci potvrdjuje se moja sumnja. Prodiranje u podlogu je problem..Wink

Dusan79
Pa za 100% mora komplet dezinfekcija! A ni ovih 90% nije lose! Sad poubijaj 90% od ostatka! Grin
Ne daj se, kidanje do koske! Ja da ti pravo kazem ni jednog nisam video od onomad. Sada i ruke prvo izbanjam u rastvoru KMnO4 pre nego sto petljam bilo sta!
Napravi nedelju dana pauze u tretmanu, ovo cisto zbog hemije, mislim da bi bilo dobro! Drzi se!

paleoglodit
Ili ponoviti postupak ili uzmite spric i iglu pa uspricajte u podlogu. Ja bih to probaoFrown

sejn
Kod mene je ljudi za sad 100%Thumb up
Mada moze da se rastvor ubrizga i u podlogu,svugde po malo.

Panco
Ma ostali su zivi u filteru.Ni jedan od ovih lekova nisu bas 100% rastvorljivi u vodi i mislim da je tu problem.Ali i ovo je dobar učinak.

kojot
Jel ima neko Panacurač

kisleon
Imam i ja ove planarije to mi puze po staklu, od 3 akvariuma samo jedan ima. Voleo bi da ih se reim ali zajedno sa puevima. Jel ima neki zajednički recept za njihč Jel pancur i pueve tamanič
kisleon attached the following image:
05-02-10_2240.jpg

Edited by kisleon on 04.04.2010 12:25

Miti
ovo nije planarija, zaboravio sam kako se zove sacu da probam da nadjem lici na malu prilepak skoljkicu!

Miti
evo pronasao Freshwater Limpet - Acroloxus lacustrisn
dobro znani link:
http://www.planet...arium.html

Thalassoma
kisleon je napisao:
Imam i ja ove planarije to mi puze po staklu, od 3 akvariuma samo jedan ima. Voleo bi da ih se reim ali zajedno sa puevima. Jel ima neki zajednički recept za njihč Jel pancur i pueve tamanič

Ja bih rekao da je to upravo mali puz. Probaj da ga zgnjecis o staklo noktom. Ako krcne, onda je to verovatno PUZ. A ako nisi siguran, uradi DNK test Shock

www.njivice.co.rs
Miti
Thalassoma je napisao:
kisleon je napisao:

Ja bih rekao da je to upravo mali puz. Probaj da ga zgnjecis o staklo noktom. Ako krcne, onda je to verovatno PUZ. A ako nisi siguran, uradi DNK test Shock

A ja ti napisa sta je to,"Freshwater Limpet - Acroloxus lacustrisn " imao sam ih davno kako su se pojavili nemam pojma, isto tako su i nestali. Isto ce krcnuti kada ih pritisnes jer imaju oklop , kao sto sam i mislio u srodstvu su sa "prelepkom" LINK

nasdvoje
Guglao sam i pronasao na netu da ih Hong Kong Pleco tamani trajno, takodje i puz amazonac u aq ih nevidim nigde doduse imam 2 amazonca po 6cm i dva po 3, sada je peti stigao u filter zajedno sa ribom "borneo sucker" pitanje je sledece jeli hong kong pleco i borneo sucker istoč posto su na slikama sa googla iste ribice po izgleduč Dodao sam i bactopur u vodu jer je gupikama uvucen stomak, a primetio sam da se i neke ksife zalecu u podlogu kao da se cesu. Naime vda je jako zelena, koliko ce to da traje zna li nekoč umalo da zaboravim danas popodne sam primetio da u filteru sa ciste strane sve vri od planarije doduse jos je sitna.
Edited by nasdvoje on 09.10.2010 19:52

www.arandjelovcani.com
Dusan79
Sto se tice ovih "puzica"-prilepaka, oni su potpuno bezopasni. Da stvar bude jos gora i planaria je potpuno bezopasna, ali mnogo gadna. One se najpre i zapate u filteru, a kad dostignu kriticnu brojku, eto ih za cas posla u podlozi. Kada ugasis svetlo u aq, sacekaj pola sata, sat i videces kako ce da izmile, tek tad imas uvid u njihovo brojno stanje, a garantujem da na svaku koju vidis ide barem jos jedna.
Kao sto vidis, vecina kolega je ovaj problem resavala medikamentima, pa mozda i jeste to najbolje resenje. Jos jedna stvar koja moze da obuzda broj ovih crva jeste da redukujete kolicinu hrane, a ako bi ribe hranili iskljucivo zivom hranom mislim da bi postepeno problem planarije bio resen, jer bi prakticno ostale bez hrane. Lisnata je tu najgora jer uvek neka kolicina zapadne u podlogu i tu stupaju na scenu planarie.
Jedino sto nikako ne bi smeli da radite jeste da ih fizicki presecate, jer automatski dobijate 2 od jedne. Shock

BeerBeerBeer

Dusan79
nasdvoje je napisao:
Naime vda je jako zelena, koliko ce to da traje zna li nekoč

Sto se tice zelene vode, evo teksta o tome. Beer

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,504 jedinstvenih poseta