14.06.2026 07:09
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Kum's Island 2...
Kum 1229
Evo jedne frontalne slike
Kum 1229 attached the following image:
1_152.jpg

Dusan79
Druze, iskreno, malo mi prazno deluje aq. Drugo ide iz low light na desnoj strani u high light na levoj strani, nekako mi je ne definisan. Da me ne shvatis pogresno ovo ti sve pricam iskreno ,onako kako ja to vidim.
Rotala je WOW!!! Stvarno ovaj zbun fantasticno izgleda. Thumb up

Kum 1229
Ima jos ovde dosta vremena da prodje da bi bilo popunjeno. Tacna konstatacija je da je desna strana low ligt upravo iz razloga sto je to za kripte savrseno osvetljenje dok je leva high light opet iz razloga sto je rotali to potrebno dok dobar deo tog jaceg osveljenja ide i na sredinu terena,sama sredina je stalno u nekim promenama i imam neku viziju koja bi trebala da dodje do izrazaja tek za jedno 2mes. Prednji plan se muci ali strpljenja imam tako da ocekujem i taj deo pokriven marsileom za jedno odredjeno vreme. Ova postavka je inace dosla samo iz moje glave tako da je mozda ljudima cudno sto ne lici ni na jedan drugi,ali to je moj cilj... Thumb up

Dusan79
Druze evo nekih predloga pa se baci malo u razmisljanje, mislim da bi bilo dobro. Ljubicasti: izbaci i ubaci zbun HM-a Crvene: Ili izbaci ili ih grupisi, ovo mesto je predlog naravno. Grane: iscrtao sam konture
Beer

EDIT: Zaboravih da kazem ovaj prelaz iz low u high light mi se dopada, stvarno je originalan, samo je malo ne definisan! Thumb up
Dusan79 attached the following image:
kum1229.jpg

Edited by Dusan79 on 23.12.2009 21:56

Kum 1229
Evo malo slicica,jedino novo je da je ubacen Microsorum. Mahovina je krenula tako da ce polako al sigurno da odradi divlji stil. A sto se tice prednjeg plana mislim da ce morati da uleti Eleocharis acicularis,samo sto ga moram nabaviti u malo vecoj kolicini,a marsilea se muci.
1_157.jpg

Kum 1229
...
2_112.jpg

Kum 1229
...
3_77.jpg

Kum 1229
...
4_48.jpg

Kum 1229
...
5_28.jpg

Kum 1229
...
6_24.jpg

daweed
Boze kako ova rotala ovako izgledaApplauseApplauseApplause... Mislim da si kamen sa mikrozorumom trebao okrenuti naopako, pa mikrosorum stavio u ono udubljenje u kamenu.
Mahovina odlicno raste a i kripte prosto covek da ne poveruje, jel ti to njih rasadjujes i dodajesč
one grane mi i dalje bodu oci...No no

http://daweedaqua.tk
Kum 1229
Hvala daweed,dobro si primetio za mikrozorum, okrenucu ga prema unutrasnjoj strani,vidim ja da mi nekako strci Thumb up. Kripte jednostavno divljaju totalno ih obozavam,nista ne radim sa njima jednostavno se same sire i namestaju. Ni nesmem da ih diram jer su pustile korenje verovatno vec po celom akvarijumu. A ovo nisu grane nego jedna grana koja je takvog oblika,uskoro se nece ni videti niti ce biti takvog oblika posto ce mahovina napraviti zavesu,bar je meni to u glavi Smile.

grujanic87
Kume ekstra napredujes Applause Mahovina mu bas daje smek divljine Thumb up
Ja bi napred (u sredini) probao sa glosom ili HC-om a eleokaris bi stavio po levoj i desnoj strani Wink A taj microsorum nikako u zadnji levi ugao No no sigurno da je mnogo bolje da ga ubacis u zadnji desni cosak iza kripti.Tamo ce se najpre uklopiti :p Da ti microsorum bude zadnji plan a kripte srednji plan Beer Beer Beer

Kum 1229
Hvala grujo Thumb up. Sto se tice prednjeg plana glosu ili HC moram izbaciti iz opcije posto mislim da nemam uslove za njih,eto lose sam prosao i sa marsileom iako se prica da nije zahtevna biljka i da moze svugde da se prilagodi ali joj treba vremena. Iz ove konstatacije sa marsilem potpisujem da je svaka biljka zahtevna na svoj nacin. Microsorum ostaje tamo gde i jeste samo sto sam ga zarotirao da bude vise prema zadnjem staklu,nema sanse da ode tamo gde su kripte posto nema mesta jer su kripte popunile ceo taj cosak,a da ih vadim napolje da napravim mesto za microsorum mislim da nesmem ni da pomislim na to Grin.

Dragan Kinez
Kum 1229 vadi vadi Cryptocoryne obećao si Grin

"Dve stvari na svetu su beskrajne. Ljudska glupost
Dusan79
Pa brez kripti ima da bude k'o go i bos! Grin

P.S. mislim na aq!!BeerBeerBeer

Kum 1229
Bice bice, samo ce to morati pazljivo i u pravo vreme,treba uskoro da joj secem stare listove i onda cu pokupiti mlade biljke koje su tek u razvoju,jer ako pokusam sa nekom vecom ode zemlja gore i onda cu se sresti sa necim sto neznam kako izgleda u mom akvarijumu vec par godina Grin.

Kum 1229
Evo pre par dana sam posadio Eleocharis acicularis zahvaljujuci zanderu Thumb up,povadio marsileu i sada cemo cekati dalji razvitak. Plan mi je da ceo prednji plan bude gusto prekriven ovom biljkom.

Kum 1229
...
1_159.jpg

Kum 1229
...
2_113.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,504 jedinstvenih poseta