14.06.2026 08:26
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: SUBMERZNO- EMERZNO » Emerzno gajenje
 Print Thread
Plastenik za uzgoj akvarijumskih biljaka
Slovenski1000
Izgleda sve fenomenalno. Ali nije mi jasno zasto je nestasica biljka u pojedinim mestima Srbije???? Pozdrav

Borisn1910
Moda je do klime. A moda treba da prvo zapalite stari objekatWink unitite biljne vai i ostalu gamad, pa sve ispočetka sa novostečenim iskustvom.

krokiroki
odlicno sve pohvale.

Rainforest
Hvala svima na lepim recima. Iznenadjenja tek dolaze, ali o tom po tom.....

http://www.rainforestsrbija.com
Rainforest
Slovenski1000 wrote:

Izgleda sve fenomenalno. Ali nije mi jasno zasto je nestasica biljka u pojedinim mestima Srbije???? Pozdrav

Moj los marketing, bilje lako i brzo propada u neadekvatnim uslovima, slaba potraznja i nerazumevanje uloge biljaka u akvarijumu.
Zanimljiv primer biljne filtracije su pistije koje rastu u bazenu (4000L) sa gornjih slika. Svake nedelje izbacim puna kolica (100-200kom pistija velikih kao salata) jer nema vise mesta, za 7 dana opet. U bazenu zivi nekoliko hiljada molika, dnevno ubacim oko 100 gr riblje hrane u taj bazen a NH3 i NO2 su stalno na nuli. Voda isparava ali je provodljivost ista ili neznatno manja. Uvek dolivam tvrdu vodu (400ppm uglavnom kalcijuma). Jos da ribe jedu mlevenu pistiju zatvorio bih krug. Filter uopste nemam a voda je bistra kao suza, nema boljeg filtera od biljaka.

Ideja: za velike akvarijume napraviti sump na suncu sa pistijama ili eichornijama ili bilo kakvim drugim vodenim korovom

biobiofizicar
Plastenik divan. Odlican posao si odradio. Kapa dole...

Sto se tice vodenog korova i filtracije - potpisujem te. Drezga i pistija cine cuda.... Isto vazi i za dobro ubiljen akvarijum sa ribama u nekom medium-low rezimu. Sta reci osim da u akvarijumima sa tim rezimom menjam ponekad vodu oko 30-40% uz dolivanje isparene. Ovo ponekad svelo se na jednom u mesec dva i sve sljaka, a u nekima nisam menjao i po 6 meseci. Ako je u podlogu napikano i kripti sa dobrim starim korenom sve radi u savrsenom skladu...

runner
sve se slae sa onim mojim linkom o bazenima i prirodnoj filtraciji! Odlično, oduevljen sam! Smile

Rainforest
Bas tako.
Kroz Sombor protice veliki backi kanal krcat vodenom vegetacijom, rastu cak i zuti i beli lkovanji koji su posebno zahtevni prema kvalitetu vode. Neki se kupaju na kanalu a nekima se gadi drezga pa odlaze na ljuto hlorisani bazen. E sad puno sam puta cuo da su se na bazenu zarazili bakterijama, gljivicama i bradavicama, a nikad nisam cuo da se nekom to desilo na kanalu.

prodz
svaka ti cast!!!

vidi se da uzivas u tome. sombor je dosta blizu granici pa bi se bas mogao i zaletiti do tebe pa pogledati to sve u zivo. ako nemas neke poslovne tajne koje nisu za javnost... Smile)
Edited by prodz on 14.07.2013 23:14

Pingvin
Ne mogu da vjerujem Shock Ovo je raj

https://www.alenaxp.com/
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,728 jedinstvenih poseta