14.06.2026 07:09
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
MojBiljniAkvarijum.org » .:: OPŠTE AKVARISTIČKE TEME » Forum za početnike
 Print Thread
Novi 80x40x40
krcko
Neto sam od trenutnog stanja svetla kod Tebe stavio na papir . Trenutno si 36 W ili 2160 Lm , ili 5400 lux , to je ispod granice Lowlight . Dodavanjem jo 36 W je 72 W ili 4320 Lm , ili 10800 lux i jo uvek je Lowlight , u manjku za 1199 lux od Medium light . Sa drugom varijantom se pribliava osvetljaju u mom Discus akvarijumu , koji je 13200 lux , uz postavljene reflektore 15840 lux , odnosno sredina Medium light osvetljenja , CO2 ne dodajem i ne alim se na izgled biljaka , pojava algi je zanemarljiva , tek toliko da siamensis i otocinclusi ne budu gladni . Pozdrav

http://www.adsrs.org/
ZoSo
ZoSo je napisao:
...,ali jo ne tone kako treba,poklopac ga dri.Izdalo me strpljenje Grin .
Jutros kada sam sipao EC imao sam ta videti panj pluta na povrini sa sve biljčicama zajedno.Doneo sam iz firme prohronski tuljak,pa reio problem Through wall ,dobro to sam napravio koju sliku pre ovoga cirkusa.Nije mi jasno zato jo uvek ne tone,drao sam ga pod vodom od kad ga je Krcko doneočč!!

Kum 1229
Neznam kada si dobio panj i kakav je,ali znam da za mangro i sunkenroot treba dobrih 7-8 dana potapanja.

krcko
Interesantno , mada je isti bio potopljen već . Meni se to nije deavalo do sada , mada sam manijakalno , zbog Discusa , prvo iskuvavao Mangrov , Mopan i Savana root . Nakon ispiranja i ostavljanja u čistoj vodi , da samo prenoće , su tonuli odmah . Pozdrav

zander
Oko dve nedelje mu odprilike treba da se natopi dobro ako stoji u akvarijumu.
Dobro upija vodu kada se prokuva (ako imate toliku posudu u kojoj cete da kuvate) i direkt iz vruce vode u hladnu vodu. To se ponovi jos koji put i trebalo bi da je ok. To ako vam se bas zuri da ga natopite.

Rasta
zander je napisao:
Oko dve nedelje mu odprilike treba da se natopi dobro ako stoji u akvarijumu.
Dobro upija vodu kada se prokuva (ako imate toliku posudu u kojoj cete da kuvate) i direkt iz vruce vode u hladnu vodu. To se ponovi jos koji put i trebalo bi da je ok. To ako vam se bas zuri da ga natopite.

Ovo je kod mene palilo Thumb up

http://www.mojbiljniakvarijum.org/news.php
paleoglodit
Kad se dobro natopi i potone ne treba ga drzati duze na suvom. Znaci ako ga iz nekog razloga izvadis i ostavis par dana da se susi opet ces morati da ga potapas ispocetka.

zander
Kako napreduje akvarijumč

ZoSo
Pa nema nekih promena,sada je sve u fazi nekog formiranja.
Panj napokon tone kako treba pa nema vie onog tuljka sa kojim sam ga drao na dnu do sada!
Planiram za vikend u Sombor,gde imam obečano 15-tak kardinalki.
Ako mi to upali,mogao bi od nedelje da svrati,pa da pokuamo i kod mene ispred akvarijuma da ispijemo koju flau Beer Wink

ZoSo
Da ne bude da sam vas davio samo dok mi je trebalo saveta,i pomoći na početku,evo da napiem i pokaem neke novosti!
Poto sam floru predstavio(nema promena),evo da napiem trenutno stanje i to se faune tiće:
Corydoras x 5
Crossocheilus Siamensis x 3
Tanichthys Albonubes x 15
Trignostigma(Rasbora) Heteromorpha x 7
ZoSo attached the following image:
ad.jpg

ZoSo
Limnophila Aromatica dosta lepo napreduje i u ovim skromnijim uslovima,i solidno se oporavila posle malo dueg putovanja:
aa.jpg

ZoSo
A za Tanitise se sigurno nisam pokajao to sam čekao,i dočekao stvarno lepe primerke(eh,taj Sombor Grin ),lepe su i jako zabavne ribice:
ab.jpg

ZoSo
Poto je ovo ipak biljni sajt evo jedne fotografije gde sve izgleda malo gusče:
ac.jpg

krcko
Lepo , uredno . Nego , gde si naao taj koren , mnogo mi se dopada Grin
Pozdrav

kojot
zoso vreme je za malo trimovanja i uzbunjavanja,kao i pozicioniranja.Inace sto veli Krcko stvarno uredno i sa puno paznje.

ZoSo
Palo je i prvo ozbiljnije ianje,i kako niko nije hteo da dođe po pelcere sve sam to ponovo zasadio Grin !
Samo trebali ste me upozoriti na efekat "makaze pod vodom",naime planirao sam samo Rotalu,i Bacopu a na kraju su svi dobili po ianju Through wall Through wall Through wall
Sutra ću menjati vodu,i malo upristojiti akvarijum,a slikao sam i danas pa ću postaviti slike da se vidi razlika.
Sad se već sve pribliava zavrnom izgledu,pa ću Vas lepo zamoliti da date jo neke savete da napravim najbolje moguće od ovoga mog ljubimca Beer
Zasada toliko sutra stiu i slike,pozdrav odoh u stolicu ispred akvarijuma Beer Beer Beer

ZoSo
Generalka zavrena,pa dok čekam da tajmer uključi postaviču par slika od juče:
juce.jpg

ZoSo
I Limnophila Aromatica je juče iana,ovako je bilo par minuta ranije:
aromatika.jpg

ZoSo
Od Narrow-a to sam dobijo od Dextera formirao sam tri buna na panju,evo jedan:
narrow.jpg

ZoSo
Rotala se ba primila,i vie nije kao na početku zelena ko boranija Grin :
rotala.jpg

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,504 jedinstvenih poseta