14.06.2026 09:29
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 2

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Kum's Island 4
Kum 1229
...
Kum 1229 attached the following image:
2_184.jpg

Arcus
Jako lepo Applause
Mislim da će ovaj biti nalepi od svih Islanđana Grin
Brda i doline mahovine su vrlo lep i spokojan prizor Thumb up
Biće mnogo lepi kada se razrastu ove praznine sa strana Wink

biobiofizicar
Mogu reci da ovo vec sada razvaljuje, a uskoro ce i da ubija...Thumb up
Drzi ga neuredno - mnogo je ubavo!!!
Mozda fali i jedna cupava dugacka grana (ili par) ka desnoj strani da uravnotezi fotografiju, ali nebitno za akvarijum - cisto za neku takmicarsku fotku....

Kum 1229
Hvala lepo Thumb up . Ima tu jos dosta posla da se sve popuni,kao sto kaze biobio desna strana treba da se dovede u red,radicu na tome. Zadnji plan za sada samo aromatica izbija,diandra raste ali ne u vis jbg nesto joj fali mozda co2 Grin,videcemo kako ide dalji razvoj,mislim da mi je sada ravnoteza dosla na svoje pa ocekujem u narednom periodu jos bolji napredak Thumb up .
Kum 1229 attached the following image:
2_189.jpg

Kum 1229
Grane desno sa flame moss su osvezene jer su se jako nabudzile sa mahovinom,pa sam je iskoristio umesto microsoruma posto kod mene nesto slabo ide sa njim,ovako sam dobio neki prelaz koji mislim da bolje pae nego sa papratima Smile .

kojot
Kume odlicno je, jesi li razmisljao o vivipari u zadnjem planu u sredini...Mislin da bi bilo bas Shock
Mnogo mi se svidjaju ove razlike u nivoima mahovine Thumb up

Jovan
Meni se jako svidja sto razmiljas unapred! Ako je ono levo zbunic Hydrocotyle, pamento si uklonio mahovinu ispred nje, mogao bi da tu napravis gust zbun skroz do prednjeg stakla! lepa biljka Hydrocotyle i kod mene se zapatila slucajno kada je mi je Tallasoma slao bilje, nasao sam jedan listic i posadio ga iz zezanja! Grin Ovo sve izgleda odlicno, samo napred! Thumb up

Kum 1229
Hvala ljudi Thumb up !
@ kojote,sto se tice eleocharisa uopsteno za bilo koju vrstu probao sam i nece bez co2 Through wall , inace bi super legla bas kao sto kazes vivipara Thumb up .
@ Jovane,tacno tako radi se o Hydrocotyle i procitao si me sta mi je uplanu sa njom,mislim da ce tamo lepo da legne,vrlo lepa biljka kada se uzbuni Thumb up

zander
Ajde neke konkretne stvari da te pitam Wink Naravno da neces pricati o tome dok te neko ne pita. A ko ce da pita nego ja (i paleoglodit koji postavlja samo .... pitanja) Grin

1. Nabroj mi sta od filter materijala imas u kanisteru, od dole na gore...

2. Koliko cesto menjas vodu i koliko %

3. Napravi jedan snimak akvarijuma takav kakav je bez ikakvog iskljucivanja filtera i budzenja i okaci ga na youtube Wink To bi bilo lepo videti Cool

Kum 1229
Ajde posto si me pitao evo i odgovora Wink

1. Sera super peat 500g skroz na dnu i izvan korpe je posto ima toliko prostora,Serini keramicki valjci u prvoji korpi skoro puna i preko Serina perlon vata,u drugoj korpi symbionit-easylife pakovanje od 300g preko opet Serina perlon vata i kao zavrsni sloj sundjer debljine 2,5cm koji sam dobio uz kanister.

2. Sada menjam na svakih 5-6 dana uvek 50%,pre sam na svaka 3 .

3. Ja kada slikam meni je filter uvek ukljucen,tako da ce i snimak biti dok radi filtracija,a to cu da uradim sutra posto mi se trenutno nece videti nista na snimku malo je mracno u akvarijumu Grin Beer

zander
Vazi, cekamo snimak, hvala na brzom odgovoru Wink
I nemoj toliko da reklamiras Seru LectureGrin
Beer

Kum 1229
GrinGrinGrin Beer

Jovan
Kum 1229 je napisao:
1. Sera super peat 500g skroz na dnur:

Imam i ja super peat ali sam prestao da ga koristim, posto mi je voda znatno tamnija sto se kod tebe ne primecuječčč Shock
Edited by Jovan on 17.02.2011 10:52

Kum 1229
Evo snimka. Bas mi je drago da sam imao tu cast da budem pitan za snimak,nadam se da ce i drugi clanovi imati tu priliku Grin ...

http://www.youtub...THWOU5i-Ow
Edited by Miti on 27.02.2011 01:55

Kum 1229
@ Jovane,ovaj treset sa redovnim izmenama vode koje sam ja radio posle mesec dana uopste vise ne pusta boju,na pocetku je i meni za 2 dana voda bila potpuno braon,a posto sam menjao na svaka 3 dana 50% posto vremenom je prestalo Thumb up

Aquamaniac
Lepo se razvija Thumb up. Samo napred!
Na koji nacin odrzavas mahovinuč Moze li sto detaljniji opisč

Kum 1229
Odrzavanje mahovine kod mene je toliko jednostavno da ne mogu detaljno da opisem Cool . Ali evo nekih detalja : nikada je ne usisavam,znaci ona prljavstina sto ulazi u nju, ja je ostavim kao hranu za njih. Nikada je ne iam,a po nekada cupam stare delove mahovine. Sveza voda pogotovo cesmovaca kod mene im definitivno prija,imam osecaj da sto cesce menjam vodu sve im se vise svidja,sto je isto jedan od detalja za dobar rast istih. Znaci jednostavno nista specijalno ne radim da bi izgledale kako izgledaju. Thumb up

Kum 1229
Zander,kako ti se svidja moj snimak č Grin

tripko
Odlicno izgleda, po meni jedno krupan sljunak, kad bih preko njega neki pesak ne bas sitan ali be boje, i biljka koja je pozadi levo mi se ne uklapa inace pohvale ya mahovinu, ja njemam srece sa njima.

charuga77
Jovan je napisao:
Kum 1229 je napisao:
1. Sera super peat 500g skroz na dnur:

Imam i ja super peat ali sam prestao da ga koristim, posto mi je voda znatno tamnija sto se kod tebe ne primecuječčč Shock

Vidis meni se bas svidja sto je tamnija voda kad se super peat dodaje. Nekako je prirodnije!
Ali sto kaze Kum, vremenom se to gubi. I imas opet kristalno čistu vodu.

http://dalmacija.atspace.com
Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,826 jedinstvenih poseta