Ovde me fascinira sama litraza,a za tim ne zaostaje i celokupan izgled aq .
Lepe i zdrave biljke !
Kako si zadovoljan Lazinom podlogomč Istu i ja koristim.
Lepo. lepo, zeleno, zeleno....
Ja bih eventualno ubacio jos par grana sa orijentacijom na gore i to dole u centar koje se pruzaju ka levo isto kao sto se pruzaju ka desnoj strani akvarijumakao i i na manjem centralnom panju.
Edited by biobiofizicar on 24.10.2011 08:11
Sto se podloge tice, nisam dovoljno kompetentan, ali mislim da biljke pokazuju da su srecne
Jedino blyxa nikada nije uspela da mi prezivi, ali u pocetku su je skalari jeli dok nisu izbaceni, a kasnije sam je ja stavio u vecu senku i dozvolio da je druge nadjacaju. Cim je nabavim opet stavicu dosta osmocota ispod nje pa da vidimo da li ce krenuti bolje.
A sto se grana tice, nije iskljucena ta opcija da se prosiri leva strana
Dosta diskusa u trenutku snimanja je bila duboko u zbunju pozadi, jer je snimak nastao mozda pola sata nakon zamene vode.
Pokusacu da pobrojim diskuse:
4x blue diamond
5x braon diskus, niko nije siguran sta su videcemo kad porastu
3x leopard
3x pigeon blood
1x red flower (iako ovo nije zvanicno priznata varijanta)
1x san merah
Mali su jos uvek.
Snimljeno je mobilnim telefonom iPhone 4s, snimak je u 1080p, mada ga ipak youtube degradira malo (youtube mi je ponudio da sredi shake kamere, i time deformisao oblik ribe na par mesta)
Diskuse pokusavam da odviknem sa cistog juneceg srca i prebacim na vise vrsta suve vitaminske hrane: tetra diskus, sera discus granulat, tetra colour pro, spirulina tabs, tropical d50 granulat i jos par vrsta lisnate, za sada malo teze ide to, ali ne volim da im dajem samo proteinsku hranu + srce dosta prlja vodu. Jel imao neko slicnih pokusaja, ili se svi odgajivaci Diskusa drze juneceg srca?
Edited by Passenger on 26.03.2012 11:00
Hajde, da ne kudim sve, uglavnom koriste taj miks goveđeg srca da ribe to pre ugoje i porastu. Koliko je to dobro, pokae vreme. Akvarijum je sada solidno popunjen i lepo izgleda a, broj riba će se iskristalisati prirodnom selekcijom. Pozdrav
Cime vi hranite diskuse Krcko ako nije tajna ?
Ja koliko sam video od proteinske hrane bez vitamina kao govedje srce, brzo rastu i dobiju na masi, ali kvalitet izostane, najcesce postanu izduzene a ne okrugle, mada tu ima i genetike.
Moja osnova je Tetra, Futer, ProColor i Prime, uz Sera ili Tropical Spirulina granulat. Zima-jednom do dva puta nedeljno E.albidus.
Pa, takvi su kakvi su, nemaju sala, a nemam ni problema sa odravanjem higijene zbog organika iz domaće kuhinje. Pozdrav
Razmisljam da reaktiviram ovaj akvarijum napravljen 2010-te, a koji zadnjih 4-5 godina stoji prazan. Mozda bude biljni a mozda i morski :-)
Zanima me koliko opasno moze biti to sto je stajao prazan tih 4-5 godina? Da li bi ga trebalo odlepiti i ponovo staviti silikon, ili da rizikujem sa postojecim, samo sto je sada ulog veci, selio bih ga u zgradu gde su ispod mene komsije koje sigurno ne bi volele da im procuri
hvala svima na savetima, posto je akvarijum u drugom gradu, probacu da tamo angazujem nekog stakloresca da ukloni sav silikon, pa da ga takvog transportujem u NS. A onda ovde u NS moram pronaci majstora koji bi to kvalitetno ponovo spojio.
Ako neko ima predloge ko bi to mogao da uradi pouzdano, neka mi posalje PM. Hvala.