|
Dolo vreme da i ja probam neto...
|
| ZoSo |
Posted on 09.12.2009 22:53
|

Administrator
|
zander je napisao:
Vidim ti si ređao kamenje, a Zoso ti je sadio bilke  Usput ste popili mnogo
Ma nisam bio danas , zna kad bi neko pored mene strpo toliko kamenja u svoj aq. -nikad !
Moram sutra svratiti da to vidim izbliza pa da malo presloimo ako se komija slae 
Bit će to sve ok , samo mi nije jasno gde je nestalo celo bure bilja to je rafciger sinoć doneo  |
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 09.12.2009 23:09
|

član
|
To bilje je svo jako,jako veliko...čak ta vie ogromno...izdvojih samo jedan pelcer od te hrpe i stavih ga ovde...bilje se nalazi u drugom akvarijumu ali mislim da to bilje ne mogu iskoristiti |
| |
|
|
| isnogood |
Posted on 09.12.2009 23:24
|

Moderator
|
Ako ne znate sta cete sa biljem saljite za BG dok ne udari mraz.
Treba jedan mladic od 300 litara da se popuni. |
| |
|
|
| paleoglodit |
Posted on 09.12.2009 23:30
|

član
|
drlessa je napisao:
....ali mislim da to bilje ne mogu iskoristiti
Drlessa neverovatan si. Okoreli ciklidas
Edited by paleoglodit on 09.12.2009 23:31
|
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 11.12.2009 08:48
|

član
|
Juče mi stigao pogostemon i nana (koja neće ići u ovaj akvarijum već sa dragim mi ciklidima) u FENOMENALNOM STANJU! Jednostavno nisam mogao da verujem u ta gledam!!!!
Sniks...svaka ti čast.
Sinoć sam imao stručnog konsultanta kom sam izneo svoje, recimo ideje za ovaj akvarijum, dobio par korisnih informacija od njega (hvala ZoSo) i krenuo sa sadnjom.
U poseti mi je bio i čovek koji nije raf već rafciger i naravno divio se mojim ciklidima...a ta drugo čovek moe da radi kad vidi ciklideč!
Posadih pogostemon i kad sam doao kući...baterija na fotoaparatu crkla...probudih se jutros, baterija puna i naravno ne mogu da čekam da dođem s posla pa da ih tek onda slikam, siđoh u "aqua room" slikah i evo sličice 
drlessa attached the following image:
Edited by drlessa on 11.12.2009 08:49
|
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 11.12.2009 08:56
|

član
|
Ova lava to stoji tek tako na sred akvarijuma neće tu stojati već će biti razmetena na neko drugo mesto docnije ,kada nabavim sve biljke koje elim drati u ovom akvarijumu.
Biljke to su "pozadi levo" neće ostati tu jer su u pitanju zverke koje umeju visoko da narastu to ne elim u ovom akvarijumu, neto će moda ostati, neto ću izbaciti...
Imam jo nekih ideja koje ću večeras sprovesti u delo pa ću bastaviti da Vas davim...  |
| |
|
|
| tripko |
Posted on 11.12.2009 09:03
|

član
|
Pogestemon izgleda fenomenalno.
Bice to dobro kad se ubilji jos. |
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 11.12.2009 12:24
|

član
|
Da, fali mi malo bilja (to sitnije , to bolje, neke biljčice me "čekaju" da ih uzmem, to ću danas,sutra da uradim), jo jedno dve tri vrste i zavravam sa uređivanjem ovog akvarijuma. Imam par uređenja u glavi, videću, probaću, razmisliću, pa koja mi se najvie sviđa postaviću je.
Uskoro, moda čak i danas, ubacujem ribe unutra. Voda je 70% "ciklirana" iliti iz starog akvarijuma, 30% je svea česmua, tako da kontam da nema potreba da čekam, ili mislite da bi trebalo sačekati (neću ubacivati niti jednu "veliku" ribu niti algare)
Edited by drlessa on 11.12.2009 12:26
|
| |
|
|
| SnikS |
Posted on 11.12.2009 19:24
|

član
|
Super napredujes,odlicno izgleda za pocetak ali ima tu jos dosta posla.
Tebi bi se tu lepo uklopila Cuba,jer neces velike biljke da drzis.
Jos kad legne i Bluxa... |
| |
|
|
| Santorini |
Posted on 11.12.2009 20:39
|

član
|
Ma slobodno ubaci,kad su moji diskusi super nakon iste operacije bice i tvoje ribe |
| |
|
|
| ZoSo |
Posted on 11.12.2009 23:18
|

Administrator
|
Neću nita da komentariem , sutra kad se vratim sa posla hoću nove slike.....:p  |
| |
|
|
| biobiofizicar |
Posted on 12.12.2009 00:34
|

Administrator
|
Rece u drugoj temi da volis Chladophoru. Ja je imam u svakom svom aq. Moze da podivlja i iz loptaste forme ode u niti (sto se desilo u mom algarijumu), ali pokupis, namotas u klupce i imas novu lopticu. Ja ih i seckam u polulopte pa prisivam za kamenje, ili pustam da vise sa "plafona". Najlepsi su mi mali zbunici Chladophore prikaceni na hardscape. Njih posebno negujem.... Dobar su biofilter i ako zelis algu u akvarijumu, Chladophora je najbolji izbor.....
Inace video sam neke ludacke scapeove ozbiljnih scapera sa ovom algom kao dominantom u postavci.... Chladophora je generalno u postavci spororastuca i nezhtevna i neke druge biljke mogu se mnogo vise ponasati korovski i invazivno .... |
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 12.12.2009 09:26
|

član
|
Ih...majku mu staru, pa ko jo ima radne subote ....JA! 
Ma hteo sam sinoć da odradim sve, naotrio se, iako sam bio umoran kao pas, siao dole zasukao rukave ALI sam zaboravio na jednu "sitnicu"...
Drvo mora prvo da se...č da se na...č da se nato...č da se natopi!! (nabijem ga )
Elem...za očekivati je da će danas biti spreman...i da, nemam dovoljno velik sud da ga strpam i prokuvam...ili imam će pitam enče...
biobiofizicar je napisao:
Rece u drugoj temi da volis Chladophoru. Ja je imam u svakom svom aq. Moze da podivlja i iz loptaste forme ode u niti (sto se desilo u mom algarijumu), ali pokupis, namotas u klupce i imas novu lopticu. Ja ih i seckam u polulopte pa prisivam za kamenje, ili pustam da vise sa "plafona". Najlepsi su mi mali zbunici Chladophore prikaceni na hardscape. Njih posebno negujem.... Dobar su biofilter i ako zelis algu u akvarijumu, Chladophora je najbolji izbor.....
Inace video sam neke ludacke scapeove ozbiljnih scapera sa ovom algom kao dominantom u postavci.... Chladophora je generalno u postavci spororastuca i nezhtevna i neke druge biljke mogu se mnogo vise ponasati korovski i invazivno ....
Da drug moj, da. Jako mi se sviđa. Ona je veoma korisna i za neke ciklide, za odravanje stomačne flore, al o tome ne bih sada, mnogi u to ne veruju al videh svojim očima potvrdu ove tvrdnje.
Ja imam jedan "ball" (to se vidi na slici gde sam predstavio moj prvenac) i najveroatnijije ću, ako uspem,nabaviti jo koji. Inače, nisam znao da se od niti moe napraviti novo klupče...dodue, ciklidi su je pomalo povremeno brstili pa niti nisu ni stigle da se pojave, ali sada, kad takvih ciklida vie nemam, za očekivati je da će se desiti to to priča. |
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 12.12.2009 16:38
|

član
|
Novosti u mom akvarijumu....opet
Panj koji am pazario sam prokuvao kako bih ka u hladnoj vodi potopio, al daba, nemam dovoljno duboku posudu za njega da ga celog potopim, ali sam mu dolijao...učvrstio sam ga tako da se ne pomera tj. nemoe da ispliva. Ideja je bila rafciferova, kom se ovim putem zahvaljujem za svu pomoć koju mi je pruio.
Da ne davim puno, po običaju, evo par slika mog novog setup-a koji je finalni setup, po mom miljenju.
Mislim da sam napravio ono to sam eleo.
Jes da sam hteo da stavim i neki mali tepih, ali otom potom.
Ribe "uleću ili danas ili sutra...
Molim kritike.
Edited by drlessa on 12.12.2009 16:41
|
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 12.12.2009 16:42
|

član
|
...
|
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 12.12.2009 16:43
|

član
|
...
|
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 12.12.2009 16:44
|

član
|
...
|
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 12.12.2009 16:47
|

član
|
Eto, dragi moji ovo je mali, po meni, dokaz da jedan totalni početnik moe uz pomoć ljudi koji se razumeju i koji su spremni da daju savete i da prenesu svoje znanje na "mladi narataj", napravi jedan lep biljni akvarijum.
Ovim putem zahvaljujem se na pomoći i podrci koju su mi do sada pruili članovi ovog foruma, da nije bilo Vae elje da mi pomognete, da nije bilo vaih saveta ne bi ovo ovako izgledalo.
Ja sam lično zadovoljan! 
|
| |
|
|
| paleoglodit |
Posted on 12.12.2009 17:02
|

član
|
Ipak nemoj da si zadovoljan Gosen Drlesso, moras poredjati biljke po visini. Na primer cripta treba da je iza pogestemona. Znaci obrati paznju na to. U protivnom ce neke biljke biti zagubljene. Takodje gledaj da grupises vrste da ne lici sve na opsku salatu 
Lava ti je razbacana bez cilja. Zapravo sad je skoro svejedno ima li je ili ne.Zamisli kad jos zaraste. Bice potpuno svejedno.
Panjugu bi mogao da ukrasis recimo Miscrosorumom. Uglavnom nesto treba da mu uradis da ne bude ko posecena umadija. I čini mi se da je suvie desno u odnosu na zlatni presek. Nisam merio
Sve je ovo čisto da ti idem na ivce
Edited by paleoglodit on 12.12.2009 17:04
|
| |
|
|
| drlessa |
Posted on 12.12.2009 17:32
|

član
|
Tako treba, da mi kaete ta mislite a da ja odgovorim ta sam hteo da napravim, ako umem da objasnim 
Ako mislis na onu crvenkastu, ona ne raste visoko pa sam je zato i posadio tu gde je sad.
Pogostemon sam namerno razdvojio na dve strane, da ne bude sve grupisano, sada imam dve grupe i to mi se sviđa.
Lava, recimo ima neki svoj cilj...neki recimo dekor i dodavanje crvene boje u zelenilo i da "razdvoji biljke"...tako sam ja makar kontao.
U levom uglu sam napravo neku vrstu "terase" iza koje je velika biljka a ispred te terase je pogostemon.
Panj će vremenom, koliko ja kontam, obrasti u mahovinu a Mikorsorum je moda dobra ideja, da metem i njega...panj zapravo i treba da se vidi...ovo je sve novo pa se sada moda "previe vidi". |
| |
|