14.06.2026 09:17
Navigacija
· Početna strana
· Vesti
· Tekstovi
· Kalkulator
· Forum
· Linkovi
· Galerija
· Pretraga
· Kontakt
· MBA Biljke
· Osnivači MBA
Članovi Online
· Gosti Online: 1

· Članovi Online: 0

· Ukupno članova: 1,153
· Najnoviji član: Rasa
Novi članci
· Mahovine - sve što ...
· Intervju sa Diego Ma...
· CO2 i svetlo stimuli...
· Elektroprovodljivost...
· Šta je aquascaping?
Teme na forumu
Nove teme
· juwel rio 240
· Soil ili substrat, koja je razlika?
· 475l Rasta
· LED svetlo za mali biljni akvarijum l Twinstar EC ili Chihiros RGB?
· Duet
Aktuelne teme
Nema tema
MBA na Facebook-u

Prijatelji
Akvarij.net
HrAquascape.org
Akvaristikayu.com
Beke.co.nz
Akvarijum.org
Aquanubis.com
Ciklidi.net
Aqua-art.org
Posetite
AquaScaping World
Aquatic Plant Central
The Barr Report
Aqua Design Amano
CAU- Creative Aquascape Union
Aquavida
View Thread
 Print Thread
Akvarijum ili Dzunglarijum pitanje je sada
nene
Evo drugovi moji vodeni palo i kod mene prvo trimovanje 46 dana nakon punjenj vodom aqa . Odstranjeno bilje je kod mene raslo 33 dana i nijedan tada zasadjeni pelcer nije bio veci od 15-tak cm. Dakle dovedene u red sledece vrste
1. Hygrophilia digormis
2. Ludwigia repens
3. Limnophila sesilioflora
4. Rotala rotundifolia
5. Marsilea hirsute (ovo mi je isplivao jedan koren pa mi bilo muka da ga vracam i cackam kod vec primljnih biljaka)
6. Hygrophylia corymbosa (da da dosao na red i moj limun ali odtalo ga je jos dosta)
Ovo sto sam uradio sam spakovao i nosim na poklon u Pet Shop jer se nije javio niko zainteresovan od nasih a zao mi jako da se baci.
Pozz

nene
Evo sta sam sve uklonio
nene attached the following image:
2_103.jpg

nene
ovo je visak a aq nakon sanitarne intervencije izgleda ovako. Ovo cisto kacim da bi dokumentovao kako i sta se ponasa kod mene od biljaka koje imama
Pozz Nene
nene attached the following image:
3_70.jpg

Edited by nene on 28.11.2009 14:10

isnogood
Sad znam kome da se obratim kad stigne 160 litara praznog stakla GrinGrinGrin

nene
Samo napred komsija ti si pozvan da dodjes i biras pelcere uz Beer. Zaista jel treba da obustavim krcenje sume i sakupljam za tebe ili nekog sa foruma samo neka se javi
Pozz Nene

Santorini
Super je dzunglarijum a sto se tice svetla isto radimo-Red card -65

nene
Sparta sta i koliko imas od svetlačč
Pozzz Nene

isnogood
Proci ce jos minimum 46 dana do punjenja mog aq. Dok kompletiram sve. Ima vremena, pa mladi smo Grin

nene
Komsija VELIKI VEZIRU za 45 dana cu ja imati nadam se i mnogooooo bogatiju secu po pitanju vrsta. Sve sto sada ukrocujem raste kao ludo (3-4 cm na dan). Ovim sporijim treba vise ali krecu lagano da divljaju i one.

Pozzz Nene

Santorini
Cao nene

imam 1 T-5 24w 4000k
1 T-5 24w gro-lux
1 T-5 28w daylight juwel 9000k
i zaostala T-8 18w gro-lux

nemam bas zelju da sve divlja a i diskusi su tu pa nije vise svetla na 170lit

pozz..

nene
Da sparta to je otprilike to, ja bi da samo na tvom mestu zamenio tu od 4000 K sa nekm od 2700 ako je moguce tj ako postoji takva u toj izvedbi inace je po meni tvoj spektar extra
Pozz Nene

daweed
E sad stvarnooooo mnogo lepse izgleda... Moraces ti ovo da odrzavas na ovom nivou (rad, rad, rad i samo radGrinGrinGrin)... U utorak stize jos koja vrsta od meneThumb upThumb up Da dzungla bude potpuna..Thumb up

http://daweedaqua.tk
Santorini
Sta je kod tebe od svetla,ne izgleda mi nista zuckastoč

nene
Davide druze hvala za TRAVU i placam u mesu tj rostilju ako ti odgovara a kusur primam u pivu Applause.
Sparta druze ja imam na 150 l vode 2 x Gro lux (18 W T8, 60 cm) i 2 x Philips Aquarelle (18 W T8, 60 cm) i 4 Philips stedljive 827
Pozz Nene

biobiofizicar
jel se to varam ili tamo desno na fotki pored Dzunglarijuma skromno proviruje jos jedan sabrat staklenac....Grin

nene
Biobio to lici na aq ali je filter monstrum zapravo (50 l 5 komora i par kilograma filtracionog materijala). ali ovu temu cemo (filtracija) naceti kada zavrsimo sa GA, pa sa podlogom pa ako bude razumevanja na ovom forumu (mislim da ima i da sada sve vise ljudi ne smatra da sam kreten koji samo lupa) svetlo, pa doci ce i problem filtracije. Ja volim jedan po jedan problem da nam se ne bi nagomilali. Vise volim da idemo jedan po jedan i zakljucujemo ga kvalitetno pa otvaramo potom novi.
Pozz Nene

biobiofizicar
Mozda bi za ozbiljnije shvatanje tvoga lika i dela bilo korisno da promenis avatar. Izvini za OFF ali kada te god vidim izdepiliranog u ovim "japankama" tesko mi je da samo pisem ozbiljno bez sitnih bockalica.....Grin
evo i jopet me uhvatise buve.....Beer

nene
Avatar ne menjam pa taman da me izbace sa foruma. Kao sto sam vec napisao avatar je autobiografski iz vremena slaganja i povezivanja struje za krov aq.
A da sam neozbiljan jesam brate i to do kraja to mi svi kazu Red card
Pozz Nene

isnogood
A da sam neozbiljan jesam brate i to do kraja to mi svi kazu

E to cemo da proverimo. :P Beer

nene
Kao sto sam rekao sve sto radim i kazem je podlozno i pozeljno proveriti Red card
Pozz Nene
Edited by nene on 30.11.2009 23:04

Jump to Forum:
Prijava
Korisničko ime

Lozinka

Niste član?
Kliknite ovde za registraciju.

Zaboravili ste lozinku?
Zahtev za novu Kliknite ovde.
Danas je rođendan članu:
Desetoprsti
remmo
Shoutbox
You must login to post a message.

29.10.2021 19:59
Поново ради биоскоп. Grin

26.09.2020 00:56
Beer

25.09.2020 13:52
Beer

18.03.2020 13:03
mislite na svoje akvarijume i uzivajte u njima. Ovo je pravo vreme za ovu vrste mentalne higijene

19.02.2020 15:25
bravo!!!! Thumb up

14.02.2020 19:48
Тоооооо

14.02.2020 17:53
Applause

14.02.2020 15:57
MBA se diže iz pepela Cool

11.07.2019 14:46
Srecan rodjendan, drustvo! Beer

08.06.2019 14:27
Ako neko hoće da se registruje, neka me kontaktira na mail: mandic.akvarijum@ gmail.com

9,470,788 jedinstvenih poseta